Kiborít a kamaszlányom, úgy viselkedik mint egy riherongy. Mit tegyek?
17 éves lesz ősszel. Egészen tavaszig-nyár elejéig teljesen normális volt, segített ithon, mindenben számíthattam rá és jó volt a kapcsolatunk. Azóta változott meg minden, mikor szakított a barátjával. (az első volt neki) Egész nyáron, gyanúsan sokat eljárogat, ottalszik a barátnőinél, "ide megyek, oda megyek, ezzel találkozom, azzal találkozom". Persze ilyenkor általában kiderül, hogy Deák téren van éjjelig, vagy tudomisén milyen romkocsmákban. Még nem is ezzel lenne a legnagyobb bajom, mert nem tilthatom, és most fiatal. De volt egy konkrét eset : elkéreckedett ott aludni egy barátnőjénél, mondtam neki, hogy menjen, mi sem leszünk itthon este-éjjel. Másnap kicsit korábban értünk haza a tervezettnél, a lányom egy, nála jópár évvel idősebb pasival, elég hiányos öltözetben, halál nyugodtan reggelizget a konyhában... felmentem a szobájába a szennyesért, a pasi ruhái, használt óvszer szétdobálva a földön...
Rákérdeztem a legjobb barátnőjénél (akit én is pelenkás kora óta ismerek), hogy tud-e valamit, hogy ez miért van. Nem mondott semmit, csak megmutatta a lányom Instagram profilját. Amit ott láttam, azt szerintem soha nem fogom elfelejteni. Cigi, pia mindenhol, idegen arab férfiakkal ölelkezős, vagy éppen csókolózós, vagy éppen előttük térdelős Deákos képek, olyan ahol egy számomra ismerős (és cseppet sem szimpatikus) fiú kezei takarják a kebleit, buli buli hátán, ismeretlen helyen ágyban fetrengős képek arabokkal (azt tudom, hogy a lányomat nagyon vonzza ez a férfitípus, sajnos), hajnali kettőkor a Nyugatiban csövelős képek, és hasonlók.
Ezt egyrészt nekem is meg kell emésztenem, másrészt nem mondtam el még neki, hogy láttam ezeket a képeket. Nem tudom, mit tegyek. Az hogy eljárogat ide-oda, az igen, de ezek a képek ezekkel a hapsikkal nem magyarázat arra hogy fiatal.
Ha valaki volt/van hasonló helyzetben vagy tudna segíteni, azt megköszönném.
zsebpenz nem adnek elkuldenem dolgozni szerintem unatkozik es haszontalanak erzi magat
gepet mindent meghagynak neki digitalisan nem kaphat hIV virust hagy logjon a gepen.
De este 22 re itthon kene lenni ha nem rendorokkrl hoztanam haza szegyen szemre.
nemi bajok hpv virus terhesseg stb arab pasik nem szeretik az ovszert
miután szintén 17 évesen dobott az első barátom én is hasonló viselkedést mutattam,mint a 10. válaszoló,csak éppen több fiúval smároltam és próbáltam bemagyarázni,hogy fontos vagyok valakinek.de persze hiányzott az exem és így akartam visszavágni,hogy megmutatom a külvilágnak,hogy én jól vagyok
utána hónapokkal megismertem a mostani páromat,azóta normális vagyok és kiegyensúlyozott.
a lányod tényleg túlzásba viszi,de próbálj foglalkozni vele és elmagyarázni neki,hogy csak ő fog lelkileg sérülni ezekkel az egyéjszakás kalandokkal.nem bánod,ha ismerkedik,de próbáljon kapcsolatra törekedni,mert ilyen hozzáállással és előélettel csak kihasználni fogják . és mindeképpen mondd el neki,hogy láttad a képeit
14.vagyok
még annyi hogy voltak durvább dolgaim,mint detox és egyéb dolgok. tényleg figyelj oda rá és érd el ,hogy megbízzon benned! szervezz vele sok közös programot és próbáld rábírni,hogy ne a buli legyen az élete hanem más módon is találkozhat a barátnőivel
én hagynám, tanuljon a saját hibáiből. majd rájön, hogy az ilyeneket csak kihasználják.
engem csak a jegyei érdekelnének, azt szigorúan venném.
Problema kezdetére menjunk vissza!!!
Kedves szülő ez a te neveltetésed sajnos te nevelted ilyene!!
Mindent megengedték neki hisz végülis ugy élte életét ahogyan azt ő szerette volna.te mint szülő mellére voltal támogatad, de nem nevelted!!
Szerinted ha most lesz 17 eves par honap múlva" 1eved maradt a megnevelesehez"ami sajnos nagyon kis idő! Itt mar csak kompromiszumot tudtok kötni.az pedig az osszinteseg.megbeszelni mindent osszintesegel.
Es ha kell igen is felpofozni de nem most mert én mar akkor megtettem volna amikor joval idősebb pasival szqladgalt a hazba es elhasznált"g...cis ovszert szanaszét a szobába talaltal "
Na ez a te neveltetesed!!
Innentől kezdve mit tanácsoljunk?
dehogy neveltetés kérdése.
ismerek olyat, ha tilt a lányának valamit, inkább elszökik otthonról.a hormonok miatt meg van hülyülve, mint a bagzó macskák. érdekes ugyanekkor a fiuk meg teljesen rendesen tanul, haverozik, nőzik, nincsenek háborúk vele, szükés, anyjának visszapofázás, ahogy a csaj részéről..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!