Jár-e nekem a gyermek után járó éves szabadság, ha a vállás után a gyermeket az anyjának ítélte a bíróság, és tőlem megvonták a közös felügyeletet?
"Fontos tudni, hogy a hatályos szabályozás szerint ezek a pótszabadságok mind a két szülőt külön-külön is megilletik és ez igaz az elvált szülőkre is"
"A pótszabadságra való jogosultság szempontjából kit tekintünk gyermeknek?
A családok támogatásáról szóló törvény szerint a saját háztartásban nevelt vagy gondozott gyermeket
"
A saját háztartásban nevelt vagy gondozott gyermeket.
"
nézz utána neten, ott pontosan megtalálod, a kérdésedre a választ!
"Fontos tudni, hogy a hatályos szabályozás szerint ezek a pótszabadságok mind a két szülőt külön-külön is megilletik és ez igaz az elvált szülőkre is"
"
A saját háztartásban nevelt vagy gondozott gyermeket.
"
Mar nem azert, de ez a ket mondat rendesen úti egymást.
igen, jár.
Az új Mt nem szabályozza, hogy csak a gyereket nevelő szülő veheti igénybe, szülőt ír. Korábban csak egy szülő kaphatta, ők döntötték el, melyik.
Most mindkét szülő igénybe veheti, és nem feltétel az sem, hogy a szülő a gyerekkel közös háztartásban éljen, nevelje.
Szóval igen, jár neked. A humánpolitikai Szemlében jelent is meg róla írás az új Mt hatályba lépése után, ha kéred, megkeresem.
Mielőtt feltettem a kérdést, előtte én is böngésztem utána, és azóta még bizonytalanabb vagyok a kérdésben. Bevallom, számomra nem érthető, hogy ebben az esetben jogosult vagyok a pótszabadságra vagy sem.
De olvastam olyanról, hogy hasonló esetben az édesanya élettársa kapta meg, aki egy háztartásban él a gyermekkel. Viszont a jelenlegi feleségem munkahelyén egyértelműen azt mondták, hogy nekem jár. Az én melósomból még várom a választ.
Ha valaki tuti pontosat tud, kérem ossza meg vagy küldje el privátban! Nagyon szépen köszönöm előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!