Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyit vársz el a 14 éves...

Mennyit vársz el a 14 éves lányodtól?

Figyelt kérdés

Házimunkában mit vársz el tőle, mit csináljon meg? Tanulás terén mi a minimum? Mennyit tévézhet, gépezhet? Legkésőbb hánykor van alvás iskolaidőben és hétvégén?

Smink mennyi lehet? Fiúzás mennyire megengedett? Mennyi zsebpénz kap milyen időközönként?

Kíváncsi vagyok az én anyám mennyire "szigorú"

Nálunk:

Én rakok rendet a szobámba és anya szobájába is. Én teregeteg, leviszem a szemetet. Általában én megyek a boltba.

4,00-nél nem lehet rosszabb az átlagom, mert akkor tanulás egész nyáron

Annyit tévézhetek és gépezhetek amennyit akarok.

Iskolaidőben legkésőbb fél 12-kor, szünetben hajnal 1-kor van alvás.

Smink bármennyi lehet még ő buzdít rá de én egyántalán nem sminkelem magam. Max. alapozó ha van egy csúnya pattanás de több nem

16 éves korom előtt nem lehet barátom.

Nem kapok zsebpénzt, mert szerinte felesleges.

14/L

2015. ápr. 23. 17:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
45%

Zsebpénzt kicsit adnék de nem tul sokat,ebben kicsit szigorú,meg a barát témában is(szerintem)

Az hogy mindig te mész boltba meg az ő szobáját is te teszed rendbe,ott én max azt várnám el hogy néha elmenj bevásárolni és a saját szobádat tartsd rendben.

Az éjjeli fekvésben szerintem túl laza,hisz korán kelsz a suli miatt,én azért suliidőben 10 órát mondanék.

A gépezés,tévézés bármennyi mehet ha a tanulmányi eredményeid nem romlanak,és a 4es átlag szerintem normális.

(gondolom én ezt most akinek még csak egy ovis gyereke van)

2015. ápr. 23. 17:49
 2/19 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hogy meddig lehet kint az utcán? Nálunk sötétedés előtt otthon kell lennem mert nagyon rossz környéken lakunk.
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod :)
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

1. 14 éves koromban a saját szobámat kellett rendbetennem, illetve mosogattam, ha kellett, porszívóztam néha. Szerintem anyud szobáját nem neked kéne rendbetenned. A vásárlásnál is segítettem, egyedül nem mentem boltba, mert messze van tőlünk, teregetésben segítettem.

2. Sosem volt 4,7-nél rosszabb átlagom, így nálam nem volt nagy szigor, de a hugom (12 éves) rosszabb tanuló, egy hármasnál nem lehet több a bizonyítványában.

3. Bármennyit gépezhettem, tévézhettem, ha kész volt a házim, illetve nem romlottak a jegyeim. Húgomnak sokat kell tanulnia, napi 1 órát tévézhet hétköznap.

4. Legkésőbb 9kor ágyban kellett lennem, kivéve ha tanulnom kellett, de olvashattam, zenét hallgathattam fél 10-10ig. Anyukád ebben nagyon engedékeny.

5. Sminkelni most sem igazán sminkelek, de engem is anya buzdított, persze nem mehettem nevetségesen sok sminkkel suliba.

6. 16 évesen lett az első barátom, de nem volt megkötés, már 14-15 évesen kérdezték mi van a fiúkkal.

7. Zsebpénzt kaptam egy ideig 200 forintot (kb 12 éves koromig) minden héten, de általában elfelejtettem kérni. Mindenre kaptam pénzt, ha kértem, persze nem egy laptopra, hanem étel, ital, sulis cuccok vagy pl egy póló. 15 éves korom óta kapok a számlámra havi 5000-ret.

