Szerintetek hagyjam? (örökösen a gép előtt ül)
Figyelt kérdés
Van egy 15 éves lányom, mindig is csendes volt, visszahúzódó. Örülök, hogy nem olyan, mint az osztálytársai többsége, hogy havonta más fiút visznek haza és minden hétvégén buliznak, de szerintem az sem normális, amit ő csinál. Soha nem megy el sehova. Az iskolából mindig egyenesen hazajön, az első dolga, hogy bekapcsolja a számítógépet és éjfélig ül előtte. Ott eszik, ott írja a házit, már ha épp megírja, sokszor nem is tanul, mert belemerül és mire észbe kap, már túl késő van. Ennek ellenére nem rossz tanuló. Nem nagyon vannak barátai, van akivel elvan az osztályából, de soha nem megy el sehova, se sétálni, se vásárolni, se bulizni. A fiúk sem érdeklik, úgy látom. A férjemmel voltunk egy wellness hétvégén, ahová ő is jöhetett volna, de oda sem akart. Nem tudom, mit csináljak vele. Mit tehetnék? Vagy hagyjam? Az viszont tény, hogy hasznos dolgokat csinál a gépen, nem a facebook-on lóg, filmeket néz vagy játszik, hanem megtanult zongorázni, most spanyolul tanul és gitározni, néha verseket ír. Nagyon szépen rajzol, bár papírra már nem igazán szokott, de sokat foglalkozik grafikai programokkal, és erre valaki az interneten fel is figyelt, néha ad neki egy-egy munkát, amiért rendes összeget fizet. Ezért büszke is vagyok rá, de közben úgy érzem, nem kellene hagynom, hogy örökösen a 4 fal között üljön a képernyőt bámulva. Többet kellene társaságban lennie. Szerintetek? Megváltozik ez majd magától?2015. ápr. 26. 19:36
1/4 anonim válasza:
Szerintem amíg nincsenek rossz jegyei,hagyd :) De azért néha együtt is menjetek valahova :)
2/4 A kérdező kommentje:
Néha becsúszik egy-egy rossz jegy, mert nem tanul, de egyébként 4-es, 5-ös tanuló. Nem is ez a gond, csak tényleg nem akar semmit csinálni. Elmennék vele valahova, legalább csak fagyizni egyszer, de ő nem hajlandó. Ezenkívül az is jó lenne, ha néha besegítene egy picit a házimunkába, de ő "nem ér rá".
2015. ápr. 26. 19:50
3/4 anonim válasza:
Amit én javaslok, ahhoz pénz kell:S
Vehetne zongoraleckéket, mehetne zenetáborba, beírtakozhatna nyelvtanfolyamra, rajzszakkörre (ajánlani tudom a jobb agyféltekés rajzolást), drámaszakkörre, írókörbe. Amit a gépen csinál, azt át lehetne vinni az életbe is. Ha van még amit a gépen szeret csinálni, tanulni, azt is:)
4/4 anonim válasza:
A házimunkában kicsit állj a sarkadra, nehoyg már egy 15 éves "ne érjen rá"
A többit emg majdcsak kinövi, lehet, hogy nem érzi jól magát az osztályközösségben. Sőt biztos. Ezkényes téma, hisz belül valószínűleg ő sem boldog ettől, de neki kéne változtatnia ezen a dolgon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!