Kihívhatja rám a rendőröket?
Betöltötted a 18at már , vagy csak fogod? Nincs aki segítsen? Apud? Nagyobb tesó? Nagyszülő?
A rendőrséget kihívhatja, de kiröhögik.
A telefont, stb el tudod dugni?
ha elmúltál 18 éves akkor ugyan a rendőröket kihívhatja, de vagy nem tesznek semmit vagy ki se mennek, mivel nagykorú vagy. de ugyan ezzel az indokkal anyukád meg kitehet otthonról.
nem lenne jobb megbeszélni ezt a helyzetet? hátha lehet kompromisszumot kötni anyukáddal! van valami ami miatt ennyire fog? ha nincs oka rá, akkor érvelj a jó tulajdonságaiddal, mond el neki, hogy már felnevelt, jól csinálta, jó anyuka volt, így megbízható ember lett belőled aki nem csinál hülyeséget!
én örülnék egyébként ha a gyerekem felnyitná a szemem és megbeszélné velem (érvekkel persze :D) a dolgokat és nem megszökne
Fogja össze apáddal, mert ez így nem normális. Hátha ketten többre mentek.
Ha apád nevén van a ház akkor nincs joga kizárnia apádat, és nem tilthatja meg hogy beengedjen. Ketten egymást segítve így meg oldhatjátok, ha érvekkel nem jutnátok semmire.
Amúgy meg "csak úgy" helyett mondd azt hogy sétálni vagy ilyesmi . Hátha megfelel neki.
Sok sikert :)
Vállalni a konfliktust, elhajtani a rákba, ha kell, brutálisan leüvölteni a fejét. Ha rendőrrel fenyeget, fenyegesd vissza rendőrrel. "Személyes szabadság korlátozása" miatt őt csukják le, ha nem enged el otthonról.
Ha finomkodsz meg érzékenykedsz vele, 100%, hogy alulmaradsz, és marad minden a régiben.
Van valami oka anyukádnak arra, hogy ennyire szabályoz? Félt? Történt valami a környéken vagy a családban, ismeretségi körben? Ha nem enged el otthonról, mit vár el tőled, amit otthon meg kell csinálnod? Ha azzal elkészültél, akkor sem jár a szabadidő? Az én Édesanyám is nagyon szigorú volt, és szintén sokszor az volt az érv, hogy "csak", de ennyi idősen, pláne nyáron, jó bizonyítvány mellett, ha otthon segítettem, simán mehettem délután a barátaimmal sétálni, moziba, stb.
Miket szokott üvöltözni? Azért kérdezem, mert abból esetleg kiderülhetnek azok a belső indítékai anyukádnak, amelyek alapján meg lehetne érteni, hogy miért viselkedik így, és talán alap lehetne a beszélgetésre.
Apukáddal miért ilyen, Volt esetleg előzző házassága, amelyben rossz tapasztalatai voltak, Vagy közeli ismerősének?
Ha ő tart el, akkor én sem javaslom, hogy elmérgesítsd a viszonyt (amúgy sem), mindenkinek az lenne jobb, ha békésen dűlőre tudnátok jutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!