Lányok/nők! Nektek mikor mondták el a szülők hogy mi az a menstruáció?
Figyelt kérdés
Engem sokként ért mikor megjött (10 éves koromban ha jól emlékszek) mert azt hittem beteg vagyok és azért vérzek ennyire... el sem mertem mondani senkinek hónapokig.
És annyira gáz, mert emlékszem hogy betét reklámoknál mindig kérdeztem hogy mi az és mire való, de kinevettek, hogy kicsi vagyok még, nem kell tudnom. Nem értem miért csinálták ezt. Egy 10 évesnek még nem kell erről tudnia vagy mi?
2015. jún. 4. 14:42
1/25 anonim válasza:
Nekem 9 évesen mondták el, mert rá már 1-2 év és megjöhet.
2/25 anonim válasza:
30 éves vagyok, anyám még mindig nem mondta el, hogy mi az a menstruáció...
Csak a kezembe nyomott egy betétet, hogy használjam
Szerencsére voltak barátnőim, akikkel titokban a könyvtári ilyen témájú könyveket bújtuk!
3/25 anonim válasza:
Nekem 10 évesen jött meg, akkor kaptam rá megyarázatot :)
3 gyerekes
4/25 anonim válasza:
engem meg az sokkolt le, hogy korán álltak neki magyarázni, gusztustalannak, undorítónak találtam, és nem mehettem ki a szobából, azzal, hogy én erre nem vagyok kíváncsi, nem akartam hallgatni, nagyon rossz volt, hogy lekorlátoztak, hogy a szobában kell maradnom.(koromra nem emékszem)
5/25 anonim válasza:
10,5 éves voltam amikor megjött, előtte néhány hónappal volt meg a nagy felvilágosítás :)
6/25 anonim válasza:
6 évesen mesélte az unokatesóm. A szexszel együtt. ANyámnak 14 évesen jutott eszébe hogy erről beszélni kéne, akkor már két éve megvolt. Én sem tudom, hol járt, a Holdon vagy, hol, de ez van. Mázlim volt, hogy legalább valaki beszélt nekem róla.
7/25 anonim válasza:
9 évesen jött meg,akkor mondták csak. szerintem is jobb még előtte elmondani mert pl. ha az iskolában jön meg neki,és megijed az nem egy jó helyzet. ne a tanárnő mondja el neki :-)
8/25 anonim válasza:
Nekem 8 évesen mondta el a nővérem. Neki meg az osztálytársai, mert egyiküknek megjött a táborban (12 évesek voltak).
9/25 anonim válasza:
7 évvel idősebb nővérem van. Tulajdonképpen sose volt nagy "mi a menstruáció?" beszélgetés. Folyamatában láttam és tudtam meg dolgokat apránként. Ez a legjobb szerintem. Mire 9 évesen megjött tisztában voltam vele, hogy ez most mi. Anyám körbetelefonálta a rokonokat a hírrel a fülem hallatára. Ezt ne csináljátok könyörgöm, szörnyen megalázó érzés volt.
10/25 anonim válasza:
Nem tudom már, nekem nem volt ilyen sokk-élményem, talán mert csak 13 évesen kezdtem menstruálni, de én a lányomnak olyan 3-4 évesen elmondtam már. Vettem tampont és megkérdezte, mi ez. Én az őszinteség híve vagyok, nem mondtam neki, hogy újfajta fülpuci :) Amúgy csodálom, hogy 10éves korodban a barátnőid még nem világosítottak fel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!