Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit gondoltok arról, ha a...

Mit gondoltok arról, ha a gyereknek is ki kell vennie a részét a házimunkából illetve arról, ha nem az ő dolga?

Figyelt kérdés

Nálunk ez nincs szokásban, nálunk minden házimunkát az anyám végez el. Nekem még sosem kellett felmosnom vagy mosogatnom, vasalnom mert ez nem az én dolgom. Nyilván, ha kiborítok valamit azt nem hagyom ott illetve, ha kell akkor elmosom a poharamat például, de ez nem a rendszeres feladatom.

Már sokszor megkaptam, hogy el vagyok kényeztetve meg mindent a seggem alá raknak meg, hogy nem fogok boldogulni az életben, de én nem így gondolom. Vannak dolgok, amiket, ha meg kéne csinálnom, akkor fogalmam sem lenne, hogy hogyan álljak neki. Nem tudom, hogy hogyan működik a mosógép vagy, hogy hogyan kell vasalni mert még sosem csináltam viszont előbb-utóbb, több hiba, baj után biztosan rájönnék, hogy mi hogyan működik. Főzni sem tudok, de azért feltalálnám magam és, ha 5x odaégetem akkor így jártam, majd a 6. próbálkozás sikerül. Viszont sokan szerintem túlreagálják, hogy majd éhen halok meg életképtelen vagyok és mi lesz velem meg minden.... Jelenleg nem kell ezeket a dolgokat magamnak intéznem, de később, ha majd oda kerül a sor, ha nem is elsőre, de hetedszerre már tudnám, hogy mit hogyan kell csinálnom, de szerintem ettől még nem vagyok egy elkényeztetett lusta kis disznó....

2014. aug. 30. 13:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
52%

Engem is így nevelnek. Nekem otthon akkor kell valamit csinálni, maximum porszívózás, mosogatógép kiszedése vagy ruhák szárítóra helyezése. De mikor anya beteg volt ki tudtam mosni, tudtam főzni kaját és még el is tudtam mosogatni.

Amióta meg kollégista vagyok meg pláne. Semmi baj nincs, ha a gyerek nem gályázik otthon, később úgy is megtanulja.

2014. aug. 30. 21:52
 22/24 anonim ***** válasza:

Kimaradt két szó. szóval

*Nekem otthon akkor kell valamit csinálni, maximum porszívózás, mosogatógép kiszedése vagy ruhák szárítóra helyezése,* ha szól.

2014. aug. 30. 21:53
 23/24 anonim ***** válasza:
Be voltam vonva kicsiként, és be voltam fogva nagyként, nem leterhelő módon, de azért mindenből kivettem a részemet. Profitáltam is belőle később rendesen (és láttam, mit szívnak a korábban "megkíméltek"), ezért én is bevontam az enyémeket játékosan míg kicsik voltak és a későbbiekre is ez a tervem. Nyilván nem rabszolgák, de már a 4 éves is profin lepakol a szárítóról, hajtogat, muffint süt velem stb... neki ez játék még. A 6 évesnek vannak már "feladatai" is, pl ő szokott megteríteni a vacsorához, beágyazza reggelente az ágyát.. hasonlók. Szívesen segít, főzni különösen imád, de a kicsi is. Emlékszem, amikor iskolás lettem anyám megbízott: én lettem a postafelelős (hazafelé jövet nézzek bele a postaládába és hozzam fel amit kaptunk), rettentő büszke voltam :D
2014. aug. 30. 23:59
 24/24 zabmester ***** válasza:
Nálunk a 7 éves fiamnak is van dolga, nyilván olyan, amit meg tud csinálni, de kiskorától kezdve úgy nevelem, hogy a házimunka mindenkinek a dolga, aki a lakásban lakik. A koszt mindannyian behozzuk, ruhát mindannyian hordunk, enni is mindannyian szoktunk, úgyhogy a takarítás, mosás, teregetés, mosogatás is mindenkinek a dolga. Majd akkor nem lesz mindenkié, ha lesz személyzet - de erre nem sok esélyt látok :D
2014. aug. 31. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!