Ilyen esetben tényleg nem lehet tenni semmit? 2 éve,14 évesen elb_sztam az egész életemet?
Utolsó előtti: Nem hinném, hogy van arra lehetőség, hogy osztályozóvizsgát tegyek. De még ha lehetne, akkor sem hinném, hogy sikeresen átmennék rajta. :/
Utolsó: Nem szeretnék szakközépbe járni, nincs olyan, ami érdekelne. Amit most tanulok, az se érdekel igazából.
#12: Én sem szeretnék, és szerintem anyum sem támogatná, hogy egy évre átmenjek egy másik szakközépbe, aztán pont tizenkettedikre megy egy harmadik suliba...
#13: Hát, nálunk nagyon is van biosz meg hasonló órák, és mi a szakmai tárgyakat hívjuk tölteléktárgyaknak (időközben mindenki megutálta a sulit is, meg a szakmár is). És bárcsak lehetne választani mégegy nyelvt... :( Igen, pesti vagyok.
#14: Mármint hogy oda menjek, vagy egy tipp volt, hogy oda járok-e most? Mert ha az utóbbi, sajnos nem talált.
Szerintem keress egy gimnáziumot, menj be az igazgatóhoz és mond el mi szeretnél. Hozzánk is jöttek át 11.-ben szakközépből, nondjuk utána az osztály leghülyébje lett majdnem. Amúgy csak azért írom, mert vele semmit nem irattak pl.: osztályozó, szintfelmérő stb. Gondolom, ha kereskedelem-marketinget tanulsz, akkor KÉT nyelvet tanultok. Mert ez fontos, enélkül nem hiszem, hogy átvesznek. És ott kell tanulnod jobban, mint most. Gimnáziumban is van sok ember, akinek 3-as jegyei vannak.
Próbáld meg, amúgy nekem a szüleim nem engedték volna, hogy átmenjek valahova vagy olyan áron, hogy nem érte volna meg. Ők túlságosan rágörcsölnek erre és ez senkinek nem tesz jót.
Ha pesti vagy akkor a kornyekeden viszonylag sok gimi lehet, igy annyi a dolgod h keresel egy listat roluk es valasztasz egy gyengebb szintut. Elmagyarazod az igazgatonak levelben amit itt leirtal es probalod kiemelni az erenyeidet: jo nyelverzeked van, szorgalmas es ambiciozus vagy stb... Szerintem ugy lenne jo hogyha ott a tizediket jarnad ujra mert akkor kell fakultaciot valasztani es igy lene idod a dontesre. Mondd meg h tovabbtanulasi terveid vannak es most ugyan nem jok a jegyeid de nem akarod feladni hanem biztos vagy benne h rendes tanarokkal ez nagyon hamar felhozhato. Az mondjuk valoban egy problema h csak egy nyelvet tudsz de ha nyaron kivalasztasz egy masik nyelvet es elkezded megtanulni az alapjait akkor majd ott talan fel tudsz zarkozni mrt ha tizedikbe fogsz jarni ugy az ottaniaknak csa egy ev elonye lesz.
Hajra :))
Köszi a válaszokat. :)
Már voltam bent egy gimiben, beszéltem a titkárnővel, kell írni egy levelet. A neten nézegettem sulikat, és erre mondták, hogy viszonylag gyengébb, de hát én ne tudom, hogy mások mi alapján látják ezt a sulit gyengének... A titkárnő szerint 4.5-ös bizik szoktak beérkezni hozzájuk... szóval esélyem sincs. Amúgy én is olyasmi levélre gondoltam, amit az utolsó írt. De sajnos csak angolul tanulunk a suliban, viszont még régebben elkezdtem magamtól a spanyolt, csak neten nehéz. :/
De amúgy átgondoltam... lehet, hogy jobb lenne, ha az eszemre hallgatnék inkább, mintsem a szívemre, de nem tudnám itthagyni ezt az osztályt. Komolyan, még azok is hiányoznának, akikkel egy szót sem váltottam egész éveben, meg a Real-os fiú is, aki állandóan megjegyzéseket tesz a Barcára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!