Ha lázas, náthás a gyermeked egyből viszed orvoshoz? Vagy vársz egy-két napot, hogy javul e magától?
8 hónapos, első gyerek, beteg még szerencsére nem volt. 2 hónapos oltás után belázasodott, akkor azonnal felhívtam a dokit. (Akkor nem jött ki, csak kérte, hogy lázcsillapítás után tájékoztassam.)
De valószínűleg betegséggel is azonnal hívnám, hogy jöjjön ki, én úgy lennék nyugodt, ha kizárt minden komolyabbat.
Az enyémnek csak hőemelkedése volt és náthás, ezzel nem mentünk orvoshoz. Pár nap múlva köhögött is, akkor elvittem, de nem a tüdeje miatt köhögött, így nem kaptunk rá gyógyszert, csak ha lázas lenne, akkor menjünk vissza, illetve panadol baby, de egyikre sem volt szükség, a nátha elmúlt egy héten belül magától.
Korábban egyszer pedig hányt (5x) és ment a hasa egy napig, de nem volt láza és ivott szépen, így azzal sem mentünk orvoshoz. Főtt krumplit kapott, b6 vitamint, folyadékot és lecsengett.
Utólag kérdeztem a dokit, azt mondta nem adott volna rá semmit, nem volt lázas.
11hós
Nekem is 4éves a lányom.
Kb. 3éves koráig már hőemelkedésnél is vittem,mert elmondani jól még nem tudta, hogy mije fáj.
Azóta meg is erősödött, meg folyékonyan beszél, már csak akkor viszem, ha 2nap lázas, vagy nagyö köhög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!