Mennyire a szülő hibája, ha egy gyerek ennyire tájékozatlan? (Többi lent)
Egyik osztálytársam nagyon buta. Nem tudta azt, hogy miből van a tégla, meg azt hitte, hogy a Don Qijotet Shakespeare írta... Nyolcadikban!!!
A kérdésem az, hogy ez kinek a hibája? A szülőé, vagy a gyermeké?
"De azért van olyan, aki az átlagnál sokkal kevesebbet tud arról a világról amelybe él."
amelybeN
Ezek után szerintem senki felett nincs jogod pálcát törni.
1. Nemrég kaptam tablettet, és arról írok, még nem szoktam meg, néha elhagyok/felcserélek egy-egy betűt...
2. Ezt már írtam egyszer...
3. Nem törtem senki fölött pálcát, erre magadtól is rájöhettél volna, ha elolvasod a kommentjeimet...
4. Nem ez volt a kérdés, tehát OFF...
Én tudom mindkettőre a választ és Shakespearet is fejből idézek, de nem nézem le azt aki nem tudja.
A barátom emlékszik minden tanult matematikai képletre, nekem az nem menne még ha akarnám sem.
Egy haverom meg a komolyzenéért van oda, az első pár hang után megmondja a szerzőt, én meg annyira értek hozzá, hogy megtudom mondani, hogy énekórán tanultuk-e vagy esetleg benne volt egy filmben amit láttam. Jót szokott röhögni azon, amikor megpróbálom kitalálni, hogy kiszerezte az adott darabot(az általam ismert szerzők száma eléggé korlátozott), de még a szerző nevének kiejtésében is felsülök.
A tájékozatlanság nem itt kezdődik. Ha azt hinné, hogy Don Quijote egy francia divattervező, vagy azt gondolná, hogy Tolsztoj a rajzfilm a cowboyjal és az űrhajóssal, na az tájékozatlanság.
(18. válaszoló. A fizika hasznos. Viszont józanon, minimális IQ-val megáldott ember gondol is arra, hogy nem kéne tizen-huszan kimenni táncolni egy csepp erkélyre. De van az a mennyiségű pia, ami kikapcsolja azt a vészcsengőt az agyban, ami normál körülmények közt jelezné, hogy "Ez egy ritka hülye ötlet, te barom!" Egy biztos, ők most egy életre megtanulták, elég sajnálatos körülmények között, hogy nem minden részeg ötletből lesz egy vicces hétfői sztori.)
20/L
"Rigó mondja verébnek"
Ebben csak én vettem észre valami hibát? :D
Fogalmam sincs, h ki irta a Don Qijote-t, de értek 14 éves létemre az emelt szintű érettségi kémiához, atomfizikához, C++ programozáshoz stb...
Sztem ez csak érdeklődés kérdése. Természetesen vannak olyan dolgok, amik alapok, hogy tud valaki (pl. Nemzeti dal, ilyesmik), de attól még, hogy nem ismeri Shakespeare-t, nem biztos, hogy teljesen hülye.
Tudod, kedves Kérdező, az emberek különbözőek.
Lehet, hogy ez az osztálytársad attól, hogy még nem tudja, hogy ki írta a Don Quijotét vagy hogy miből van a tégla, attól még lehet, hogy másban jó. Pl. a sportban vagy a rajzolásban. Egyszerűen nem érdeklik ezek a dolgok. A szülők meg erről nem igazán tehetnek. Én is magamtól olvastam el a Don Quijotét, a szüleim se nem kényszerítettek, se nem ajánlották, hogy olvassam el.
Amúgy meg (ez sajnálatos dolog) műveletlennek lenni trendi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!