Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lányok/nők! Nektek mikor...

Lányok/nők! Nektek mikor mondták el a szülők hogy mi az a menstruáció?

Figyelt kérdés

Engem sokként ért mikor megjött (10 éves koromban ha jól emlékszek) mert azt hittem beteg vagyok és azért vérzek ennyire... el sem mertem mondani senkinek hónapokig.

És annyira gáz, mert emlékszem hogy betét reklámoknál mindig kérdeztem hogy mi az és mire való, de kinevettek, hogy kicsi vagyok még, nem kell tudnom. Nem értem miért csinálták ezt. Egy 10 évesnek még nem kell erről tudnia vagy mi?

2015. jún. 4. 14:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
6-7 éves voltam mikor rányitottam anyura a WC-ben. Akkor mondta el. Az én lányom a betétre kérdezett rá, hogy mi. Kb 6 éves volt. Elmagyaráztam. Nekem 9 évesen jött meg szerintem jobb volt hogy tudtam mire számíthatok.
2015. jún. 4. 15:53
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Én 8 évesen kaptam egy "teljes körű" felvilágosítást a menstruációról, nemi szervek működéséről, hogyan lesz a kisbaba kérdésről stb. 12 éves voltam, mikor megjött, szóval bőven fel voltam rá készülve lélekben.
2015. jún. 4. 17:22
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
21 éves vagyok, nekem sosem mondták el. Amikor kérdeztem, pl hogy mire való a tisztasági betét, elzárkózott a válasz elől, elterelte a témát. Nem értem miért kellett ilyennek lenni, ezek teljesen természetes dolgok..
2015. jún. 4. 17:37
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anya 11 évesen mivel nem értettem miért véres a bugyim. Azt hitte még van ideje felkészíteni rá de a sors másképp döntött.. Hát nálam volt meglepetés mi a fene lehet az, jobb lett volna tudni.
2015. jún. 4. 17:55
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
éppen ma mesélte egy kollégám, hogy hétfőn felhívták a suliból, hogy van egy aprócska bibi a kislánnyal, de nem kell aggódni, tanító néni (elsős a kislány, enyhe értelmi fogyatékos hydrocephal)... 8 és fél éves. Két eü dolgozó szülő, hát tarkón vágta őket a dolog rendesen.
2015. jún. 4. 18:32
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
tanító néni megoldotta, bocs :)
2015. jún. 4. 18:32
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem rémlik, hogy részletes felvilágosítás bármikor is lett volna, viszont már 6-7 évesen tudtam mire való a betét, úgyhogy nem ért volna meglepetésként, ha mondjuk 9-10 éves koromban megjött. De majdnem 13 voltam már, mire elkezdtem menstruálni, addigra már mindent tudtam.
2015. jún. 4. 19:31
 18/25 anonim ***** válasza:
Nekem nem mondtak el semmit. Máshonnan tudtam róla (könyv, Popcorn magazin), anyám semmi értelmes dolgot nem tudott mondani nekem. Egyet mondott, azzal is leégette magát előttem végleg: tampont nem lehet szűz lánynak használni, mert elveszti tőle a szüzességét.
2015. jún. 5. 00:27
 19/25 anonim ***** válasza:

Nekem 7-8 évesen modta anyum, hogy mi az a menstruáció. Aztán 9 évesen modta, hogy betét meg tampon is van és hogy mit használjak előbb stb....

Szerintem erről jobb, ha minnél hamarabb tud az ember. Olvastam itt olyat is, hogy nem tudta mi az (kb. 10 volt), aztán gondolt arra hogy meg fog halni.

Én a lányomnak (ha lesz) tuti, hogy 7-8-9 évesen elmondom.

2015. jún. 5. 07:13
 20/25 anonim ***** válasza:
10 évesen, mikor megjött. Végig bőgtem az egészet.
2015. jún. 5. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!