Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tehetnék, hogy ez elmúljon?

Mit tehetnék, hogy ez elmúljon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

15/F vagyok. Az a helyzet, hogy igazából azt érzem, hogy minél jobban nő be a fejem lágya, annál inkább vissza akarnak fogni. Ezt sokan le fogják fikázni, de:

Nem bírom elviselni, ha más akarja iránytani az életem!!

Az a dolgom, hogy tanuljak, nekik meg az, hogy eltartsanak. Na jó, tudom, hogy ez nem teljesen van így, de dióhéjban ez van. Anyámék elváltak, nagymamámék segítenek a nevelésben.

A fő baj: Állandóan azzal piszkálnak, hogy velem nem lehet emberi kapcsolatot kialakítani. Igazság szerint állandóan babusgatnak, amiből úgy érzem, már kinőttem. De olyan szinten, hogy 10 percenként jön anyám, simogatja a fejem, cica-mica, stb...

Mamám pedig beszélgetni próbál, de olyan idétlen kérdései vannak...(Mit találtál az interneten?)

Próbálom tudtukra adni, hogy nekem ez nem jó, de akkor megsértődnek. Meg akkor is ha nem pontosan az van, amit ők akarnak. Meg beteg vagyok, valami vírus, azt mondják, ha végeztem az iskolában, ne beszélgessek a buszmegállóban, jöjjek haza. Ma 10 percet beszélgettem, (arról nem is beszélve, hogy csak tudom, mennyit bírok.)

Aztán hazamentem, és iszonyú nagy jelenet lett belőle. Most nem akarom szó szerint leírni a történteket, mert újra ideges lennék, de nagyjából azt mondták, hogy mindegy mit kezdek magammal, belőlem soha nem lesz semmi, meg hogy leszarja azt is, hogy ha megdöglök!!

Aztán jött az alaptéma, hogy velem nem lehet semmit kezdeni. Egyszerűen nem tudom jól elmagyarázni nekik, hogy miért nincs szükségem babusgatásra+idióta kérdésekre!! Talán ez így leírva elég nyers, nem tudom minden érzésem leírni, de mégis?

Mit tegyek, hogy végre élhessem egy kicsit a saját életem????

15/F

2010. febr. 17. 18:56
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát, bonyolult a dolog. Nem vagyok benne biztos de az is lehet, hogy mivel szüleid elváltak, félnek hogy kirepülsz a családi házból és magukra maradnak. (bár a te esetedbe már tényleg betegesen vissza akarnak fogni) Ha nem tudsz velük beszélni akkor nincs sok ötletem. De még egy szó a "babusgatásról". Szüleim tudják hogy néha eljárok iszogatni meg hasonlók, Anya azt is tudja hogy drogos voltam de nagyon jól kijövünk. Néha oda jön, meg szeretget de nem veszem zokon. (persze a cica-micát ő kihagyja)

16/F

2010. febr. 17. 19:12
 2/9 A kérdező kommentje:

köszi:D

neked mondjuk biztos engedékenyebbek...:D

2010. febr. 17. 19:16
 3/9 A kérdező kommentje:

mondjuk én nem élek semmilyen káros szenvedélynek...

nem is az a baj, hogy nem engednek semmit, hanem ahogy bánnak velem:S

2010. febr. 17. 19:18
 4/9 anonim ***** válasza:

:/ ...mindig így kezdődik...na,nem fikázni akarlak.Mit tehetsz hogy a saját életedet élhesd, Alakítsd ki a saját életedet,és lépjél le.Tudod,az együtt élés alap szabályai közé tartozik,hogy elviselik egymást az érintett személyek,és megpróbálják ki kerülni az "ütközéseket". A te életed egyenlőre a családodhoz köt.Ez azt jelenti hogy mivel velük élsz, megpróbálsz szót fogadni,mesélsz magadról,és nem kapod fel a vizet ha mamád próbál beszélgetni veled.tényleg nem bántani akarlak, de az meg se fordult a fejedben hogy a veszekedést mellőzve feltaláld magad? Mondjuk elvégzed a házi munkáidat,és rendes fiúhoz méltóan szólsz anyudnak hogy elmész a haverodhoz vagy mentek focizni,vagy valami.Csak hogy a saját életed éld...de ha azt szeretnéd hogy mindenki elkerüljön téged mert egy ártatlan kérdéstől a falra mászol,folytasd csak az eddigieket.Ha nincsen szükséged babusgatásra akkor azt mosolyogva is lehet közölni,ezen senki nem sértődik meg ha nevetgélve el hessinted anyukád kezeit és azt mondod hogy- Anyukám,már nagy fiú vagyok! nyomsz egy puszit az arcára és kész! Dolgoznak a hormonok?

Saját élet? Az ott kezdődik hogy magadat tartod el, és anyukádat csak hétvégente látod.

2010. febr. 17. 22:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Az utolsónak teljesen igaza van.Azért látod mindezt így,mert kamasz vagy.És azért nem látod be,hogy az előttem szóló jól látja,mert kamasz vagy.Néhány év múlva olvasd vissza a kérdésedet,nevetni fogsz.Próbálj alkalmazkodni és nyugodt hangnemben megbeszélni velük.Egyébként ha beteg vagy,tök egyértelmű,hogy nem beszélgetsz a megállóban,hanem mész haza,bebújsz az ágyba és gyógyulsz.
2010. febr. 18. 10:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Első:mit értesz az alatt,hogy drogos voltál?Utcán éltél és loptál mindent,hogy pénzzé tedd,vagy elszívtál brahiból egy szál füves cigit?
2010. febr. 18. 10:48
 7/9 anonim ***** válasza:

19:12 vagyok. Úgy volt a dolog hogy kipróbáltuk barátokkal a marihuanát. Aztán megint mert miért ne, aztán egyre sűrűbben. Aztán mikor már több ideje nem szívtam, elég elnyomott voltam, rossz kedvem volt és fáradt voltam. De szerencsére időben ráhagytam. Jelenleg alkalmi fogyasztóként élem az életem néha napján elszívunk a barátaimmal egy kis Joe-t ennyi...

Bocsi az offolásért, csak a kérdésre válaszoltam.

2010. febr. 18. 15:01
 8/9 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek :)

tulajdonképpen igazatok van...az a baj, hogy ha veszekedés van, mindig megaláznak:S ilyen volt az is, hogy nem lesz belőled semmi, nem érdekel, ha megdöglesz, ilyenek...

2010. febr. 18. 18:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia..én már elmondtam amit akartam, de ehhez még hozzá fűzném hogy van aki a jó emlékeket gyüjti,és van aki csak a rosszakra koncentrál.Ha helyet akarsz kapni a családodon belül,miért nem kerülöd a veszekedéseket,és próbálsz kommunikálni velük.Jó, biztosan úgy érzed a te problémáid sürgetőbbek mint másé,de még nem próbáltál családot eltartani,a hétköznapi teendőidet ellátni,és közben szót érteni a kamasz fiaddal.Szerintem magaddal tennél jót ha elkezdenél pozitívan gondolkodni,hogy nem megalázni akarnak, csak aggódnak érted és dühösek rád mert sajna ütköznek az akaratok.Változtass, légy mosolygós,beszédes,segítőkész,és hidd el,megoldódnak a gondjaid.
2010. febr. 18. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!