Miért irigyek rám az emberek? Nincs miért
Tisztában vagyok vele. Ezért fogalmaztam úgy, ahogy. A véleményem azokra vonatkozik, akik, vélhetően ismeretlenül, megítélik két szóból a Kérdezőt, minden különösebb információ nélkül, mikor megemlíti, hogy táborozni megy.
"...neked eseménydús, programdús nyarad lesz, amit anyagilag nem mindenki engedhet meg magának."
Bármilyen szervezett nyári programról a legtöbb ember elsőre úgyis arra gondol, hogy "biztos nagyon sokba kerül". Sok olyannal találkoztam Magyarországon, akik még a gondolatát is elutasítják, hogy ők bármiféle hobbit űzzenek, vagy programot szervezzenek maguknak, mert az első, ami eszükbe jut, hogy ezt csak rengeteg pénzért lehet megtenni, holott ez nem minden esetben igaz. De nem sokan veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek.
Nyilván, a Kérdező nem úgy kezdi általában a beszámolóját, hogy "ingyenes táborokba megyek" - de ebben az esetben is előítéletekre számíthatna.
#8 voltam.
Lehet:
Hogy kedvességből mondják, hogy de jó neked...
Hogy azért mondják, hogy de jó neked, mert tudják, mi volt régebben és veled örülnek...
Hogy már nem látszik rajtuk a sajnálat, amihez eddig szokva lehettél...
Merj örülni, nincs mindennek mélyreható magyarázata, amit egy futó kérdés re kapott válaszra mukkant valaki.
Örülj, hogy van minek örülni! Jó táborozást!
13-14 válaszában sok igazság van.
Szerintem nem irigyek.
Tesómat is rákkal kezelték, soha nem voltam a kapott tábori programokra irigy. Én ilyen programokon kisiskolásként vettem részt. Ő akkor nem tudott menni mert kórházban volt. Élmények szempontjából le van maradva.
És az is lehet, hogy valóban hozzászoktál ahhoz, hogy az emberek kesztyűs kézzel bánnak veled mert beteg voltál. Ez nem lesz mindig így és ez így természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!