Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha lázas, náthás a gyermeked...

Ha lázas, náthás a gyermeked egyből viszed orvoshoz? Vagy vársz egy-két napot, hogy javul e magától?

Figyelt kérdés
2015. jan. 19. 08:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

8 hónapos, első gyerek, beteg még szerencsére nem volt. 2 hónapos oltás után belázasodott, akkor azonnal felhívtam a dokit. (Akkor nem jött ki, csak kérte, hogy lázcsillapítás után tájékoztassam.)

De valószínűleg betegséggel is azonnal hívnám, hogy jöjjön ki, én úgy lennék nyugodt, ha kizárt minden komolyabbat.

2015. jan. 19. 08:50
 2/14 anonim ***** válasza:
Attól is függhet mekkora a gyerek és milyen magas a láza, de általában nem viszem rögtön orvoshoz, ha más baja nincs.
2015. jan. 19. 08:55
 3/14 anonim ***** válasza:
Akkor megyünk orvoshoz, ha magunk nem tudjuk kezelni a helyzetet és segítség kell. Ez másfél év alatt egyszer fordult elő, akkor is annyit mondott az orvos, hogy semmi gond, csak így tovább. :)
2015. jan. 19. 08:55
 4/14 anonim ***** válasza:

Az enyémnek csak hőemelkedése volt és náthás, ezzel nem mentünk orvoshoz. Pár nap múlva köhögött is, akkor elvittem, de nem a tüdeje miatt köhögött, így nem kaptunk rá gyógyszert, csak ha lázas lenne, akkor menjünk vissza, illetve panadol baby, de egyikre sem volt szükség, a nátha elmúlt egy héten belül magától.

Korábban egyszer pedig hányt (5x) és ment a hasa egy napig, de nem volt láza és ivott szépen, így azzal sem mentünk orvoshoz. Főtt krumplit kapott, b6 vitamint, folyadékot és lecsengett.

Utólag kérdeztem a dokit, azt mondta nem adott volna rá semmit, nem volt lázas.

11hós

2015. jan. 19. 08:56
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem, nem viszem őket. Általában felhívom, megbeszéljük telefonom, hogy én miket tapasztalok, ő mit javasol. Lázas-náthást itthon szoktuk kúrálni. Ha nagyon magas a láza (a kicsi hajlamos erre) vagy nagyon letört a nagy pl, akkor elviszem őket az orvoshoz, akkor már nem én kellek a kúráláshoz.
2015. jan. 19. 09:05
 6/14 anonim ***** válasza:
2,5 éves múlt a fiam, tegnap este óta lázas (38,4-38,7). Más tünet nincs, de ezt nem igazán tudom neki lenyomni, úgyhogy fél óra múlva viszem a dokihoz.
2015. jan. 19. 09:06
 7/14 A kérdező kommentje:
4 éves, 38 fok körül van és hurutosan köhög. Viszem orvoshoz. De én hőemelkedéssel, csak köhögéssel is szoktam. Sokak szerint túlzásba viszem. Így vagyok nyugodt. A baj az, higy ezekre is rendszeresen antibiotikumot kap (gyanítom feleslegesen).
2015. jan. 19. 09:10
 8/14 anonim ***** válasza:

Nekem is 4éves a lányom.

Kb. 3éves koráig már hőemelkedésnél is vittem,mert elmondani jól még nem tudta, hogy mije fáj.

Azóta meg is erősödött, meg folyékonyan beszél, már csak akkor viszem, ha 2nap lázas, vagy nagyö köhög.

2015. jan. 19. 09:47
 9/14 anonim ***** válasza:
Mivel nagyon ritkán lázasak a gyerekek (alacsony az alaphőjük), ezért nálunk az már jelzi, hogy tényleg beteg, így viszem orvoshoz. Ha csak náthás, köhög egy kicsit, akkor próbálom kikúrálni.
2015. jan. 19. 10:07
 10/14 anonim ***** válasza:
Úgy vagyok vele, hogy 1-2 napig próbálom magam csillapítani. Ha lázcsillapítóval szépen elmúlik, akkor nem viszem. Ha magas lázat nem tudnám levinni, természetesen vinném orvoshoz. Amúgy a fiamnál eddig úgy volt majdnem mindig, hogy péntek este belázasodott, vasárnapra már semmi baja.
2015. jan. 19. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.