Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szüleim nem engedik, hogy...

Szüleim nem engedik, hogy videózzak, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy dolog, amiben nagyon jó vagyok és még senki sem csinálja youtube-on, ezért biztos hogy sikeres lennék, mert van rá igény. Van zsebpénzem, azonban amikor megemlítem nekik, hogy videóznék, és ehhez kellene egy mikrofon pop-filterrel, ami összesen kb 20.000 Ft, akkor jön rá a válasz: "Szó sem lehet róla! Ami egyszer felmegy az internetre, az onnantól kezdve ott is marad, nem engedem meg, hogy videózz, ekkora hülyeséget". Telefonom, ami képes FullHd-ban venni, ott a hang a probléma, ugyanis, eléggé gyenge a mikrofonja, és van egy tipikus alapzaj.

Azonkívül a videózás a hobbim, és ez így tudna szerintem kiteljesedni. Mindig azzal jönnek, hogy gyűjts jogsira, amivel én egyet is értek, mert tényleg nem olcsó mulatság, de a youtube-bal hamarabb összejönne a pénz. Azonban amikor ezt is elmagyarázom nekik, hogy a youtube-bal pénzt is lehet keresni, ha jól csinálod, akkor "Persze biztos..." És én hiába bizonygatom magam, ők nem hiszik el. Mindig ez a válasz "Nehogy már mikrofont vegyél, teljesen felesleges/Ne videózz magadról, mert ami netre felkerül az ott is marad/Gyűjts a jogsira/

16/F

Mit tehetnék?

2015. okt. 25. 11:03
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
74%
Jó ég! Én tuti odaültetném a szüleimet a gép elé, végignézetnék velük egy csomó videót ismert magyar és külföldi youtubosokról, hogy mennyit keresnek ezzel, hogy milyen rajongó táboruk van. Meg amúgyis..
2015. okt. 25. 20:01
 12/34 A kérdező kommentje:

Én nem akarok ez a tipikus beképzelt vlogger lenni.

Csak eljutottunk arra a szintre, ahonnan a továbblépés, mint például az animáció, már sokba kerülne, mert a gépben hiába van i5 és egy R7 370 4G NITRO kártya az animációhoz több kell.

Azonfelül a témában, amit csinálnék, még senki sem kezdett el videózni, és igenis nagy rá az igény, tapasztalom ezt az interneten és a saját körömben.

2015. okt. 25. 20:22
 13/34 anonim ***** válasza:
44%
Lehet, hogy ők is, ahogy sokan mások is, semmire nem tartják azt, aki ül egy webkamera előtt és dumál. Nem érzik teljesítménynek.
2015. okt. 25. 20:25
 14/34 A kérdező kommentje:
Én is így érzem! :(
2015. okt. 25. 20:26
 15/34 anonim ***** válasza:
91%
Privátban írd már meg, hogy milyen témára gondolsz :D Lusta vagyok videózni, szóval nem lopnám el a leendő rajongóid, de marha kíváncsi vagyok, mi az a téma, amit az interneten még nem dolgoztak fel :D Szerintem nincs ilyen :DD
2015. okt. 25. 22:06
 16/34 anonim ***** válasza:
Milyen témáról van szó?
2015. okt. 26. 00:36
 17/34 anonim válasza:
Szerintem simán kezdd el. Ha mondjuk annyi a gond hogy nem engednék, akkor csináld akkor mikor nincsenek otthon. A cuccot meg vedd meg a saját pénzedből
2015. okt. 26. 06:35
 18/34 anonim ***** válasza:
92%

Ugyanmár hozzászólók milyen kockázata lenne már? Mi van akkor, ha x év múlva meglátja a főnöke? Nem szexvideókat akar feltölteni gondolom. Ha van egy hobbija, amihez ért, amiben jó és ezáltal fejlődhet benne, azt támogatni kellene inkább.

Én azt gondolom, hogy fontos az iskola, a tanulás az eőrébbjutásban, de az ilyen dolgoknak legalább akkora figyelmet kellene szentelni, mert ha tényleg tehetséges valamiben, akkor ez akár a jövője is lehet és egy sikeres, bolodg emberré válhat ezáltal aki azt csinálhatja, amit szeret.

