Miért ilyen a családom?
2009 novembere óta gyűjtögetem a pénzem. nem sokszor költök belőle, ha meg költök akkor is max. 2000 forintig. ezalatt a másfél év alatt jókora összeg gyűlt össze, szám szerint 110.000 forint. ebbe benne van születésnap, névnap, ballagás, munka minden. ha engem kérdeztek, szerintem kiérdemelten kaptam meg minden egyes vasat.
a vicces az, hogy a szüleim és a testvérem folyton tőlem kér pénzt. ha nem adok, akkor vagy balhézni akarnak, vagy egész egyszerűen megkeresik, elveszik és letagadják. ehhez már hozzászoktam. de sok máshoz nem. a hozzám eszközölt beszélgetéseknek több mint a fele, arról szól, hogy adjak nekik kölcsön. bár ezt a kölcsön dolgot kicsit túlzásba viszem, mármint a szó értelmét, mert a kölcsön lényege az, hogy vissza s adják, de ez a visszaadásos dolog nagyritkán történik meg. állítom, ha nem lenne pénzem, nem is szólnának hozzám egy büdös szót sem.
tudom, hogy család meg minden, meg hogy jóval többet öltek az én dolgaimba mint 110.000 nyomorult forint, de ez már sok, pedig én egy olyan típus vagyok, akinek fát lehet vágni a hátán.
Az, hogy a szüleid tőleg kérnek kölcsön, vicc. Nyiss egy bankszámlát és tedd be oda. Ahhoz nem lesz hozzáférésük, rajtad (és a bankon) kívül senki sem fogja tudni, mennyi pénzed van.
Az "elveszik" pedig lopás. Feljelentést is lehet miatta tenni.
Welcome to the real world!
Tedd be számlára és kösd le. Máris nem tudják elkérni.
Nem adhatsz nekik! Ez a te nehezen összegyűjtött pénzed. Semmiképp! Egy szülő ne sajnálja már a gyerekétől :||
Ha a bankos dolog nem is jönne össze, leírom hogy én mit csináltam :)
Biztos van neked is olyan kis naplód, amihez egy tök béna lakat van.. :D De az mindegy, csak mondjuk keress egy ilyen füzetet, ragaszd össze a lapjait, majd ha megszáradt, középen vágd ki azt. akkor lesz egy kis helyed, és fel sem tűnne senkinek. Utána azzal a kis lakattal zárd le, és mondjuk a matracod alá, vagy valami olyan helyre, ahol senki nem számítana rá.. párnahuzatba, két fiókod közé, bútor mögé, nem tudom, rejtsd el :)
És ha nem vagy a szobádban, az ajtót mindenképp zárd be!
sok sikert :) 14l
ügyi vagy 110.000 ft nem kevés pénz :D
amúgy én egyszer amikor vendégek vannak nálunk rákérdeznék hogy "anya megint te vetted el a pénzem? nem találom!" és akkor tuti észhez térnek, vagy ha nem olyan jófejek mint az én őseim akkor leszidnak, de én akkoris ezt csinálnám XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!