Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mért tesz mindent tönkre...

Mért tesz mindent tönkre itthon a gyerek?

Figyelt kérdés
Olyan problémánk van, hogy kb. fél éve minden létező eszközét tönkretesz a 12 éves fiunk. A monitorába játék közben belevágott, a Led tv-nek nekirepített valamit, a telefonját leejtette, több fejhallgatója eltört. Miért csinálja vajon ezeket? Mindenre azt mondja, hogy véletlen....
2015. márc. 2. 19:32
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

ha véletlenül csinálja akkor örülnék neki hogy kétbalkezes létére magába nem tesz kárt (sajnos én is olyan vagyok hogy könnyen kiesik valami a kezemből, sok balesetem is volt stb...

de például ha nem működik a lejátszó, és azért idegből hozzávágna valamit, vagy lefagy a telója s idegből eldobja, annak nagyon nem örülnék hogy ilyen türelmetlen. Lehet valami nyomasztja, azért vannak az idegei kikészülve. Általában a türelmetlen ember valami másra (apróbb dolgokra ) vetíti ki az idegességét. tehát egy kis rossz dolgon (például elmegy az internet) képes nagyon felidegesítenie magát, de a valódi baja nem ez, hanem mélyen elnyomva valami más, ami ilyen módokon jön felszínre.

én elbeszélgetnék vele, nehogy már minden berendezésbe kárt tegyen... és amúgy is a türelem fontos dolog, most még 12 évesen nincs túl sok kötelessége és tennivalója, most még tudnia kéne uralkodni magán.

Tehát derítsd ki hogy miért csinálja ezt, beszélgess vele őszintén.

2015. márc. 4. 00:35
 22/24 anonim ***** válasza:
Azt hiszi megtehet mindent. Beszélni kéne vele erről a dologról, vagy, ha az nem megy, megbüntetni, mert nem csak, hogy szétver mindent, még hazudik is.
2015. márc. 10. 15:36
 23/24 A kérdező kommentje:

Ha ilyesmit tesz mindig elbeszélgetünk vele, hogy mért tette, mondja el... Mért nem becsüli a dolgait, látja hogy megdolgozunk mindenért, nem adják ingyen... Most már ott tart, hogy nincs semmije-sem számítógép,sem x-box, sem táblagép, sem telefon. Azt szokta mondani, hogy ideges volt, többet nem tud kifejteni, vagy nem akar.. De akkor is lenni kellene egy 12 éves gyereknek annyi önkontrolljának és eszének, hogy ilyet ne csináljon meg.

Arra is gondoltam, hogy a harcolós játékok hozták ezt ki belőle, azoktól lett ilyen önuralom nélküli..

2015. márc. 10. 15:44
 24/24 anonim válasza:
Nekem ilyen gonjaim nem voltak. Bármit kértem, mindenre a válasz menj el dolgozni és veszel magadnak. 10 éves koromtól ez ment. Még órám se volt, se kerékpár. Meg is tanultam spórolni rendesen. És azt is megtanultam, hogy csak magamra számíthatok. Igaz nem nevelési célzattal bánt így velem az anyám. Mert a bátyámnak lakást is vett. Valamiért engem nem szeretett. Meghalt és a temetési számlán kívül szinte semmit se örököltem. Még éltében sikeresen elajándékozott mindent. Szerintem a gyerek el van kényeztetve. Elrontottátok. Most már nehéz lesz megnevelni. Ez a másik véglet. Nekem elég lett volna az is ha szeret. De úgy bánt velem, mintha nem is volnák a gyereke. Ti meg túlságosan is elkényeztettétek. Mostantól mindenért dolgozzon meg! Házimunka, jó jegyek. Ha eltör valamit ne kapjon hejette! Minek törte el. Tanulja meg becsülni azt, amit kap! 12 évest talán még meg lehet nevelni. Eleinte biztus durcás lesz. El kell szépen magyarázni, hogy mindenért, amit ő tönkretett keményen meg kellett dolgozni. Nem kell bántani, az semmire se vezet. Sok szeretet, törődés, motiváció, kevés ajándék. Szerencsés gyerek, hogy ilyen szülei vannak. Engem lelkileg úgy megnyomorított az anyám, hogy azóta se tudok kötődni egy lányhoz se. Nem tudok szeretni.
2015. máj. 1. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!