Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti elengednétek a 18 éves...

Ti elengednétek a 18 éves lányotokat a barátaival Volt fesztiválra?

Figyelt kérdés
Említette, hogy jövő nyáron szeretne menni és, akkor már 18 éves lesz és a barátnőivel meg néhány sráccal akarna menni, de én eléggé nem tartóm ezt jó ötletnek, mivel még fiatal is hozzá meg lány is. A barátnői vele egy idősek, de a srácok meg 20 évesek és azt se nézem jó szemmel, hogy ilyen idős srácokkal barátkozik. Kíváncsi vagyok a többi szülő véleményére ebben.

2015. aug. 25. 11:06
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
máskor is ihat. egyébként meg miért akarod tönkretenni a szociális életét? te nem jártál sehova fiatalként?
2015. aug. 25. 15:52
 22/30 A kérdező kommentje:
Hát, én nem jártam fesztiválokra 18 évesen...
2015. aug. 25. 15:54
 23/30 anonim ***** válasza:

15 évesen voltam először a hozzám hasonló korú barátaimmal fesztiválon.semmi bajom nem lett,látod,élek még.a lányod egyáltalán nem túl fiatal a fesztiválhoz.mi bajod azzal,hogy nála 2 évvel idősebb fiúkkal barátkozik?uram isten.én a helyében fognám magam,és elmennék az engedélyed nélkül is.

ja,és mielőtt sikerül félreértelmezned amit írtam: nem,már nem 15 vagyok.

2015. aug. 25. 16:06
 24/30 anonim ***** válasza:
kérdező, látom még mindig nem érted. egy buli is lehet ugyan olyan, vagy durvább mint egy fesztivál. Sőt, akár iskola helyett is mehet inni, ahol megtámadhatják. De látom, hiába van mindenki egy véleményen, ami ellentétes a tiéddel. Ne engedd, de akkor ne csodálkozz, ha az első adandó alkalommal lelép tőled és soha többé nem látod.
2015. aug. 25. 16:14
 25/30 anonim ***** válasza:
Azt hiszed hogy még sosem ment el iskola után iszogatni a barátaival?
2015. aug. 25. 17:23
 26/30 anonim válasza:
Hálát adok az égnek hogy nem ilyen szüleim vannak mint a kedves kérdező. A lányok 18évesen már felnőtt,a 20éves fiúk nem idősek hozzá,sőt és ha nem hülye nagy valószínűséggel nem a fesztiválon fog meghalni. 18éves vagyok,16évesen voltam először fesztiválon,pont a Volton (igaz csak egy napot de 10től másnap reggel 6ig ottvoltunk) és nem erőszakoltak meg,nem vertek meg,nem drogoztak be és még csak meg sem öltek. Szerinted csak egy fesztiválon tud inni? Még egyszer mondom 18 évesen már felnőtt,tehát azt csinál amit ő akar,ha akar bemegy a kisboltba vesz egy üveg vodkát és megissza,nem kell ahhoz fesztiválra mennie hogy részeg legyen. Ha meg iszik akkor mi van? Nemhiszem hogy olyan buta lenne,hogy addig piál míg el nem ájul,egy kis jókedvbe meg még senki nem halt bele...bár neked lehet nem tenne jót,inkább ülj tovább otthon a kis burokban ahol eddig :) Remélem a lányod nem hasonlít rád :)
2015. aug. 26. 15:58
 27/30 anonim ***** válasza:
A lányod el tud menni az engedélyed nélkül is.
2015. aug. 26. 20:33
 28/30 anonim ***** válasza:
utolsó igen el tud, de ha ilyen az anyja az nem biztos, hogy haza is mehet utána
2015. aug. 26. 20:37
 29/30 anonim ***** válasza:

Most őszintén, szerinted a lányod még nem ivott alkoholt? Minél jobban félted és tiltod neki a dolgokat, annál kíváncsibb és hamarabb próbálja ki azokat. Lefogadnám, hogy már minimum be volt csiccsentve, főleg ilyen neveltetés mellett. Nem csak távol otthontól lehet alkoholizálni, és nem csak este. Csak mondom.

18 évesen nem fiatal, pont a legjobb korban van ahhoz, hogy bulizzon, a barátaival kiránduljon, élvezze az életet, tapasztaljon, tanuljon. Önálló gyereket akarsz nevelni vagy valakit, aki majd 30 évesen is a kanapédon fogja nézni a tévédet, miközben a nyugdíjadból eteted? Hagyd élni, az isten szerelmére. Már nem gyerek!

Ha fiú lenne, elengednéd? Mert az, hogy lány, nem egy jó érv az ellen, hogy mehessen, már ne is haragudj kedves. És nem egyedül megy. A barátnőivel, és barátaival. A 20 éves nem idős, főleg nem "ilyen idős". Két év van köztük, ez nem nagy korkülönbség,sőt. Ugye a fiúk amúgy is később érnek, 20 évesen már érettebbek, jobban fel tudják mérni a helyzet komolyságát. Az jobb lenne, ha 16 éves fiúkkal menne? Akik ha neadjisten leesik a lányod, eltörik a keze, inkább nevetnek,minthogy szakértőt hívjanak? Egy 20 éves hamarabb meg fogja érteni, hogy "nem",ha arra kerülne a sor, és az "igent" is, emellett pedig nem lesz olyan önző, mint egy 16 éves.

Mégegyszer, már nem gyerek, ha jól nevelted, tud magára vigyázni, bár a kérdésed alapján a saját nevelésedben nem bízol inkább. Ami lássuk be, érthető, szegény lány sokmindent nem tapasztalhatott még meg ezek szerint.

Ha ennyire nem tetszik neked az ötlet, küldd el dolgozni, mondd meg neki, hogy nem finanszírozod, ha megkeresi rá magának, elmehet. Nem tarthatod örökké magad mellett szegényt.

2015. szept. 24. 00:07
 30/30 anonim ***** válasza:
Utolsó, azt remélem te sem gondoltad komolyan hogy a 16 éves fiúk ilyen önzőek. A lányt meg a Szigeten is ugyanakkora eséllyel éri baleset mint egy London Symphony Orchestra hangversenyen.
2015. szept. 24. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!