Kihivhatja a gyámügyet a szomszéd ha túl hangos a baba?
rosszallóan néznek mikor megyek valahova a kicsivel. van hogy meg is kérdezik hogy hova megyek -nem válaszolok.... van hogy nem mutatom meg a gyereket hiába kérik persze múltkor igy akarta - mutassa már meg azt a gyereket! hát persze hogy ilyenre nem viszem a gyerekemet a közelébe meg is sértődött ám rendesen.
védőnőhöz rendszeresen járunk tudják hogy a gyereket jól nevelem és ilyenek.
Nem vehetik el emiatt, ne aggódj!
Érdekesek az öregek, nálunk meg épp azt hiányolja a szomszéd néni, hogy miért nem sír többet a lányom, mert ő úgy szereti a kisbabahangokat :))
hát, lehet, hogy nem lenne annyira ellenséges a viszony, ha te is kicsit nyitottabb lennél, és kicsit csevegnél velük. sok öreg magányos, szeret néhány szót beszélgetni. a megjegyzéseket el kell engedni a füled mellett, de én tuti válaszolnék arra, hogy hova megyek vagy hogy mit tud már a baba... nem hiszem, hogy az elutasító magatartás sokat javít a helyzeten.
persze ez csak az én véleményem
egyébként meg persze, kihívhatják, csak senki nem fog kimenni, hacsak nem folyik vér...
Én barátkoztam, nem volt értelme, csak beleszóltak az életünkbe. De nem is kicsit. Most én is ott tartok, hogy nem barátkozom, oldja meg, ha baja van. Észre sem veszek őket, mert csak idegesítenek és kavarják a xart, ahol csak tudják. Számomra megszűntek létezni, tutujgassa őket az, akinek maradt idege hozzá!
A gyereked nem veszik el néhány magányos öregasszony miatt, ebben biztos lehetsz. Max. megsértődnek a gyámügyesekre is, amikor elküldik őket melegebb éghajlatra.
Csatlakozom a hatos válaszolóhoz.
Természetesen ilyen indokra senki sem megy ki leellenőrizni. Viszont mindeképpen igaza van abban, hogy nyitni kellene az öregek felé. Azzal, hogy megmutatod nekik a kislányodat, váltasz velük pár kedves szót, már el is sikáltad a problémát. Ne félj az öregektől! Sok esetben azért szólítanak meg, mert valóban magányosak és hiányzik nekik az emberi szó. Ráadásul az öregek odavannak a kicsikért. Ha hagyod őket barátkozni, azzal mindkét fél nyer. Az öregek csodálhatják a csemetédet, neked meg sokkal kedvesebb szomszédaid lesznek. Még az is előfordulhat, hogy egy jó karban lévő idős ember pár év múlva "pótnagyszülővé" lép elő.
Remélem, segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!