Iszonyatosan utálom a cigányokat. Mit lehetne ez ellen tenni?
Üdv! Én egy 23 éves magyar fiatalember vagyok. A szüleim egyáltalán nem tekinthetőek rasszistáknak, számukra ugyanis csak jó és rossz ember van, s hát ennélfogva kizárt dolog, hogy belém lenne nevelve a gyűlölet, amit a cigányok iránt érzek.
De mégis. . . ha csak meglátok egy cigány embert, pláne egy férfit, harag és düh kerít hatalmába, aminek nem igazán tudom az okát. Irritáló hatást gyakorol rám már a látványuk is. A helyzet egy idő után tovább romlott, mert már nem csak a cigányokat utálom, hanem azon magyar vagy más nemzetiségű embereket is, akiknek a beszédstílusában, viselkedésükben cigány jegyeket vélek felfedezni.
Istenigazából soha nem történt velem olyan dolog, ami megmagyarázhatná ezt az utálatot. Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy mire fel ez az ellenszenv, alighanem a pocsék magatartásukkal, a bűnözői hajlamosságukkal, a kizárólag maguknak köszönhető életkörülményeikkel, a higiénia hiányosságaikkal, valamint az iskolázatlanságukkal takaródznék. És az a legrosszabb az egészben, hogy a lelkem mélyén én magam nem is érzem azt, hogy bűn utálni a cigányokat. Mintha csak egy rossz és elbagatellizálható emberi tulajdonságom lenne. Mit gondoltok erről?
persze,hogy lehet tenni ellne.
a fóbiákat úgy kell legyőzni,hogy megismered az adott dolgot.
szóval kövess el valami piti bűncselekményt,amiért leültetnek.
a börtönben,fogházban a bent lévő 80%a roma,egész nap velük kell lenned,megszokod megismered őket és a 3. hónap végére már együtt fogtok szalonnázni.
Akkor is ezt éreznéd, ha meghívnálak hozzám egy baráti beszélgetésre?
Úgy gondolom, tisztességes, dolgos, nem segélyeken élő romák (cigányok, mindegy) vagyunk, tisztábbak és jobban neveltek, mint sok magyar.
Nem putriban élünk, nem is lakótelepen. A környezetünk, szomszédok, kollégák megbecsülnek.
Nekem ennél több nem kell.
A gyűlöletetekre pedig magasról teszek. Én becsületes ember vagyok, a feleségem is az, és a két gyereket is ilyennek neveljük. Aki ennek ellenére gyűlöl a bőrünk színe miatt, azt csak szánni tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!