Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg velem van nagy baj?...

Tényleg velem van nagy baj? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Megprobálom röviden leirni a helyzetet.2lányom van,a nagyobb 11éves elmult.Édesanyám is velünk él.Ha éppen nincs nálunk 1-2hétig,minden rendben van(ezt neki hiába mondom nem hiszi el) de ha itt van,nem hagyja hogy a nagyobbik lányomat neveljem.Nem szidhatom le,nem büntethetem sehogy,a hangomat ne emeljem fel,ha tiszteletlen velem a gyerek akkor azt vágja a fejemhez hogy én is az voltam igy ne szoljak egy szot sem....mostanában azzal fenyegetőzik hogy majd feljelent a gyámosoknál.Nem élek züllött életet,dolgozom tisztességesen,nem iszom,házasságban élek,nem csalom a férjem,nem drogozok,nem verem a gyerekeimet,mégis képes lenne ugymond bosszut állni rajtam.Mit tegyek?Küldjem el?Jelenleg a lányom mindent megtehet mert semmi nincs amivel kordában tarthatnám,mert még csak nem is kiabálhatok rá.Ugy nő fel hogy mindegy mit tesz,ugysem kap büntetést,mert a mamája nem engedi hogy az anyja bármit is megtiltson vagy le szabályozzon.Köszönöm előre is a válaszokat.
2015. júl. 22. 08:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy dologban van csak Veled a baj: hogy 11 év alatt nem sikerült megértetned anyukáddal, hogy a gyerekeidnek Te vagy az anyja, nem ő. Nem engedi, hogy felemeld a hangod? Milyen jogon? Felnőtt nő vagy! Úgy neveled a saját gyerekeidet, ahogy Te jónak látod! Ne hagyd hogy anyukád zsaroljon! Legrosszabb esetben feljelent a gyámügynél, azok kimennek, látják, hogy minden rendben és kész.
2015. júl. 22. 08:25
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem normális helyzet.

Te vagy a gyerek anyja, nyugodtan neveled csak. A mama mit mondana a gyámügyön? Nem úgy neveled, ahogy neki tetszene?

A másik: miért lakik ott a mama? Nincs lakása, anyagi okok miatt...stb? Mert ha semmi akadálya, akkor nyugodtan haza is költözhet. Nektek is jobb lenne.

Csak határozottan lépj fel, ne félj tőle!

2015. júl. 22. 08:27
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb butaság azzal érvelni, amikor nevelni akarnád a lányod, hogy te is olyan voltál annyi idősen. Ez felvet egypár kérdést:

- olyan voltál és később elhagytad azokat a rossz szokásokat? Ha nem, akkor ez csak arra bizonyíték, hogy anyukád veled is rosszul csinálta, amikor nem nevelt. Ha igen, akkor hogyan, magadtól, vagy talán ő is felemelte a hangját néhányszor és rád szólt? nem tudom, értehtő-e, hogy mire akarok kilyukadni, de a lényeg, hogy vagy már veled is rosszul csinálta, vagy mégiscsak megnevelt valahogy,a kkor hagyja, hogy te is tedd a dolgod.

Másrészt nem azért növünk fel, hogy pontosn ugyanúgy gondolkodjunk, mint gyerekkorunkban. az más, hogy -megértjük_ a gyereket, mert felidézzük az akkori érzéseinket. De attól még akkor vagyunk felelős, jó szülők, ha nem tartunk mindent helyesnek, amit megértünk, és teszünk is azért, hogy változzanak a dolgok.

Anyukád a lehető legkárosabb módon van most jelen ebből a szempontból az életetekben, a tekintélyedet teljesen aláássa és tevékenyen rombolja a kapcsolatodat a lányoddal, azáltal, hogy ő a jófej nagymami.

2015. júl. 22. 08:43
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem veled van a baj. Mindenben egyetértek az előző hozzászólóval, annyival egészíteném ki, ha a gyámüggyel fenyegetőzik, megmondanám neki, hívja csak őket nyugodtan, ők szakemberek, nyilván elsőre megállapítják majd, mennyire káros, hogy a nagymama az édesanya ellenében cselekszik.

Állj a sarkadra, ő a te gyereked és a te felelősséged. Anyukádnak is megvolt a maga ideje és a maga esélye gyereket nevelni, ez már nem az, és nem veheti el tőled ugyanezt a jogot.

2015. júl. 22. 09:59
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!Ezen a véleményen vagyok én is,megerősítettetek abban hogy nem én látom rosszul a helyzetet!
2015. júl. 22. 11:24
 6/14 anonim ***** válasza:
nem te látod rosszul, a mamának vannak téves elképzelései. ezzel csak a gyereknek tesz rosszat, néha igenis rájuk kell szólni, nem szabad rájuk hagyni mert elkanászodnak. te nagyon jól gondolkozol szerencsére. mond meg a mamának, hogy nem szólhat bele, vagy valahogy bírd költözésre
2015. júl. 22. 12:57
 7/14 A kérdező kommentje:
A legutóbbi példa éppen tegnap történt : egész évben nem tanult,hanyag,rendetlen,nem törődöm ha a sulirol van szó,eltitkolja a dolgozatokat,az értesítőket,stb...hazajött egy 2es matek dolgozattal aminek eredménye hogy ezzel a jeggyel is zárta az évet.Ha akarja tudja mert ezt be bizonyította többször is már.... Szóval mondtam neki hogy sose büntettem semmiért de ezt nem hagyom annyiban ,külföldön élünk,most pénteken lesz az indulás haza,augusztus végéig maradnak a mamáknál...mondtam hogy marad egy hétig velünk még,ez a büntetése.Na ennek lett egy hatalmas balhé a vége mert anyám szerint nem tehetek ilyet,nem igy kell gyereket nevelni,szívtelen vagyok stb.
2015. júl. 22. 15:50
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
igen pontosan az ilyen "nevelési felfogás" miatt van annyi problémás meg (ez lehet erős lesz) javítóintézetes gyerek. ne értsd férre nem a te gyermekedre értem, de másnak pl lop a gyereke már kiskorában és ugyanígy ráhagyják. na vajon mi lesz belőle ha gyerekkora óta ez a természetes neki, mivel senki se mondta neki hogy "hé kisfiam ez rossz dolog"
2015. júl. 22. 17:19
 9/14 A kérdező kommentje:
Pontosan ezen a véleményen vagyok és is!Minden,de tényleg minden büntetlenül marad!Ha rossz jegyet hoz,ha tiszteletlen,ha nem fogad szot,ha bántja a hugát,ha hanyag,tényleg bármit tesz csak szépen nyávogva lehet neki beszélni anyám előtt.Ne kiabáljak,ne tiltsam el semmitől,engedjem mindenhova,csunyán se nézzek,az meg hogy odacsapjak esetleg huuuu anyám nekem is jönne.A csodálatos bizonyitványa után,holnap egy barátnőjénél alszik,mert ugye merjem azt mondani hogy nem.Nem mellesleg se a nagylányom sem az anyám nem szol hozzám.....
2015. júl. 22. 18:45
 10/14 anonim ***** válasza:
Küldd el a mamát...Nagyon rossz élete lesz a kislányodnak ha nem neveled meg.
2015. júl. 22. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!