Miért gondolják ezt rólam a korombeliek? 15/L
15 éves lány vagyok, augusztusban töltöm a 16. életévem. Soha nem próbáltam még a cigit, sem az alkoholt, ugyanis nem vonzz engem egyáltalán. Nem is támogatom az ilyesmit, sőt. Ezt hangoztatni is szoktam.
Barátom még nem volt, nem is csókolóztam. Leginkább azért, mert csak egy-kettő viszonzatlan szerelmem volt.
Sokat tanulok, és legnagyobb célom, hogy okos legyek.
Strébernek, valamint jókislánynak neveznek a fenti okok miatt. Miért? Szerintem teljesen normális minden amit teszek.
"Nem is támogatom az ilyesmit, sőt. Ezt hangoztatni is szoktam."
Valószínűleg inkább a viselkedésed miatt neveznek így. Legyél egy kicsit normálisabb
mert streber vagy es jokislany :)
nincs ebben semmi serto szvsz.
hivhatnanak mondjuk pedálgépnek is, vagy okoskának mint engem anno :)
Én is "ilyen" vagyok,de nem tanulok sokat,kb.négyes tanuló vagyok. Nem hajtok a tanároknál,kérdeznek válaszolok, de nem erőltetem meg magam. (nem fogok kiesni a padból őrült nagy jelentkezés közben,ez a szerep másnak lett kiosztva az osztályban).
Nálunk okosnak lenni divat,nem szégyen.😃
Ne hangoztasd nagyon, hogy te nem vagy olyan,mint a mai fiatalok,mert képmutató,nagyképű hp-nak fognak gondolni. Ha a véleményed kérdezik akkor persze mondd el, de nem kell felvágni azzal,hogy te "jobb" vagy náluk.
18/L
Te is tudod, hogy ez a "normális", és csak megerősítést akarsz abban, hogy te így vagy jó.
Nem kell apácának lenned, de néha hidd el, hogy jól esik kiengedni a gőzt, bulizni és inni egy keveset. Attól nem leszel se rosszabb, se jobb ember, mint ahogy attól sem, hogy elítéled azokat, akik ezt teszik.
15 évesen nem kell "inni egy keveset", a törvény tiltja is nem véletlenül. Érezd jól magad a bőrödben, nem kell beszállni a "bulizásba" csak azért hogy megfelelj másoknak. A jelenlegi "korodbeliekkel" még egy két évig leszel együtt aztán többségükkel soha többet nem találkozol, nem kell az ő értékrendjükhöz igazodnod, főleg ha úgy érzed a tiéd helyes.
Ha elmúlsz 18, és továbbtanulsz vagy munkába állsz, és kezd tényleg körvonalazódni az életed, lesznek körülötted emberek akiket sokra tartasz és követni akarsz, akiknek az értékrendje hasonlít a tiédhez. Ha akkor még mindig úgy érzed kilógsz a sorból, még mindig bőven ráérsz változtatni. A lényeg hogy mindig önmagadért tedd, ne a többiek véleménye kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!