Mért tesz mindent tönkre itthon a gyerek?
nem értékeli a dolgait, nem küdött meg verejtékel érte.
máshol is hallom, hogy földhöz vágják a laptopot meg hasonlók a gyerekek, de hát akienek bukás ellenére is krossmotort vesznek..
ugyanígy egy kislány az ipadjával, az sem figyel rá, minek, vesznek másikat.
ahol viszont érték, kincs, azon minden szemük.
Én tudtam értékelni a jót amit kaptam gyerekkoromban, soha nem okoztam volna ekkora fájdalmakat a szüleimnek, elég volt egy hangosabb szó, ha bármi csínyt követtem volna el, de nem is emlékszem hogy lett volna ilyesmi...
Ilyenkor, ha megvan a baj, bánja, még van , hogy sír is, és látszólag sajnálja, legközelebb mégis megteszi ugyanezeket... Nem értem, nem fér a fejembe, az apja is teljesen maga alatt van már. Tanácstalanok vagyunk...
A szomszéd fiatal nő fiával is ez van. Nagyon el lett kényeztetve a gyereke és semmit nem becsül meg. Igaz a srác már 15 év körüli de ő sem vigyáz semmire. Persze mindent megadnak neki egy évben nagyon sok százezret költenek rá csak a műszaki dolgaira. És egyszerűen nem tudnak már mit kezdeni a srác addig hisztizik ameddig nem kárpótolják valamivel.... Már beismerték hogy el lett rontva a gyerek, de 10 éves kor felett már gyereket nem lehet nevelni....
De ennek ellenére lehetnek valóban lelki problémák vagy hirtelen düh kitörések is. Én ismerek olyan embert akit úgy neveltek hogy bármit megkaphat DE dolgoznia is kell érte jó jegyek alapvetőek voltak, házimunka alapvetőek, ezeken felül is más más jót kellett tennie, zsebpénzével takarékoskodnia kellett és meg kellett tanulnia hogyan bánjon a pénzzel. De amit meg is kapott azt nagyon is megbecsülte. Csak a szülők sosem figyeltek fel a lelki problémáira, hogy sokan bántják az iskolában, megalázzák, és nincsenek barátai. Ezekkel egy idő után olyan düh kitörései lettek hogy bármi olyanon ami nem sikerült neki felkapta a vizet és akkor tört zúzott mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!