Ti hány évesen kezdtetek el kávézni?
Nagyon kemény iskolában vagyok, reggeltől estig suliban leszek, nem fogom bírni, mindennap tesi óra, dolgozatok, kevés alvás, korán kelés stb.
Nem akarok kidőlni, kéne valami amitől pörgök, de az energiaitalt utálom, meg utána érzem, hogy iszonyatosan gyorsan dobog a szívem. A kávétól nincs ilyen. Tudom, hogy a koffein függőséget okoz stb, de nem akarok kidőlni.
Reggel a boltban veszek egyet, felhörpintem és Bemegyek a suliba és hátha. A vérnyomásom is folyton alacsony, az orvos is kávét tanácsolt, de a szüleim ellenzik.
Ti mit gondoltok erről? Ti mikor kezdtetek kávézni?
21 vagyok, nyaraláson elszürcsölt jegeskávén kívül soha nem iszok kávét.
Szüleim huszon-akárhány éve kávéznak, azt mondják SEMMIT nem éreznek tőle, apa vacsihoz is szokott inni, egyáltalán nem ébreszt fel.
Egyetemen is ébren tudok lenni úgy hogy hajnalig fent vagyok.
Ne szokjatok rá, a koffeinhez hamar hozzászokik a szervezet, meg se érzitek, cserébe szép sárga lesz a fogatok.
Én sosem kezdtem el. Egy idő után nem fog használni, és egyre többet kell belőle inni, aztán majd ott tartasz, hogy napi 4-5, és fáj a fejed, ha nem iszol. Ez is egyfajta függőség.
Miért vagy estig suliban? Én inkább azt javaslom, hogy változtass a kevés alváson. Azért csak nem vagy este 10-ig a suliban. Akkor meg tessék lefeküdni időben, 8 óra alvásnak elégnek kell lenni.
ma 11:58
Ne haragudj, de annyira vicces, mikor valaki azt mondja, a gimi nehezebb mint az egyetem. Mit csinálsz este 9-ig?
Csak mert én a városom legjobb sulijába jártam, napi 7 óra plusz fakt, plusz kosáredzés, plusz én voltam a diákönkormányzat elnöke, szóval többet voltam bent a suliben, mint bárki más, mégis legkésőbb 6-7 között hazaértem.
Egyetemen oké, csak 6-kor kell kelnem, de cserébe többször volt, hogy hajnal 1-2-kor még a beadandómat csináltam, mint az hogy aludtam.
Sőt, az exem is fél 5-kor kel hogy bemenjen egyetemre, mikor előző nap 10 körül ér be a vonata, ahonnan még olyan fél óra hazamenni.
Igen, nyilván van aki büfészakra jár, van heti 2 órája, és arra se kell bemenni, de ne mondjuk már így általánosságban, hogy jajj de könnyű az egyetem.
7-8 évesen már kaptam párszor tejeskávét.
Most 18 vagyok, és nem kávézom rendszeresen. Jobban szeretek kakaózni :D
Szerintem felesleges, egy nescafé szintű kávétól nem lehet felpörögni (és főleg nem lehet ilyen állapotban lenni tőle egész nap), maximum valami jó erős török kávétól, de azt nem szeretem.
Tornázz reggel inkább, az kiveri belőled az álmosságot, a többire pedig szerintem nincs igazán megoldás. Persze, ha valamelyik nap éppen tényleg rengeteget kell tanulnod, akkor jól jöhet egy jó erős kávé, de napi szinten szerintem tényleg felesleges.
Köszönöm a hasznos válaszokat.
Nos, de bele kell halni a középbe, van mikor van 0. Órám, 6:30-ra már bent kell lennem, 5-kor kelek, alapból mindennap 10-11 órám van, 4-5 dolgozattal. 10 óra+ a nulladik, plusz még ha gyakorlat van. És azért 6:30-tól mire hazaérek olyan du. 5-re tanulnom is kell, ha sok van akkor kb este 10-ig, éjfél van mire ágyba kerülök. Mert le kell furodnom, eszel stb. Nelem pedig hatalmas az alvás igényem, 10-12 óra hossza, de ilyenkor 5 Max 6 órával be kell érnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!