Ti elengednétek a 18 éves lányotokat a barátaival Volt fesztiválra?
15 évesen voltam először a hozzám hasonló korú barátaimmal fesztiválon.semmi bajom nem lett,látod,élek még.a lányod egyáltalán nem túl fiatal a fesztiválhoz.mi bajod azzal,hogy nála 2 évvel idősebb fiúkkal barátkozik?uram isten.én a helyében fognám magam,és elmennék az engedélyed nélkül is.
ja,és mielőtt sikerül félreértelmezned amit írtam: nem,már nem 15 vagyok.
Most őszintén, szerinted a lányod még nem ivott alkoholt? Minél jobban félted és tiltod neki a dolgokat, annál kíváncsibb és hamarabb próbálja ki azokat. Lefogadnám, hogy már minimum be volt csiccsentve, főleg ilyen neveltetés mellett. Nem csak távol otthontól lehet alkoholizálni, és nem csak este. Csak mondom.
18 évesen nem fiatal, pont a legjobb korban van ahhoz, hogy bulizzon, a barátaival kiránduljon, élvezze az életet, tapasztaljon, tanuljon. Önálló gyereket akarsz nevelni vagy valakit, aki majd 30 évesen is a kanapédon fogja nézni a tévédet, miközben a nyugdíjadból eteted? Hagyd élni, az isten szerelmére. Már nem gyerek!
Ha fiú lenne, elengednéd? Mert az, hogy lány, nem egy jó érv az ellen, hogy mehessen, már ne is haragudj kedves. És nem egyedül megy. A barátnőivel, és barátaival. A 20 éves nem idős, főleg nem "ilyen idős". Két év van köztük, ez nem nagy korkülönbség,sőt. Ugye a fiúk amúgy is később érnek, 20 évesen már érettebbek, jobban fel tudják mérni a helyzet komolyságát. Az jobb lenne, ha 16 éves fiúkkal menne? Akik ha neadjisten leesik a lányod, eltörik a keze, inkább nevetnek,minthogy szakértőt hívjanak? Egy 20 éves hamarabb meg fogja érteni, hogy "nem",ha arra kerülne a sor, és az "igent" is, emellett pedig nem lesz olyan önző, mint egy 16 éves.
Mégegyszer, már nem gyerek, ha jól nevelted, tud magára vigyázni, bár a kérdésed alapján a saját nevelésedben nem bízol inkább. Ami lássuk be, érthető, szegény lány sokmindent nem tapasztalhatott még meg ezek szerint.
Ha ennyire nem tetszik neked az ötlet, küldd el dolgozni, mondd meg neki, hogy nem finanszírozod, ha megkeresi rá magának, elmehet. Nem tarthatod örökké magad mellett szegényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!