Miért irigyek az emberek rám?
Mert ilyenek az emberek, irigylennek a másiktól mindent.
Főleg magyarországon.
Ez valahogy így van.
Én anno a csóróság, csóróságnak a csóróságába születtem.
És most nem részletezném, de tényleg nem túlzok.
Még a hideg víz is luxusnak számított pár éve Budapest belvárosában.
Aztán tanultam (már ami megadatott), és lett normális munkám, egyenlőre használt kocsim.
Amikor valaki ismerős meglátott, tök bunkó módon nekem esett, hogy: "Hogy felvitte az isten a dolgodat!!!!!!"
például hogy vettem egy laptopot saját pénzből, olyanok szóltak be érte akik megkapták valakitől a laptopjukat
jelenleg egyetemre járok, mostanában lett pár 5-ösöm és arra is beszóltak szószerint így hogy "ba*zd meg", akik beszóltak sokkal jobb átlaguk lesz most mire irigyek?
nekem is vannak olyan ismerőseim, főleg egy, akik képesek lelkiismeret-furdalást okozni, ha valamim megvan, vagy valamire pénzem van, esetleg jól keresek. pedig egyrészt nagyon kevesem van, kettő pedig, hogy amit elértem, azt a saját szorgalmamból értem el.
úgy érzem, az ilyen embereknek csak panaszkodni lehet, mert azt nem tudják elfogadni, ha valami jól sikerül.
közös baráti társaság miatt a kapcsolat nem fog megszakadni, de igazából igyekszem minél kevesebb dologról beszámolni az ilyen embereknek.
Lassan már ott tart ez a társadalom, hogy egy hajléktalanra is irigyek leszünk... elképesztő.
De én csak sajnálom ezeket az embereket, hogy nem tudják értékelni, azt amijük van.
Lehet, hogy az önerőt irigylik, azt, hogy te ezeket a saját igyekezetedből szerezted meg míg ők csak kapták.
Nálam ugyanez volt. Irigykedtek a saját pénzből vett laptopomra, fényképezőgépemre, amikért én sokat diákmunkáztam, ők meg már jóval azelőtt megkapták ballagásra meg szülinapra. Irigyek a tanulmányi eredményeimre, pedig nekik is hasonló jegyeik vannak csak míg én magam készülök, ők különtanárhoz járnak.
Szerintem nem magára a megszerzett dologra irigyek, hanem a megszerzés módjára, hogy amihez nekik segítség kell, az neked önállóan is megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!