Mért tesz mindent tönkre itthon a gyerek?
Figyelt kérdés
Olyan problémánk van, hogy kb. fél éve minden létező eszközét tönkretesz a 12 éves fiunk. A monitorába játék közben belevágott, a Led tv-nek nekirepített valamit, a telefonját leejtette, több fejhallgatója eltört. Miért csinálja vajon ezeket? Mindenre azt mondja, hogy véletlen....2015. márc. 2. 19:32
11/24 anonim válasza:
Ez csúnya így leírva, de nem tudsz mást tenni: Neveld meg. Amit eltör, ne kapjon másikat. Az, hogy beverte a monitort, csak annak a jele, hogy iszonyatosan el van kapatva. Hozzászokott, hogy minden úgy van, ahogy ő akarja, de mivel a játék saját magának parancsol, így dühében tombol. Én nem vennék neki új fülhallgatót, TV-t. Ez ugyan nagyon durva előrejelzés, és nem is hiszem, hogy erre sor kerülne, de gondolj bele: ha most is teret adtok ennek a tombolásnak, akkor bizony később már semmit nem szabhattok meg neki, mert akkor tehetetlen dühében nektek ver majd be egyet. Ne engedd ezt neki, mert csak rosszabb lesz.
12/24 A kérdező kommentje:
Kicseréltük a tv-t a régi bazi erős hátrafelé kocka típusúra, most azt nézheti, mást nem. Telefonja nem lesz megjavíttatva. El lett tőle rakva laptop, minden.
Nagyon elkeserít, hogy egy jó élet lehetőségét így ilyen viselkedéssel dob el magától. Nem tudom így mi lesz vele, belőle. Semmi felelősségtudata.
2015. márc. 2. 20:17
13/24 anonim válasza:
Az én fiam még nem ilyen idős, de én is azt mondom, hogy ha valamit úgymond szándékosan tönkretesz, biztos nem vennék neki helyette újat. Pontosan úgy van, ahogy többen írták korábban, hogy nem becsüli meg, mert úgyis lesz helyette másik. Kocka tévét se vegyetek, majd rájön, hogy vigyázni kellett volna rá. Nem lesz attól semmi baja, ha egy ideig nem lesz telefonja vagy laptopja. Ettől még nem lesz rossz élete. Menjen sportolni, legalább levezeti a feszültséget.
14/24 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy sportban is a küzdősportok tetszenek neki, lehet, hogy tényleg ki kellene próbálnia, milyen az ha valaki élesben (nem csak a konzoljátékaiban) ilyen elverős "örömökben" részesíti. Utána talán saját bőrén megtapasztalva másként tekintene az erőszakra, ütésre, nem tetszenének neki az ilyen játékok.
2015. márc. 2. 20:31
15/24 anonim válasza:
Közeli ismerősömnek voltak hasonló problémái korábban. Ő nem volt elkényeztetve, mondjuk az ő gyerekkorában még messze nem volt mobil telefon, mp3 vagy led tv. Viszont borzalmas évei voltak az általános iskolában. Egyfolytában bántották az osztálytársai. Emiatt volt benne egy tehetetlen düh, amit sokszor a tárgyakon torolt meg, hasonlóan egy-egy játék alkalmával. Szerette a küzdősportokat, felnőtt fejjel is járt. Igenis ez a módja annak, hogy levezesse a feszültséget! Soha senkit nem ütött meg és a dührohamok mára legfeljebb 1-2 cifra mondattal el vannak intézve.
16/24 anonim válasza:
Első körben szakemberhez vinném, a törött tárgyakat nem pótolnám, és jobban odafigyelnék rá, mert ez lehet, hogy figyelemfelhívás akar lenni.
17/24 anonim válasza:
Nem vagyok szakértő, de úgy hallottam, hogy a küzdősportok inkább lenyugtatják az ilyen problémákat, mert fegyelmet tanulnak, nem ész nélkül püfölik egymást.
18/24 anonim válasza:
A nevelési tanácsadóban (új neve pedagógiai szakszolgálat) találtok pszichológust.
19/24 anonim válasza:
pont az volt a baj, h mindent megadtál neki, ha nem kérsz tanácsot egy szakembertől, nagyon sok baj lesz vele a későbbiekben... de nem akarlak elrettentő példákkal ijesztgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!