Ti hány évesen kezdtetek el kávézni?
Nagyon kemény iskolában vagyok, reggeltől estig suliban leszek, nem fogom bírni, mindennap tesi óra, dolgozatok, kevés alvás, korán kelés stb.
Nem akarok kidőlni, kéne valami amitől pörgök, de az energiaitalt utálom, meg utána érzem, hogy iszonyatosan gyorsan dobog a szívem. A kávétól nincs ilyen. Tudom, hogy a koffein függőséget okoz stb, de nem akarok kidőlni.
Reggel a boltban veszek egyet, felhörpintem és Bemegyek a suliba és hátha. A vérnyomásom is folyton alacsony, az orvos is kávét tanácsolt, de a szüleim ellenzik.
Ti mit gondoltok erről? Ti mikor kezdtetek kávézni?
"ahhoz, hogy tovabb menjek a Kijelölt Egyetemre, ezt maximálisan teljesíteni kell."
Ezt a kamut... Én SOHA nem ültem le itthon tanulni. Órán ha kedvem volt akkor odafigyeltem, ha nem volt kedvem akkor nem. Csináltam egy felsőfokú nyelvvizsgát és emelt szinten érettségiztem, mindenem nagyon jó % lett.
5 év semmittevéssel 404 pontom lett. Namármost, ehhez egy kicsit tanulgatsz, az érettségit simán megcsinálod 90% fölött, mert az érettségi nevetségesen könnyű, esetleg elmész OKTV-re, azért is jár egy csomó pont. Nem annyira nehéz azért összeszedni azt a 460 pontot, ami azt hiszem a legmagasabb ponthatár jelenleg.
Nézd, a kávé nem fogja megcsinálni helyetted a sulit. Mint írtam, hatni se fog, SEMMIT 1-2 év múlva, hacsak nem tervezel napi egy litert meginni. Az egészséged meg mindenképpen le lesz amortizálva, ha már kamaszként ennyire nem alszol, és döntöd magadba a kávét.
Amúgy, ha gyógytesire jársz, mi a túrónak kéne bemenned rendes tesire? -.-" Illetve fordítva, ha képes vagy rendes tesire járni, akkor miért jársz gyógyra?
Ha ennyi marhaság van (hittan, stb), miért nem mész át egy nem egyházi erős gimibe?
Az a baj, hogy a kávé csak tüneti kezelés, és abból is rövidtávú. Akár belátod, akár nem.
Ha neked többet ér a hittan meg az áhitat (bár nem értem, hogy ezekben mi a megerőltető), mint az egészséged, akkor folytasd, aztán majd lesz veled valami.
Ki beszélte be neked, hogy ez az egyetlen iskola, amiből bekerülhetsz egyetemre?
Nagyon megszállott lehetsz, ha hajlandó vagy erre.
17 évesen kezdtem el reggelente, de csak akkor ha suli van. Engem tényleg felébreszt.
Délután csak ritkán szoktam, általában ha néha kávézóba megyek, ott akkor valami finomabbat, vagy jegeskávét esetleg.
Amúgy viszonylag gyakran fáj a fejem, migrénes is vagyok. Ilyenkor is van, ha iszok egy erős kávét az segít, és nem kell gyógyszert bevennem.
18/L
16 éves koromtól ittam néha (havonta 1-2 alkalommal), de tavaly már napi szinten ittam. Eü. okok miatt muszáj volt abbahagynom, így a nyáron csak időnként ittam, és most, hogy suli van is igyekszem inkább aludni, mint reggel kávéval indítani a napot - persze, ez nem mindig sikerül, mert egyébként imádok kávézni, csak ha 3-4 hétig folyamatosan iszom, akkor rosszul leszek tőle (magas vérnyomás, stb). 18L
ui. akkor már ne a boltba vedd, főzz otthon magadnak. A bolti kávé az lényegében cukor és tartósítószer. És szerintem próbálj meg nem rászokni.
Leírtam ezerszer, vallásos suli, nem hagyhatom ki a hittant meg a sok baromságot ami miatt 8-10 óram van.
Nem mehetek masik suliban, a varosban ez az egyetlen jó iskola, helyben van, kollégiumban nem akarnék menni, a bandával jóban vagyok, a tanárok jófejek, de kemény mint írtam. Most épp az egészségem az utolsó, nem érdekel. Egy érdekel, túl éljem érettségiig és sikeresen le is rakjam.
Sajnállak ezért a felfogásért. Egészségből csak egy van, ha tönkremegy, majd ott állsz, és azt kívánod, hogy bárcsak törődtél volna vele.
Az érettségi még a legkisebb akadály, amin az életben át kell jutni. Ha már itt kidőlsz, mi lesz később?
De ha már elhatárzotad, hogy téged nem érdekel, hiába papol itt bárki, menj döntsd a kávét, aztán reméld, hogy nem dőlsz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!