Titeket hogyan büntetnek ha rossz jegyet kaptok az iskolába szobafogság, számítógép, tv elvonás, zsebpénz elvonás esetleg verés vagy valahogy máshogyan? 17/L
Általában nem viszek rossz jegyet haza, de ha becsúszik egy, akkor engem már nem bűntetnek. Régen volt tv elvonás, de pl. verést jegyért nem kaptam. De nálam tényleg az van, hogy amúgy mindig 4,8 felett vagyok, így nem nézik rossz szemmel ha néha rossz jegyet kapok.
Húgomnál más a helyzet, ő sokszor hoz rosszabb jegyeket és általában eltitkolja, sőt hazudik is, elég problémás gyerek, így ő több bűntetést kap, általában nem engedik el sehova, tv elvonás és ha eltitkolja a jegyeket akkor néha verés.
17/L vagyok én és 13/L a húgom
Sosem büntettek rossz jegy miatt. Bár hozzáteszem, alapvetően mindig is jó tanuló voltam, fontosnak tartottam azt, hogy később jól teljesítsek, jó egyetemre tudjak menni stb.
De ha ennek ellenére összejött egy-egy rosszabb jegy, akkor a szüleim nem szóltak miatta semmit. Mindig úgy voltak vele, hogy magamnak tanulok. És mivel ezt magam is megértettem, nem volt gond.
Sosem kaptam büntit miatta, sajnálom azokat, akik igen. Ennek ellénére (vagy épp ezért) mindig jól tanultam, ha becsúúszott néha egy egyes, mindig azt mondták a szüleim, hogy majd kijavítom, nem baj.
És így is lett.
Mivel magammal szemben nagyon-nagyon maximalista vagyok, és ezt otthon is belém nevelték (apám elkezdte egyszer, hogy úgy hallotta, rosszak a jegyeim... legrosszabb átlagom 4,67 volt, bocs), tanárok is leszidnak, ha nem ötöst kapok, plusz még depressziós vagyok és ha ezek így összejönnek, már hiábavalónak érzem az életemet és minden erőfeszítésemet már egy 78%-os négyesnél... Szerintem amit rosszabb jegynél éreznék, elég nagy büntetés lenne magában is, nem kéne ahhoz félrerakni a laptopomat.
(Ja, és végzős vagyok... Gimiben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!