Kedves 8-as! Mielőtt felháborodsz, kérlek értelmezd amit írtam! Az ajándékozás (lsd. kérdés: Mit kértek/mit kaptok húsvétra?) az újkeletű "szokás", nem a locsolódás stb.
2015. márc. 28. 11:12
12/24 anonim válasza:
értelmezd te, amit írtam. Az ajándékozás sem újkeletű szokás...
2015. márc. 28. 11:13
13/24 anonim válasza:
Nálunk húsvétkor csak a nagy családi ebéd és locsolkodás a szokás. Ilyenkor mindenki körbelocsol mindenkit, és kapnak csoki tojást vagy a kisebbek nyuszit. A gyerekek pénzt is szoktak kapni (nem sok, locsolásonként ötszáz forint, de mivel nagy család vagyunk, simán meg lehet gazdagodni). A lányok is szoktak kapni nagyimtól tojást vagy nyuszit, de egyéb ajándékozás nem szokott lenni. Kivéve ha valakinek épp akkor van szülinapja :D De az más tészta.
2015. márc. 28. 11:16
14/24 anonim válasza:
Másik fontos nagyszombati szertartás a vízszentelés, a templom keresztelővizének megszentelése. Régen ez együtt járt a házak megszentelésével és a középkorban talán a felnőttek valóságos keresztelésével is. Valószínűleg ezzel magyarázható a keresztszülő-keresztgyerek viszony húsvéti megélénkülése, a keresztgyerekek húsvéti megajándékozása.
szóval a keresztgyerekek megajándékozása meglehetősen régi hagyomány...
2015. márc. 28. 11:45
15/24 anonim válasza:
Egy vödör vizet a fejemre.
2015. márc. 28. 17:33
16/24 anonim válasza:
29 éves anyuka vagyok, és a mai napig kapok anyukáméktól ajándékot ünnepre. Ahogyan a 27 éves öcsém is. És természetesen mi is veszünk nekik. Minden ünnepre. Összeülünk, jókat eszünk, tv-zünk, társasozunk és ajándékozunk. Imádom, ahogy örülnek annak, amit kapnak, és imádom a nagy családi összejöveteleket. Nálunk így szokás, amióta az eszemet tudom.
2015. márc. 28. 18:07
17/24 anonim válasza:
Húsvétkor nem szokás nálunk sem ajándékozni, max. amikor még kicsi voltam, de abban az esetben sem kell nagyon nagy dologra gondolni.
Mondjuk zsebpénz valószínű, 3 fiú unokatesóm van, akik gyerekkorunkban locsolóversekért ugye mindig kaptak pénzt, nagyszüleim meg nem akartak diszkriminálni engem. :D És azóta valahogy ez a pénzes ajándék megmaradt. :D De ez sem nagy összeg, általában 5000 Ft. :)
18/L
2015. márc. 29. 01:11
18/24 anonim válasza:
Mindig csokit kaptam de most majd mondom,hogy felejtsük el a csokikat ígyis többet eszek belőle mint kellene.
2015. márc. 29. 12:13
19/24 anonim válasza:
Egy tábla csokit :D
20/L
2015. márc. 29. 15:54
20/24 anonim válasza:
Kiskoromban is olyasmiket kaptam csak, hogy pl egy 3-4 centis kis plüss csibe, hasonlók. Nálunk sose volt nagy rendezvény a húsvét. Évek óta annyiban merül ki, hogy reggel kapunk egy-egy csokit egymástól, vacsorára meg sonkát eszünk, és ennyi, semmi más nem utal arra hogy húsvét van :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!