Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyit vársz el a 14 éves...

Mennyit vársz el a 14 éves lányodtól?

Figyelt kérdés

Házimunkában mit vársz el tőle, mit csináljon meg? Tanulás terén mi a minimum? Mennyit tévézhet, gépezhet? Legkésőbb hánykor van alvás iskolaidőben és hétvégén?

Smink mennyi lehet? Fiúzás mennyire megengedett? Mennyi zsebpénz kap milyen időközönként?

Kíváncsi vagyok az én anyám mennyire "szigorú"

Nálunk:

Én rakok rendet a szobámba és anya szobájába is. Én teregeteg, leviszem a szemetet. Általában én megyek a boltba.

4,00-nél nem lehet rosszabb az átlagom, mert akkor tanulás egész nyáron

Annyit tévézhetek és gépezhetek amennyit akarok.

Iskolaidőben legkésőbb fél 12-kor, szünetben hajnal 1-kor van alvás.

Smink bármennyi lehet még ő buzdít rá de én egyántalán nem sminkelem magam. Max. alapozó ha van egy csúnya pattanás de több nem

16 éves korom előtt nem lehet barátom.

Nem kapok zsebpénzt, mert szerinte felesleges.

14/L

2015. ápr. 23. 17:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%

Nálunk ez volt:

- felső szint takarítása teljesen, alsóból konyha-folyosó (nappali közösen apával)

- mosogatás vacsi után (közösen főztünk többnyire)

- és nagyszüleimnek segíteni, ha kérték (felmosás, pl.)

- ezen kívül idénymunkák, kerti, és a kukoricával kapcsolatos teendők (törés, morzsolás, de ez buli volt, mert sokan voltunk, meg 4-5-en gyerekek)

- 4-es átlag jó lett volna, de 3 volt a szokványos (nem érdekelt a tanulás, helyette olvastam, vagy írtam :D )

- tv, gép nem volt megszabva, de amúgy is inkább olvastam (és olvasok mai napig)

- alvás: nem ellenőrizték, sőt, előfordult, hogy éjfélkor én ébresztettem apát, mert elaludt a tv előtt

- sminkelni nem is akartam, 14 évesen még csak haverkodtam a srácokkal, meg amúgy is, volt 1-2, akibe fülig szerelmes voltam (plátóian, de másra nem is néztem 16 éves koromig)

- annyi volt apa kikötése, hogy normális legyen a barátom, és lehetőleg 18 év alatt ne szexeljek (ez bejött, 24 voltam, mikor lefeküdtem a párommal, addig nem is találtam érdemes férfit) :D

- zsebpénz nem igazán volt, de amikor kellett, akkor kaptam (ritkán kértem)

2015. ápr. 24. 18:21
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Házimunkában mit vársz el tőle, mit csináljon meg?

A saját szobámat kell rendben tartanom,néha mosogatnom,porszívóznom stb.

Tanulás terén mi a minimum?

Jeles voltam és eddig annyi kikötés volt, hogy a 4es mindenképp legyen meg bioszból.

Mennyit tévézhet, gépezhet?

Bármennyit tanulás után

Legkésőbb hánykor van alvás iskolaidőben és hétvégén?

iskolaidőben 10-10:30 hétvégén akármeddig fent lehetek.

Smink mennyi lehet?

Nem sminkelek legfejebb korrektor.

Fiúzás mennyire megengedett?

Lehetne barátom.

Mennyi zsebpénz kap milyen időközönként?

Nem kapok rendes zsebpénzt ha kérek akkor kapok pénzt.

14/L

2015. ápr. 24. 18:37
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Én ha kérnék akkor sem kapnék zsebpénzt, mert ha értelmes dolog anya megveszi, ha "hülyeség" akkor nem veszi meg

2015. ápr. 24. 18:48
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Pár hete töltöttem a tizenötöt, saját nevemben válaszolnék, mint gyerek.

Házimunkában sokat segítek, körülbelül főzésen és a mosógép használatán kívül mindenre alkalmas vagyok, ezeket csinálom is.

A szüleim, főleg édesanyám eléggé megkövetelik a maximumot, mindennek ötösnek kell lennie, négyes nem jó jegy, hármas világvége.

Gépezés nem volt megszabva soha, tanulás és házimunka kárára ne menjen, és ennyi, tévézni meg nem szoktam.

Meghatározott alvásidő se nagyon van, csak kábé tizenegy után, ha találkozunk a konyhában például, már kapom az "aludni kéne" utalásokat.

