Miért nevelik a szülők már pici korban a gyerekeikbe hogy a cigány rossz?
Kérdező, be kell bizonyítanod a viselkedésetekkel, hogy ti mások vagytok. Fogadjátok el, hogy ehhez márpedig idő kell.
A sok rossz tapasztalat miatt én is távol tartom magam a cigányoktól, nem kezdem el elemezgetni, h akkor ő most olyan-e, mint a többi, vagy különb. Nem érdekel már, az az igazság.
De amúgy ez még csak a kezdet, a helyzet még durvább lesz, ha a gyerekedet nem veszik fel a kinézett jobb iskolába, vagy amikor látod, h a nem cigány szülő inkább elviszi más iskolába a gyerekét, ha látja, h ott már ti sokan vagytok és akkor persze ott találod a gyereked egy full cigány osztályban, olyanok között, akiket te is utálsz.
Én azt javaslom, járjatok elöl mindig jó példával, viselkedjetek normálisan, az emberek nem hülyék, látni fogják, h ti mások vagytok.
Kérdező, nagyon sajnállak. Nekem nincsenek személyes rossz tapasztalataim cigányokkal (egyszer raboltak ki életemben, az pedig fehér magyar ember volt...) aki cigány embereket, családokat ismerek, azok mind dolgosak, még ha szegények is, de legalább megpróbálnak beilleszkedni. Gyerekkoromban is volt cigány barátnőm, a szomszédunk is volt cigány, soha semmi negatívumot nem tapasztaltam részükről, de ők se az enyémről.
A legnagyobb bunkóságnak tartom az általánosítást. Ahogy előttem írták, én is egyénileg bírálom el az embereket: ha valaki mocskos bugris, akkor is az marad, ha szőke-kékszemű és Mercedessel furikázik, és ha valaki derék ember, akkor felőlem lehet rongyos, akkor is ennek megfelelően bánok vele.
A történetedben az anyukák kiállították magukról a szegénységi bizonyítványt. Jól érzik, nincsenek veled "egy szinten", csak nem azért, amiért ők gondolják...
Szerintem próbálj azokkal kapcsolatot létesíteni, akik barátságosak, rendesek - írtad, hogy vannak ilyenek. Beszélgessetek, barátkozzatok, és a gyerekeiteket is biztassátok erre. Lehet, hogy mikor majd nagyban játszanak, más gyerekek is hozzájuk csapódnak.
"Szerinted mi mit érzünk akkor amikor egyedül sétálunk az utcán és jön három hangoskodó csapott menésű kötekedő roma gyerek?"
Amikor először jártam Ausztriában, a metróban pont hangos osztrák pánkokkal találkoztam.
Meg is van a véleményem az osztrákokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!