8. Mivel olyan helyen lakunk, ami tömegközlekedéssel nem megközelíthető, így 9-re otthon kellett lennem.

2015. ápr. 23. 18:00
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Amit én elvárnék: saját szobáját tartsa rendbe, maga után pakoljon el, alkalmanként a többi házimunkában is segítsen (takaritas, mosogatás, stb.), az iskolában 4,5 felett teljesítsen, hétközben legkésőbb 10kor aludjon, hétvégén mindegy, tévézést számitogepezest nem korlatoznam, ameddig mértékkel űzi mindkettőt. A fiúzásnak még nem örülnék, de nyilván nem én döntöm el, hogy szerelmes lesz-e. Sminket max korrektort pattanásokra és szempillaspirált engednék.
2015. ápr. 23. 18:01
 6/19 anonim ***** válasza:
65%

13 a lányom :

Házimunkában mit vársz el tőle, mit csináljon meg?

fix házimunkája van : heti 2x bedobja a mosást és kitereget, illetve amit kérek még tőle apróságok - nálunk alap h maguk után rendet raknak - játék ruha stb....

Tanulás terén mi a minimum?

lecke legyen kész minden nap pakoljon be a jegyei neki 4,5 felet vannak ha ront akkor dupla tanulás vele :-D - ez felér egy büntetéssel neki !

Mennyit tévézhet, gépezhet?

napi 1 óra netezés, Tv is 1 max 2 óra - meg kell osztani a gépet a tesóval :-D azért ennyi

Legkésőbb hánykor van alvás iskolaidőben és hétvégén?

8:30 és 9:00 - 6:15 kor kel ha éjfél körül aludna el nem pihenne eleget !

Smink mennyi lehet?

nem szereti ...

Fiúzás mennyire megengedett?

ált isi elsőben összekeveredett egy kisfiúval azóta együtt vannak elsőre mint barátok majd mint egy pár - ismerem a srácot kedvelem is mert okos jó fej - fél éve csattant el az első csók :-)

Mennyi zsebpénz kap milyen időközönként?

heti 500.- de igazából nem költi el max néha valami apróság - már egy komoly összeg összegyűlt neki - első óta kap zsebpénzt, ha extra kell akkor arra én adok még - de ilyen évente 1x van nála ...

2015. ápr. 23. 18:02
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

este 19:00-re otthon kell lennie

kivéve ha előre meg van beszélve h később jön

kell mert neki kb 45 perc a esti fürdés - hajmosás fésülés szárítás fürdés hajvasalás stb...

és 30 perc alatt eszik meg egy tányér ételt :-D

2015. ápr. 23. 18:07
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Ami engem elszomorít hogy nálunk nincs napirend. Valamikor 7-kor megyünk fürödni valamikor 10kor, össze-vissza vacsorázunk stb. Anya kb. hajnal 4-ig fent van és reggel alig tud felkelni ha nem megy dolgozni akkor délutánig alszik :(

2015. ápr. 23. 18:07
 9/19 anonim ***** válasza:
78%
Rendet kell raknom a szobámban. Tanulás terén nincs nagyon minimum, de nem nagyon örülnének ha évvégén lenne hármasom vagy annál rosszabb jegyem. Tvzés gépezés amennyit akarok. Nem mondják meg, hogy mikor feküdjek le, a lényeg hogy ne zajongjak. Sminket nem engedik. Fiúzásb nem szólnak bele, volt már barátom, de nem zavarta őket. 4000-t kapok havonta.
2015. ápr. 23. 18:13
 10/19 anonim ***** válasza:
63%

"Házimunkában mit vársz el tőle, mit csináljon meg?" Tartsa rendbe a szobáját.

"Tanulás terén mi a minimum?" Legyen 5-ös a fontos tantárgyakból, a többiből pedig ne bukjon meg.

"Mennyit tévézhet, gépezhet?" Amennyit akar, csak a tanulás rovására ne menjen.

"Legkésőbb hánykor van alvás iskolaidőben és hétvégén?" Nincs megszabva, hétköznap általában 10 körül lefekszik, hétvégén éjfél körül.

"Smink mennyi lehet?" light-os smink lehet, semmi extrém

"Fiúzás mennyire megengedett?" 1 éve jár egy fiúval, aki nagyon rendes, 15 éves. Kézenfogva járnak, pusziznak, ölelkeznek. Ez belefér.

"Mennyi zsebpénz kap milyen időközönként?" Heti 3 ezret.

2015. ápr. 23. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!