Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért bántanak, szemétkednek...

Miért bántanak, szemétkednek velem azért, mert a családom segít nekem? Miért lettek ilyenek?

Figyelt kérdés

Eddig nem volt ilyen probléma.. De mostanában 2 barátnőm szinte csak piszkálni tud, bármit is szólok.

Beszólnak, ha elmesélem, miket rendeltem külföldről.

Mikor elmondtam, hogy kaptam egy autót a szülinapomra, akkor megvetően rám néztek és az egyikőjük lenézően annyit mondott, hogy "meg ne dolgozz bármiért is az életben". Utána elmentünk vele kocsikázni és végig fikázták, ahogy vezetek, meg hogy csak a lusta embereknek van automataváltós autójuk és ott előttem elkezdtek fogadni arra, mikor töröm össze. Meg tegnap pl. abba kötöttek bele, hogy miért futógépezek, menjek inkább futni a szabadba és képesek voltak ezért összeveszni velem. Ha meg kiállok magamért és védeném magam, akkor az a válaszuk, hogy embert akarnak belőlem faragni és hogy igénylem én ezt, higgyem el.

De még sok barátom, barátnőm van rajtuk kívül és senki nem szemétkedik így velem. Több mindenkinek megmutattam az üzeneteiket és mondták, hogy nagyon bunkóak velem.

De nem értem, hogy miért. Eddig sosem volt ilyen.

Úgy volt, hogy az érettségi után összeköltözünk, de már azt is félek elmondani, hogy nem valószínű, hogy abból bármi lesz, mert a nagyszüleim vesznek nekem egy lakást és előre félek, hogy azért mit kapok majd tőlük...

2015. szept. 11. 18:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
40%

Gimnazistaként hová dolgozzál? Hát, bszdmeg, nem csoda, hogy piszkálnak.

Beképzelt liba vagy, aki csak felvágni tud.

Ha a barátnőm lennél, és ilyen lekezelően beszélnél velem, hát elég gyorsan kivágnálak.

Menjél a hasonszőrű dúsgazdag "barátaidhoz", akiknek csak addig fogsz kelleni, míg anyuci-apuci a sgged alá tol mindent.

2015. szept. 12. 09:06
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok. Te még kislány vagy, így fogalmad sincs arról, amiről beszélek, de ha idősebb leszel, megérted - hacsak nem látnak el a szüleid hasonló "jókkal" tovbi életedben is.

Mindegy, neked lesz szr, ha vége az aranyéletnek.

2015. szept. 12. 09:09
 13/24 A kérdező kommentje:

"Beképzelt liba vagy, aki csak felvágni tud. "

Miért? Mert feltettem egy kérdést?

Tényleg nem értem, hogy miért dolgozzak 0 képzettség nélkül, pár száz forintos órabérben, mikor ezer dolgom van egy nap. Más lenne, ha a szüleim nem tudnák finanszírozni az életemet, de szerencsére tudják, így tudok a további tanulmányaimra koncentrálni és szabadidőm is van.

Most őszintén, Te egy kemény gimnáziumi nap után még elmennél dolgozni, hogy utána este hazaess hót fáradtan és még akkor ülj neki tanulni? :)

Ugye, hogy nem.

"akiknek csak addig fogsz kelleni, míg anyuci-apuci a sgged alá tol mindent."

Még jó, hogy ez nem így van.

Jó nagy bunkó vagy, már ne is haragudj. Ennyire nem tudod máshol levezetni a feszültséget?

Menj, szaladj 5 kört az utcában, hátha segít.

2015. szept. 12. 09:11
 14/24 anonim ***** válasza:

én tényleg nem szemétkedni akarok.. de engem is zavarna h ha ugyan azt amiért én dolgozok éveket/hónapokat más kézhez kapná..

mondjuk én abban a helyzetben vagyok, hogy itthon senki semmiben nem segít.. kollégista voltam 3 évig, meglettem 16 anyám kitalálta h ő többé nem fizeti a sulit.. még 1 évet nagynehezen lehúztam ott.. imádtam azt a sulit..

és ott kellett hagynom.. kezdhettem mindent 9.től újra, csak azért hogy legyen szakmám is az érettségi mellé és hogy kicsit többet keressek.. 16 éves korom óta dolgozom hétvégente és délutánonként.. esetleg ha van rá alkalmam reggel/este munka után korrepetálok.. ami van itthon kaja azt mindet én veszem, mert anyám elmegy vesz magának vmi szendvicset és kész én meg éhen is pusztulhatnék..DE legalább megtanultam beosztani a pénzemet

azzal ami veled történik az a legnagyobb probléma, hogy túl sokat segítenek.. mert ha pl csak kipótolnának vmennyivel h tudj venni kocsit az oké.. meg mégis csak jobb érzés ha vmit a saját erődből szerzel meg.. na.. szóval az a probléma, hogy majd elmész dolgozni, lesz kereseted és nem fogod tudni beosztani.. főleg ha neadj isten nem találsz rendes munkát csak részmunkaidőset vagy vmit ami 60.000 körül fizet havonta.. és egy albérlet ott kezdődik h min. 40.000 csak a lakbér.. és ott a rezsi is meg a kaja, ha lebetegedsz a gyógyszerek stb.. de ha nagyon odafigyelsz még abból a 60.000ből is ki lehet jönni.. így viszont amint elköltözöl el fogsz vérezni ha nem küldenek neked pénzt..

a futógéppel meg annyi, hogy felesleges pénzkidobás meg amúgy is egészségesebb a friss levegőn futni :)

18L

2015. szept. 12. 11:42
 15/24 A kérdező kommentje:

Jogásznak készülök már kiskorom óta. Így az nem fenyeget, hogy minimálbérért kelljen dolgoznom valahol, ahol boldogtalan leszek. Pont azért tanulok most, hogy később majd magam teremthessem meg a pénzt arra, amit szeretnék.

