Ti hány évesen kezdtetek el kávézni?
Nagyon kemény iskolában vagyok, reggeltől estig suliban leszek, nem fogom bírni, mindennap tesi óra, dolgozatok, kevés alvás, korán kelés stb.
Nem akarok kidőlni, kéne valami amitől pörgök, de az energiaitalt utálom, meg utána érzem, hogy iszonyatosan gyorsan dobog a szívem. A kávétól nincs ilyen. Tudom, hogy a koffein függőséget okoz stb, de nem akarok kidőlni.
Reggel a boltban veszek egyet, felhörpintem és Bemegyek a suliba és hátha. A vérnyomásom is folyton alacsony, az orvos is kávét tanácsolt, de a szüleim ellenzik.
Ti mit gondoltok erről? Ti mikor kezdtetek kávézni?
Én is 16 körül néha néha, aztén 20 felett munkahelyen rendszeresen.
Mostanában átszoktam a német filteres kávéra, vagy néha angolosan iszom azzal a tejhabosító szerű cuccal lenyomom a zaccot. Meg amikor csak az íze miatt, akkor kis eszpresszó.
Egyébként csak nagy mennyiségben befolyásolja a vérnyomást, nekem csak akkor ment fel amikor a cégnél volt ingyen eszpresszó automata ami frissen őrölt, azt óránként ittam, na az sok volt.
Egyébként már bizonyított, hogy napi 3 kávéig egészséges. Felett már nem annyira. De ez így van sok mindennel, mértékkel egészségesebb mint ha nem iszk az ember.
Igen, kicsit megemelte a vérnyomásom és nem kóvájogtam, mint gólya f.s a levegőben, viccet félre téve ismerek olyat is akinek ajánlották is.
Sőt van, hogy lefekvés előtt is iszom, na akkor tudok igen jót aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!