Sminkelnem konkrétan tilos, a körömlakkot is csak nehezen engedte meg édesanyám, de ilyen dolgokra speciel nem vágyom.

"Fiúznom" elvileg nem szabad, gyakorlatilag nincs is senki, aki érdekelne. :D

Zsebpénzem nincs állandó, havi egy ezrest kapok édesapámtól, édesanyám pedig a jattját adja, ha kapott, ez 200-700 forint 1-2 hetente.

15/L (Szerintem édesanyáink nevelési elvei igen hasonlítanak...)

2015. ápr. 24. 20:59
 15/19 anonim ***** válasza:
41%

Hazimunkat nem varok el tole. Nekem se kellett otthon soha,semmit se csinalnom,neki akkor miert kene?

Tanulasban 3 a minimum.

Annyit gepezik/tevezik/telefonozik amennyit akar. Soha nem hittem az gepmegvonasos nevelesben. Hulyeseg.

Smink nem erdekel. Ha o igy erz jol magat,am de legyen...

Fiuzas teljesen megengedett. Nem a kozepkorban vagyunk.

Havi 10.000 Ft zsebpenz,persze hetekre elosztva. Ezzel azt csinal,amit akar. Hogy meddig lehet fenn,ebbe en mar nem szolok bele. Ha faraft lesz,az o baja,sajat boren megtapasztalja.

2015. ápr. 25. 09:57
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia!:)

A saját szobámat nekem kell rendben tartanom,es többnyire nekem kell es felmosnom az egesz lakasban.

4 egesz valamennyi az atlagom,pl. tesibol nem varja el,hogy ötös legyek,de azokból a tárgyakból,amik jol mennek,azokból igen.

Nincs korlatozva sem a tv,sem a gepezes.

Ez nekem igy nincs megmondva,van,amikor meg este 11-kor is tanulok,ugyhogy akkor fekszek le,amikor végeztem minden tanulnivaloval.

Sminket engedi,alapozó,szempillaspiral,aztan ennyi,nem hasznalok mast.

Fiuzas... :'D Nem tudom,szerintem megengedné,de mivel olyan reménytelenek az eselyeim a fiúnal,aki tetszik,ezert nem hiszem,hogy barmi is lenne belole.

Zsebpénzt meg nem kapok,mindig kérném kell,ha szeretnek valamit.

14/L

2015. ápr. 25. 12:33
 17/19 anonim ***** válasza:

Amikor én 14 voltam...

1) A saját szobámat kellett kitakarítanom (rendrakás, porszívózás, portörlés, felmosás), a szemetet levinnem, cuccokat hurcibálni a garázsba, néha konyhát, nappalit porszívózni.

2) Kitűnő tanuló voltam, de szerintem ők is elvárták tőlem, nemcsak én magamtól. ioszból félévkor lett egy négyesem (kb. 4,45-tel, a tanár meg pikkelt rám), azért ment az otthon, hogy de nagyon tanuljak, hogy év végére meglegyen a jobb jegy (meglett).

3) Itt nem volt korlátozás, mondjuk én sem voltam nagy tévés.

4) Általában 11-re már ágyban voltam, hétvégén is.

5) Ekkor még nem sminkeltem, úgyhogy ezzel nem volt bajuk.

6) Nem volt pasijelöltem, úgyhogy ezt a kérdést sem tudom normálisan megváltoztatni. Apám a mai napig úgy áll a dologhoz, hogy ha lesz valakim, akkor megeteti az illetőt a kutyával (ami nincs).

7) Nem kaptam zsebpénzt, ha valamire szükségem volt (nem akartam, hanem szükségem volt), azt megvették.

Ez volt 4 éve...

2015. ápr. 26. 17:15
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

1. Szobámat kell(ene) rendbe tartanom, meg alkalmanként kiporszívózom az emeletet.

2. Tanulás terén elég szigorú, 5,00 , bár én készülnék ki a legjobban, ha nem ennyi lenne :D

3. Tévéz, gépezés időtartama nincs megkötve.

4. Igazából nincs megkötve, de ha fél 11-kor még fent vagyok szól, hogy időben feküdjek le (legkésőbb 11-re mindig alszok)

5. Sminket használhatnék, de nem szoktam, maximum évnyitón, évzárón, vagy a barátaim szülinapi buliján.

6. Fiúzhatni fiúzhatnék, de nem teszem (mellékes, hogy nem is menne)

7. Konkrétan zsebpénzt nem kapok, de minden reggel ad valamennyit innivalóra meg ebédre.

2015. ápr. 26. 21:35
 19/19 anonim ***** válasza:

