Mit gondoltok arról, ha a gyereknek is ki kell vennie a részét a házimunkából illetve arról, ha nem az ő dolga?
Nálunk ez nincs szokásban, nálunk minden házimunkát az anyám végez el. Nekem még sosem kellett felmosnom vagy mosogatnom, vasalnom mert ez nem az én dolgom. Nyilván, ha kiborítok valamit azt nem hagyom ott illetve, ha kell akkor elmosom a poharamat például, de ez nem a rendszeres feladatom.
Már sokszor megkaptam, hogy el vagyok kényeztetve meg mindent a seggem alá raknak meg, hogy nem fogok boldogulni az életben, de én nem így gondolom. Vannak dolgok, amiket, ha meg kéne csinálnom, akkor fogalmam sem lenne, hogy hogyan álljak neki. Nem tudom, hogy hogyan működik a mosógép vagy, hogy hogyan kell vasalni mert még sosem csináltam viszont előbb-utóbb, több hiba, baj után biztosan rájönnék, hogy mi hogyan működik. Főzni sem tudok, de azért feltalálnám magam és, ha 5x odaégetem akkor így jártam, majd a 6. próbálkozás sikerül. Viszont sokan szerintem túlreagálják, hogy majd éhen halok meg életképtelen vagyok és mi lesz velem meg minden.... Jelenleg nem kell ezeket a dolgokat magamnak intéznem, de később, ha majd oda kerül a sor, ha nem is elsőre, de hetedszerre már tudnám, hogy mit hogyan kell csinálnom, de szerintem ettől még nem vagyok egy elkényeztetett lusta kis disznó....
Kaptál egy-két leszólást, de ne vedd szívre, ettől más gyerekek sokkal, de sokkal jobban el vannak kényeztetve.
Nálunk is hasonlóan mennek a dolgok, anya végzi a házimunka nagy részét, mert ő így akarja. Persze, ha megkér, akkor segítünk neki. Az meg hülyeség, hogy nem tudnál megélni egyedül, mert úgyis rájönnél, hogy mit hogyan kell. Én sem nagyon szoktam takarítani itthon, a szobámat kitakarítom, ez alap. Egy ágyhuzatot felhúzni meg nem nagy tudomány.
Viszont én szívesen segítek neki, sokszor megyek oda hozzá, hogy miben segíthetek, de gyakran kapom meg azt a választ, hogy "igazából nem nagyon tudsz miben". Ha azt mondja, hogy nem, akkor nem. Tudok már főzni, sütni ezt azt, éhen halni biztosan nem halnék, ha elkerülök itthonról majd később. Ha unatkozok, akkor sokszor porszívózom fel az egész házat, törölgetek, mosogatok is. És akkor anya örül neki. :)
Szerintem mindenkinél más a szokások, valahol az anyuka szereti ezt egyedül megoldani, valahol elvárják, hogy a gyerek segítsen. Erre igaz az a közmondás, hogy "Ahány ház, annyi szokás."
Mi az öcsèmmel arra lettünk nevelve, hogy besegítsünk. Én pl sose szerettem, ha Anyu összepakol a szobàmban, és égne a fejem, ha a saját ruhámat nem tudnám kivasalni.
Igazából a Te érdeked is lenne, hogy odaállj anyud elé, hogy segítenél. A mosás nem bonyolult, vasalást a youtuberól is megtanulhatod.
kissé el lettél kényeztetve! de ez főleg anyukád hibája.
a tesómmal kb 6 éves korunk óta "be lettünk fogva" a házimunkára. ez alatt azt értem,hogy segíteni kellett megteríteni,vagy leszedni az asztalt. később felsöpörni,felporszívózni,kiteregetni. nem mindennap mindent-de heti egy-egy nap meg kellett csinálni. a saját szobánkat mi takarítottuk. 13 évesen már a főzésnél segítettem.
most nekem is 6 éves lányom van,és tőle is elvárom hogy az ágyát tegye rendbe reggel,és ha a szobájába kupit csinál akkor az ő dolga összepakolni.
nekem az egészbe az az érthetetlen hogy hogy lehet,hogy nem érzed hogy be kéne segíteni anyukádnak..??
Én is mindig megkapom az "elvagy kényeztetve" szöveget. Nem kell takarítanom, vagy vasalnom, mert megcsinálják helyettem. De ez nem azt jelenti, hogy én nem tudom megcsinálni ezeket. Ha anyám nincs itthon, és valamit meg kell csinálnom, akkor megcsinálom. Főzök, mosok, vasalok magamra, ha kell, az más dolog, hogy ez ritkán fordul elő.
Nem tudom, kinek büdös a munka. Akit kényszerítenek rá, és folyton nyavajog, vagy akinek nem szükséges, de ha muszáj, szó nélkül megcsinálja...
Oké, értjük, anyud nem akarja h segits... De nem értem h akkor mégis mit akartál ezzel a kérdéssel. Persze h a többség úgy reagál ahogy mert felháborító a hozzáállásod a kérdésben.
2. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!