Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg velem van nagy baj?...

Tényleg velem van nagy baj? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Megprobálom röviden leirni a helyzetet.2lányom van,a nagyobb 11éves elmult.Édesanyám is velünk él.Ha éppen nincs nálunk 1-2hétig,minden rendben van(ezt neki hiába mondom nem hiszi el) de ha itt van,nem hagyja hogy a nagyobbik lányomat neveljem.Nem szidhatom le,nem büntethetem sehogy,a hangomat ne emeljem fel,ha tiszteletlen velem a gyerek akkor azt vágja a fejemhez hogy én is az voltam igy ne szoljak egy szot sem....mostanában azzal fenyegetőzik hogy majd feljelent a gyámosoknál.Nem élek züllött életet,dolgozom tisztességesen,nem iszom,házasságban élek,nem csalom a férjem,nem drogozok,nem verem a gyerekeimet,mégis képes lenne ugymond bosszut állni rajtam.Mit tegyek?Küldjem el?Jelenleg a lányom mindent megtehet mert semmi nincs amivel kordában tarthatnám,mert még csak nem is kiabálhatok rá.Ugy nő fel hogy mindegy mit tesz,ugysem kap büntetést,mert a mamája nem engedi hogy az anyja bármit is megtiltson vagy le szabályozzon.Köszönöm előre is a válaszokat.
2015. júl. 22. 08:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Kérdésedből meg a későbbi hozzászólásodból én úgy látom, nem az itt a baj, hogy anyukád neveli a lányodat, hanem hogy Téged nevel! NEM ENGEDI, hogy megbüntesd a lányodat? Mégis miért kéne hogy megengedje? Nem minket kell meggyőznöd, hogy igazad van a nevelési elveiddel, sőt még csak az anyukádat sem kell erről meggyőznöd. Ugyanis mindenkinek joga van a saját gyerekét jól/rosszul/szigorúan/engedékenyen nevelni saját belátása szerint, idegenek (és ebben a helyzetben a nagymama is idegen) beleszólása nélkül. Állj a sarkadra, mert később egyre nehezebb lesz! Mit csinálsz, ha néhány év múlva a lányod például rossz társaságba keveredik? Kiírsz ide egy kérdést, hogy a lányom drogosokkal szokott együtt bulizni, de anyukám nem engedi hogy eltiltsam tőlük?
2015. júl. 23. 06:34
 12/14 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van utolsó és a többieknek is!A nem engedi alatt azt értem,hogy ha pl veszekedek vele közénk áll és nekem esik,ha tv vagy internet stopp volt nem voltam itthon figyelmen kivűl hagyták.Arra lettem volna kiváncsi hogy valoban ennyire helytelen ha büntetem a gyereket vagy felemelem a hangom?
2015. júl. 23. 07:47
 13/14 anonim ***** válasza:

Az a helytelen, hogy az anyád a gyerek előtt száll veled szembe. Módszeresen rombolja a tekintélyed, és csinál hülyét belőled. Az ilyen helyzetben lévő gyerekek szoktak végül a nevelési tanácsadóban kikötni.

Megengedhetetlen, ahogy anyád viselkedik.

2015. júl. 23. 12:29
 14/14 anonim ***** válasza:
Nyiván eddig is beleszólhatott mindenbe, és most nem érti, mi a gond. Egyébként ha képes feljelentéssel fenyegetőzni (ami elég nevetséges egyébként, hisz mit is mondhatna, leszidta a lányom az unokámat?!), akkor egy rosszindulatú ember és a gyerek érdekében jobb lenne, ha nem üdülne nálatok ennyit.
2015. júl. 23. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!