Miért nevelik a szülők már pici korban a gyerekeikbe hogy a cigány rossz?
Láttam olyan totyogót, aki már be volt tanítva, hogy hogy zsebelje ki a fehér embert.
Engem is raboltak már ki cigányok.
Nagyon sajnálom, ami veletek történik, de ezért inkább a többi fajtársadat okold, ne a magyarokat. Ha téged ér negatív élmény, utána már nyilván te is óvatosabb leszel.
Mellesleg a lányomnak az oviban egy cigány kislány volt a legjobb barátnője. Nem szóltam ellene, ott nyilván nem történhet ilyesmi.
Ha valaki toleráns ember, akkor az én vagyok! Családi barátaink között is van egy 2 roma család, normális budapesti emberek, akik sokra vitték, sok munkával! ( egyetemet végett mindkét család minden tagja) soha nem álltam úgy hozzá, hogy roma akkor menjünk innen, egészen a mai napig.
Sétálni mentem a gyerekkel, szülés után most először.(a nagy 20hós)pici a babakocsiban, nagy testvérfellépőn. Az utca elején 2roma lány szerette volna elvenni a babakocsit, majd az utca végén még kettő roma férfi ( szerinten együtt voltak a lányokkal). Hazafelé 2roma kisfiú lógott az ablakból ki, kb 4-5évesek lehettek, majd mikor odaértünk, leköpték a babakocsit....
Azt hiszem ezért....
Nekem egész életemben pozitív tapasztalatom volt a cigányokkal. Tény, hogy én is tisztelettel, kedvességgel közelítettem.
Olyan társasházban élek, ahol az egyik szomszéd (közös az udvar) egy cigány család. A kisebbik gyerek 4 hónappal idősebb az enyémnél. Nagyon cuki, szülők is normálisak, már várom, hogy az enyém járni kezdjen és összeereszthessük őket.
Részemről az embereket egyénileg bírálom el. Ha valaki tuskó, akkor azt tuskónak tartom, származástól függetlenül. Bőrszín alapján nem ítélek, csak viselkedés alapján.
Engem nem zavar semmilyen gyerek a játszótéren, ha korának megfelelően, normálisan viselkedik. Ha nem normális, akkor pedig nem az a lényeg, hogy milyen színű. Hülyék a nem cigányok és a cigányok között is vannak. Én viselkedés alapján ítélek inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!