A lakás az enyém lesz, oda nem kell lakbért fizetnem és ha mégsem szeretnék Budapesten maradni, akkor is kiadhatom majd és egy biztos jövedelemforrás lesz.

Képes vagyok beosztani a pénzt, a számlámon így is egy hét számjegyű összeg van, pedig ahhoz hozzáférhetek, simán elkölthetném. Igen, nagyon sokat vásárolok, de ugyanúgy bemegyek a turiba, mint mondjuk a Heaven Storeba.

Hiába jobb a friss levegőn futni, de esőben, este 9-kor én nem fogok elindulni sehová egyedül.

2015. szept. 12. 11:57
 16/24 anonim ***** válasza:
Kit érdekel,hogy mennyi pénz van a számládon?!Azért a pénzért nem te dolgoztál meg.Én 14 éves korom óta dolgozom,most 17 leszek,és délután egy kemény gimnáziumi nap után is Elmegyek.Nekem nincs 7 számjegyű pénzem,nekem csak 100.000 Ft-om van egy borítékban,de én arra büszkébb lehetnék,mint te a pénzedért,mert ezért én dolgoztam meg,és nem a Szüleim.Az ilyen emberek nagyon magatehetetlenen,és életképtelenek.Hiába állsz majd be dolgozni egyetem után,ha 0 a munkatapasztalatod.Ja,és az,hogy jó szakmád lesz,az nem garancia arra,hogy munkád is lesz.Hány diplomás mosogat Ausztriában?!Sok!Enm tudsz semmit az életről,rózsaszín ködben élsz.Szállj le a magas lóról!16/l
2015. szept. 12. 12:56
 17/24 anonim ***** válasza:
én megértelek, igaz én már nem gimis vagyok hanem egyetemre járok, de én sem megyek el párszáz forintért dolgozni, mert nincs semmi értelme.. ráérünk majd akkor dolgozni, ha már megvan a diploma, nem? :'D
2015. szept. 12. 12:59
 18/24 A kérdező kommentje:

"Hiába állsz majd be dolgozni egyetem után,ha 0 a munkatapasztalatod."

Mert a fagyiosztás, vagy az asztaltörölgetés tényleg sokat segítene az ügyvédi pályámon majd. :D

"Ja,és az,hogy jó szakmád lesz,az nem garancia arra,hogy munkád is lesz." Khm, anya és a nevelőapám ügyvéd, a nagyszüleim is a jogon végeztek. Tényleg azt hiszed, hogy mosogatnom kell majd a diploma után? Kicsit jobban tisztában vagyok az életemmel, mint Te, aki 16 évesen annnnyira érettnek hiszi magát. :D

2015. szept. 12. 13:05
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem vagy sokkal idősebb nálam.Jövőre érettségizem.Mi van akkor,ha a családod is jogi pályát végzett?Várj,tudom..az,hogy protekcióval neked is sok pénzed lesz.

Egyébként egy szóval sem mondtam,hogy érettnek hiszem magam,de hidd el,hogy többet tudok az életről,mint te.

2015. szept. 12. 13:21
 20/24 anonim ***** válasza:
86%

"én tényleg nem szemétkedni akarok.. de engem is zavarna h ha ugyan azt amiért én dolgozok éveket/hónapokat más kézhez kapná.. "

Ezt hívják irigységnek. Sajnos ahogy a pénzt meg kell tanulni kezelni, úgy azt is, ha nincs. El kell fogadnod, hogy attól még másnak van.

Miért mindig az hunyászkodjon meg és érezze magát szarul egész életében, akinek véletlenül jutott valami, mert a többi szemétkedő megjegyzéseket tesz rá?

Szerintem a kérdező is tisztában van vele, hogy nem ő dolgozott meg ezekért a dolgokért. Majd megdolgozik a sajátjáért, ha odakerült, aztán ő meg adja tovább a saját gyerekének.

Az úgynevezett barátnői meg igenis szemétkednek, ha ilyen megjegyzéseket tesznek, meg abban reménykednek, hogy összetöri az autót. Az ilyenek nem barátnők, ha ennyire nem tetszik nekik a dolog, barátkozzanak mással. Ezt nevezik szimpla kihasználásnak, mert arra jó a kérdező, hogy koncentre hurcolja őket, meg autóval furikázza őket, amúgy meg pocskondiázzák.

16 éves válaszoló: legyél rá büszke, hogy összeszedted a pénzt, és meg tudsz állni a lábadon, de a stílusból vissza kellene venni. Ettől te még nem vagy sem okosabb, sem érettebb, sem talpraesettebb, csak egy melósabb életet ismersz (amit nem kell lenézni), de ettől még az sem ér kevesebbet, akinek adtak a szülei. Nem látod, hogy te ugyanúgy vered a melled, hogy többet érsz, csak mert úgy gondolod, hogy akinek a szülei adtak valamit, az értéktelen?

Képzeld, létezik olyan is, aki kap a szüleitől, amiért hálás, megbecsüli és tudja értékelni. Attól, hogy kapott egy autót meg egy lakást, még nem lesz feltétlenül elszállt, nagyképű idióta.

Az a baj, hogy nem adhat minden szülő a gyerekének lakást meg autót.

2015. szept. 12. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!