Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg baj ha nem utálom a...

Tényleg baj ha nem utálom a cigányokat?

Figyelt kérdés

Anya nagyon fajgyűlölő pedig a családból senki sem rasszista szoval nem tudom mi lehet az oka. Jöttünk haza a városbol és épp jött egy cigány anya elkezdte szidni pedig semmit sem csinàlt. Megkérdeztem miért utálja őket, a válasza: A normális ember nem szereti őket. Én mondtam neki hogy én nem vagyok rasszista. Anya szerint nagy baj. Ha normálisan viselkednek akkor nincs semmi baj velük de viszont ha tipikus cigányok akkor én sem kedvelem őket

Tényleg baj hogy nem vagyok rasszista?

14/L

2015. jún. 13. 22:44
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
65%
Még nincs elég élettapasztalatod velük. Pár év és változni fog a véleményed.
2015. jún. 13. 22:45
 2/35 anonim válasza:
65%
Egyet se félj, mire felnősz és dolgozni kezdesz bőven megutálod majd őket...
2015. jún. 13. 22:56
 3/35 anonim ***** válasza:
73%

Előítéletes én sem vagyok! Ha valaki úgy viselkedik, hogy az engem irritál, elítélem. Úgy, hogy még semmi olyat nem csinált, ami szamomra nem elfogadott, akkor nekem alap, hogy nem szólom meg, legyen akár cigany, akár nem.

21\N

2015. jún. 13. 22:56
 4/35 anonim ***** válasza:
46%
Nem. Az a normális, hogy nem ítélsz el senkit ismeretlenül. A romák pont olyanok mint bármelyik ember.
2015. jún. 13. 23:20
 5/35 anonim ***** válasza:
94%

Senki sem születik rasszistának, de ha pl valaki rengeteg rossz tapasztalatot szerez mondjuk az arabokkal, a cigányokkal kapcsolatban, akkor utálni fogja őket.

Igen, normális, h nem utálod őket, amíg neked nem ártottak.

2015. jún. 13. 23:24
 6/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Nekem eddig szinte semmit sem ártottak. Oké néha bunkóak voltak de ennyi egy magyarnál is van. (pl. iskolába, soha nem lesz olyan hogy mindenki szeret)

Amúgy gondolkoztam hogy orvos leszek és ha lesz cigány beteg akkor nem mondhatom azt neki hogy ő "más" így másképp látom el de hogy pontosan mivel szeretnék foglalkozni majd meglátom :)

2015. jún. 13. 23:36
 7/35 anonim ***** válasza:
29%

"Tényleg baj hogy nem vagyok rasszista? "

Nem, ez a normalis. A legtobb ciganyokat utalo embernek eleteben nem volt veluk konfliktusa, hiaba hivatkoznak a tapasztalatokra.

2015. jún. 13. 23:37
 8/35 A kérdező kommentje:

Bár olyan helyen lakunk ahol elég sok a cigány de soha nem volt velük problémám max. annyi hogy a lépcsőházban hangosan beszéltek de ez együtt jár a panel élettel.

Én még nem tapasztaltam hogy koszosak vagy büdösek pedig ismerek párat .

2015. jún. 13. 23:38
 9/35 A kérdező kommentje:
De az is lehet hogy tényleg meg fog változni a véleményem
2015. jún. 13. 23:39
 10/35 anonim ***** válasza:
42%

Nem, sajnos ebben nincs igaza anyukádnak, mert az az értelmes, ha nem vagy előítéletes, legalábbis törekedsz rá. A sztereotípiák az agy egészséges működéséhez tartoznak, így százszázalékosan lehetetlen tőlük megszabadulni, de társadalmi okokból meg kell tanulni kezelni őket, hogy ne vegyék át az irányítást az életünk felett.

Azt is felesleges tagadni, hogy rengeteg cigány elképesztően alacsony színvonalon él - DE egyrészt nagyon fontos, hogy ez NEM a roma mivoltuknak köszönhetik, másrészt ez nem a cigányság sajátja. Anya olyan helyen dolgozik, hogy napi szinten tömegével kerül kapcsolatba állatias színvonalon élő magyarokkal is - és ő is azt vallja, hogy a szörnyű viselkedést nem a származás, hanem a nyomor okozza.

2015. jún. 14. 00:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!