Kérdező, a szüleid valószínűleg nem értenek az internethesz, mi hogy működik, de én nem adnám fel ha látják, hogy kitartóan csinálod és sikered van hátha megenyhülnek. Csináld meg a videóid esetleg és mutasd meg nekik, hogy semmi veszélyes nincs benne, még mielőtt feltöltenéd.

De ha úgy gondolod, hogy esélytelen meggyőzni őket, akkor csak csináld magadtól, nem kell feltétlen az engedélyük, majd néznek amikor sikered lesz. Én nagyon szurkolok neked!

2015. okt. 26. 16:09
 19/34 A kérdező kommentje:

Igen anyámék tipikusan ettől tartanak, hogy amit egyszer felraksz az ott is marad. Hiába van letörölve "szerinted" az még akkor is ott van!

Meg "Gondolj már bele majd a munkakeresésnél! Rádkeresnek! Hopp egy vlogger, és ugrott az állás". Ezzel jönnek.

Amikor megmondtam nekik, hogy megvenném a Watch Dogs-ot, de G2A-n 500 Ft míg a Media Markt-ben 4.000 Ft-ra volt leakciózva 10.000-ről, és elmondtam nekik, hogy kell hozzá paypal, amiről levonják az összeget, majd letölthetem hivatalos forrásból ez volt hallható"Aha persze, majd levonnak 500 helyett 5000-et! Megmondtam már, nem szabad ilyet csinálni! Levonják az egészet aztán kalap-kabát! Szó sem lehet róla! Az kéne még, hogy megadod a kártyaszámot aztán majd levonják róla az egészet"

És én hiába mondtam nekik, hogy ez nem lehet, mert egy komoly dologról beszélünk, azért a G2A egy nemzetközi weboldal, nem hisznek nekem.

És amikor mondom nekik, hogy olyan konzervatíak vagytok a netes vásárlással szemben akkor jön ez "Dehogyis! Hát mennyi mindent rendeltem már netről?" Ami tényleg igaz mert TV-t telefon-t mosó és szárítógépet illetve sok bútort is onnan rendeltünk. De a fizetésen van a hangsúly, hogy ott utánvéttel fizettek, itt meg előtte kell fizetni.

Az esethez hozzátartozik, hogy tovább fokozta a paypal ellenességet, hogy 1-2 éve telefonról akarta levonni a kívánt összeget, azonban pechére épp áramszünet lett, így a vége az lett, hogy 3x vonták le, de a rendszer 1x érzékelte.

És hiába mondom neki, hogy 100x olcsóbb G2A-n, "Nem, szó sem lehet róla! Megadod nekik egyszer, aztán utána annyit vonnak le amennyit csak akarnak"!

Ugyanígy vannak a felhő alapú tárhellyel.

A telefonommal sokat fényképezek, suliban-otthon akárhol. És amikor mondom nekik, hogy ez megy fel a felhőbe, akkor "Fel ne tedd! Bárki hozzáférhet, megláthatják a képeid" Én hiába próbáltam elmagyarázni hogy ez hogy működik, esélyt sem adtak rá. Én meg annyira felhúztam magam, hogy ezt mondtam "És akkor mi van basszus! Utcán nem láthatják az arcod vadidegenek? És ha megnézik a képemet, amin egy utcát fotóztam akkor mivan? Vagy azt amelyiken te vagy rajta? Rohangálnak a kezükben egy képpel, hogy háhá, van egy képem egy vadidegenről?" És akkor erre a válasz: "Hát na! izé és társai voltak.

2015. okt. 26. 17:53
 20/34 anonim ***** válasza:

Megérdemled, örökre a jófiú maradsz, anya pici fia aki 10-re hazaér, nem iszik, nem videózik, mindenhez engedélyt kér, és élete végéig úgy él ahogy a szülei mondják.

Azt gondoltam felismerted már a helyzetet, és nem nekünk kell rádöbbentenünk téged.

2015. okt. 26. 18:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!