Nekem ez így volt annak idején:

-Házimunka:csak a saját szobámat kellett összetakarítani,néha mosogatni,

-Pasizás:annyira lehetett,hogy elvitt az akkori barátomhoz(nem volt olyan hűű,de komoly kapcsolat,és nem feküdtünk le),búcsú volt éppen náluk,úgyhogy arra vitt ki,amúgy nem aludhattam ott,meg ilyenek,

-Zsebpénz:nem volt nagy szükség rá,de néha elmentünk iskola után a kisboltba,mindig volt nálam 500 Ft,vagy néha kevesebb,mert közel laktunk az általános iskolához,és nem költöttem sokat,tízórait meg mindig kaptam,

-Tanulás:Nem volt időhöz kötve,de kikérdezett,és az jó sokáig tartott,ha valamit nem tudtam,leszidott,és aztán rögtön tudtam,úgyhogy összesen ez eltartott 2-3 órán keresztül dolgozat előtt.Ha nem volt dolgozat,néha hagyott békén.

-Tévé:Amennyi jól esett,változó.

-Gép:Sok volt,de este 10-kor már szólt,hogy kapcsoljam ki,és az akkoriban még jogos is volt.

-Alvás:Gépezés befejezése után.Sosem voltam annak idején fáradt(és ez hiányzik,de nagyon),így gyakran későn feküdtem le,gyakran szólt,de néha nem.

-Smink:nem sminkeltem,de ha vettem szemceruzát,nem szólt.

-Kint csavargás:Elmehettem az akkori legjobb barátnőmmel a szomszéd városba nyáron mozizni 2010-ben,baromira élveztem,hogy 9kor hazaértünk,meg nyáron akkor már bulizhattam,és az első bulimon ott maradhattam 1-ig,és az nekem éppen elég volt!:DD

Ha nekem lesz gyerekem:

-Házimunka:mivel én sem szeretek takarítani,ezért összefognék a gyerekemmel,és együtt takarítanánk,de ha nem lenne kedve takarítani,nem erőszakolnám rá,de mindig hagynám,hogy segítsen.Nem engedném amúgy,hogy hanyag meg igénytelen legyen,de nem is lenne az,ha az elején nem veszem ki a kezéből a seprűt.

-Pasizás/barátnőzés:Szabadon,ő dolga,csak ne essen jó darabig teherbe.

-Zsebpénz:lehetőség szerint,remélem megtudok neki adni legalább annyi dolgot,amennyit nekem is megadtak.Sosem a csúcstechnikát kaptam én sem,ezért úgy gondolom,hogy én sem feltétlenül olyat vennék a gyerekemnek,de azért amire szüksége van,azt megkapná.

-Tanulás:kikérdezném tőle,ha tud mindent,akkor mehet,ha nem,akkor marad,és megtanuljuk együtt.Ha nincs jó napja,menjen,amerre lát,bár sohasem mondanám el neki,hogy miért engedem,hogy ne tanuljon.XDD :DD Ez azért jó,hogy nehogy megjátssza magát!

-Tévé:vennék neki,néz,amit akar,nézze,ameddig akarja.Ha nem fáradt és tud teljesíteni,és a szeme is jó,akkor nincs probléma.

-Gépezés:Korlátlan,mert nagyon magánügy.

-Alvás:a magánügye már 14 évesen,aludjon akkor,amikor akar.Ha másnap fáradt lesz,és ezt meglátom,akkor aznap alvás korán.

-Smink:lánynál is,fiúnál is oké,de megmondom őszintén,hogy szégyellném,ha plázacica lányom lenne,vagy a fiam túl nőies lenne(ha homoszexuális lenne,vagy tranzszexuális,akkor nem szégyelnék semmit).

-Kint csavargás:óvatosan!Kontrollálva,de nem túlféltve.

Ha bajban lenne a gyerekem,akkor azt észre akarom majd venni,és segíteni szeretnék neki,és mindenáron megakarnám védeni.De nem lehetek neki mindig ott,fontos,hogy megtanulja,hogy ő erős,szuverén egyéniség,és határozottnak kell lennie.Fizikailag viszont aligha tudom megvédeni,szerintem ez az apák dolga.

Néha viszont sajnos nincs ott a szülő időben.:(

19/L

2015. ápr. 27. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!