Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek bevállaljam? 19/L

Szerintetek bevállaljam? 19/L

Figyelt kérdés
sose engedtek még el bulizni a szüleim, de úgy döntöttem ma elmegyek és reggel jövök csak haza..
2015. aug. 28. 17:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ahogy gondolod, és van hova menned, ha utána ne, engednek be.
2015. aug. 28. 18:01
 2/11 anonim ***** válasza:
71%

Vállald!

Már 18 éves korod előtt is bizonyos határokkal megtehetted volna, a szüleidnek engedniük kellett volna, most meg, 19 évesen nagykorúként miért ne mehetnél?

2015. aug. 28. 18:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
igen
2015. aug. 28. 18:06
 4/11 anonim ***** válasza:
49%
kérdező, innen látszik, mennyire gyerek vagy még. Itt kérsz tanácsot, mikor mi nem ismerhetjük a szüleidet, körülményeidet, reakcióikat, és mindenféle következmény nélkül mondhatják egyesek hogy menj nyugodtan. De ha a szüleid olyanok, márpedig ha eddig nem engedtek el, akkor olyanok, lehet hogy mire mennél haza már le lenne cserélve a zár, a ruháid meg kirakva. Már nem kötelesek eltartani téged. Én csak óvatosan kockáztatnék.
2015. aug. 28. 18:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

"De ha a szüleid olyanok, márpedig ha eddig nem engedtek el, akkor olyanok, lehet hogy mire mennél haza már le lenne cserélve a zár, a ruháid meg kirakva. Már nem kötelesek eltartani téged. Én csak óvatosan kockáztatnék."

Viszont ha továbbra is hagyja, hogy gyerekként kezeljék, mikor már nem az, akkor még huszonévesen is meg akarnak majd neki mindent tiltani, befolyásolni és beleszólni az életébe, még akkor is, ha netán már külön fog élni tőlük.

Néha a szülőknek is be kell látniuk, hogy felnőtt lett a gyerekükből és ideje engedniük, hogy nem gyerekként éljen.

Amúgy ha olyan a szülő, hogy azért, mert a 19 éves lányuk elmegy bulizni, kirakják, meg zárat cserélnek, akkor az olyan szülő meg menjen a búsba...majd a kérdező meghúzza magát pár napig egy barátnőjénél, vagy nagyszülőnél, vagy ismerősnél, még a szülők meg majd otthon toporzékolnak, de végül belátják, hogy ideje a felnőtt gyereküket felnőttként kezelni. Viszont ha továbbra is hagyja a kérdező, hogy 12 évesként kezeljék, akkor huszonévesen sem lesz ez más...

2015. aug. 28. 18:20
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
utolsó, barátnőm is ezt hitte. Hogy majd ő kiköveteli a függetlenséget, ellógott buliba, mire hazaért a ruhái egy része zsákokba volt rakva az udvaron, mehetett amerre látott. Ő 18 éves volt. Egyedül, segítség nélkül. Már közel 10 éve nem állnak vele szóba.
2015. aug. 28. 18:27
 7/11 anonim ***** válasza:
37%
Nem értem. Ha azt akarod hogy felnőttként kezeljenek miért viselkedsz úgy mint egy tini??? Miért nem mondod meg nyíltan a szemükbe hogy este elmegyek. Kb.4-5 körül jövök. Pont. Nem megszökni kell hanem felnőni. Azt értékelnék. Ez így csak hiszti. N32
2015. aug. 28. 19:04
 8/11 anonim ***** válasza:
79%

"utolsó, barátnőm is ezt hitte. Hogy majd ő kiköveteli a függetlenséget, ellógott buliba, mire hazaért a ruhái egy része zsákokba volt rakva az udvaron, mehetett amerre látott."

Én kb. hasonló szinten voltam, ugyan elmehettem falun belül, viszont attól kívül nem. 17 éves voltam, amikor el szerettem volna menni egy szilveszteri buliba 20 km-re arrébb a lakóhelyemtől, barátnőm apukája vitt volna el minket, tehát még ezzel sem lehetett volna gond, de apám azt mondta, hogy nem. Engem bármennyire is jól tanultam, jól viselkedtem, annyira féltettek és szigorúan fogtak, hogy fogtam magam és elmentem. Ó, kaptam én is bezárt kaput, meg eltette apám a kulcsot, viszont mire reggel hazamentem épségben, nem részegen vagy másnaposan, átölelt, boldog új évet kívánt és többet nem volt gond, ha el szerettem volna menni valahová. Rájött, hogy az, amitől legjobban félt, hogy jaj, mi van, ha elmegyek, az nem következett be, mert tudok magamra vigyázni és tényleg nem vagyok már 12 éves, csak egy normális tinédzser, normál vágyakkal.

De a kérdező 19 éves. Nem Dubai-ba akar elmenni 2 hétre, csak gondolom szeretne egy kicsit kikapcsolódni egy szórakozóhelyen, mind sok száz másik 19 éves. És lehet ezt játszani, de ha van ilyen h..lye szülő, akkor az meg maradjon magának!

2015. aug. 28. 19:05
 9/11 anonim ***** válasza:
57%

Ne pazarold el a legjobb eveidet a korlatolt szuleid miatt!

"anya,apa felnott ember vagyok es szeretnek elmenni szorakozni a barataimmal,mint a tobbi korombeli.elmentem xy helyen leszek a kovetkezo barataimmal: . az elso busszal jovok.ne aggodjatok,vigyazok magamra"

Kb ennyi..en ezt mondanam nekik.igy nem olyan gyerekes mintha elszoknel es a kormuket se ragjak le az ejszaka.igy tudjak merre vagy es kikkel,mikor jossz.igy korrekt

Ha netan kidobnanak emiatt akkor jobb is neked ilyen szulonek nem nevezheto emberek nelkul...de ketlem,hogy ez lenne a vege

2015. aug. 30. 15:31
 10/11 anonim ***** válasza:
42%

Na, sikerült ellógnod? Nagyon érettn viselkedtél, nem csoda, hogy a szüleid dedósnak kezelnek, mikor az is vagy.

Fájt volna eléjük állni, hogy apa, anya, elmegyek ide oda, reggelre hazaérek. Ennyi.

De arra számíts, hogy lehet összecuccoltak neked, ha ennyire nagylány vagy, élj is külön.

2015. aug. 31. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!