Szerintetek bevállaljam a felügyeletét a lányom osztálytársának is? Bővebben lent.
Az a helyzet állt elő, hogy a délutános tanítónő nem foglalkozik a gyerekekkel, nem csinálnak házit, semmit. Ezért itthon is rengeteget kellett a lányommal foglalkozni. Mivel van még 2 kisebb testvére, idén mentem vissza dolgozni, de nagyon nehezen tudtam mindent megoldani, ezért amellett döntöttem, hogy ezután itthonról fogok majd csak dolgozni, szerencsére erre van lehetőség a munkahelyemen. És így lesz lehetőségem elhozni ebéd után a lányomat. Erről beszélgettem még évzárón egy ismerősömmel, és ezt a beszélgetést hallottam a lányom osztálytársának anyukája is. És most felkeresett, hogy nem lehetne-e, hogy az ő gyerekét is elhozzam és vele is tanuljak, játsszak, persze vmennyit fizetne is érte. Én most tanácstalan vagyok, mert megértem a problémáját, sajnos a tanítónőt lecserélni nem lehet, pedig többen tettek rá panaszt. A dolog anyagi része nem érint. Csak nem tudom, hogy milyen lenne 2 gyerekkel tanulni, plusz ott van még a másik 2 gyermekem is. Arról nem beszélve, hogy elég gyakran csinálunk délutáni programokat is, és akkor azokra is el kéne vinnem? Azt meg nem várhatom el tőle, hogyha én mindennap mondjuk szeptemberbe strandra akarom vinni a gyerekeket ő fizesse az ő gyerekének.
Ti hogy döntenétek? És ha nem vállalnátok, mivel indokolnátok meg?
Én nem vállalnám el. Szerintem ezzel pont nem takarítanál meg időt magatoknak, hanem plusz feladat lenne, ráadásul akkor tényleg vihetnéd magatokkal mindenhova, még vásárolni is esetleg, ha pont akkor mennétek.
Ráadásul nem tudom a lányok milyen viszonyban vannak egymással, de ha ilyen sokat vannak együtt, és esetleg összevesznek, az is elég kellemetlen helyzetet teremthet, gondolom akkor a másik kislány mondaná az anyukájának, hogy nem akar oda menni, stb.
Meg szerintem így együtt sokkal nehezebben lehetne őket tanulásra bírni, szívesebben játszanának, hancúroznának, ezzel is csak a te idegeidet őrölnék.
Hacsak anyagilag nem lennék rászorulva, én inkább nem vállalnám, és pont azokkal indokolnám, amiket mondtál, programok, vásárlás, stb., meg elég nagy a súrlódási felület egy ilyen esetben, főleg, ha ennyi időt töltenek együtt a kislányok. És akkor még olyanokra is gondolni kell, hogy esetleg uzsonna, étel, ital, stb.
Iskolaotthonos osztályból nem lehet elhozni a gyereket, mert ott tanítási órák vannak délután. Napközisből el lehet, az egész napos iskola nem a szülőt kötelezi, hanem az iskolát. Magyarul: akármilyen kevés a pénz, biztosítaniuk kell délutáni foglalkoztatást annak, aki ezt igényli.
Persze ha a gyerek rendszeresen nem csinál leckét, bukdácsol, védelembe veszik, mert csavarog, lop, stb., kötelezhető rá a szülő, hogy hagyja délután is az iskolában.
Köszönöm a válaszokat, én is a nem felé hajlok. Bennem is az merült fel, hogy mi van akkor ha ront a kislány. Világ életembe kitűnő tanuló voltam, de most olyan feladatokkal találkoztam, amiket egyszerűen fogalmam sincs hogyan magyarázhatnék el a lányomnak :D mindig az jut eszembe, hogy deriválni előbb megtanítom :D
de visszatérve, igen a programok is bonyolultak, a másik napközis dolgot nem tudom, ilyenre én nem is gondoltam megmondom őszintén, szóval nem is tudom van-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!