Fiatal fiúk és lányok (12-22) mi az ami ma nektek nagyon fáj vagy ami ellen lázadtok? Miről álmodoztok? Milyen világot szeretnétek?
Önkorrekció: az életformának és az akkori monotonitásnak is volt egyfajta bája. Sokszor felmerül bennem, hogy miért születtem ebbe a korba, mi dolgom a mában?
Szeretet, szerelem, szabadság, béke általam túlkoptatott szavak és frázisok, amelyekhez nem vagy nem igazán tudunk ma megfelelő fogalomköröket párosítani.
Nekem nagyon fáj, amikor olyan dolgok miatt piszkálnak, amikről nem tehetek, például a nagyon erősen 'latinos' külsőm. Amúgy nem szoktam lázadni, de soha nem vagyok hajlandó bármit azért mondani vagy tenni, mert a többiek is... Az teljesen kiakaszt. Magamat nagyon toleránsnak és elfogadónak tartom, szerintem épp azért mert sokan beszólogattak nekem. Az álmom az, hogy legyen egy klasszikus, szép családom, és elvégezzem a kiválaszztott egyetemet. Szerintem nem fogok Mo.-on élni a rengeteg pesszimizmus és elcseszett rendszer miatt, annyi hely van a világon , ahol nem néznek ki csak azért mert máshogy nézel ki.
16/ L
A felszines emberi tarsadalmat egyre inkabb atitatja az allati gonoszsag, a kegyetlenseg, a kapzsisag, a fektelen hatalomvagy, teljesen negativ iranyba lendul fel a fejlodes. Mig a gazdagok elik fenyuzo eletuket, azt sem tudva, mit kezdjenek rengeteg penzukkel, mashol eheznek, haldokolnak. (habar ez mas korokban is igy volt. szomoru, hogy meg mindig ez van) Csalnak, lopnak, hazudnak, rabolnak, olnek. Tonkreteszik az eletuket, egymast, s foldunket is.
Sehol az ertelmiseg, mindenhol itelkezes, lenezes, ketszinuseg. Az abnormalis elvarasokat meg sem emlitem, nevetsegesek. A fiatalok jelentos resze sajnos ezeket az eszmeket vallja, sot... elkeserito, hogy mar a felnottek sem kivetelek, pedig belejuk tobb esz szorulhatna. Annyira rossz erzes, mikor az ember kornyezete ezt tukrozi, hozza hasonlo mentalitasuakat pedig hiaba keresni. Oly ritkak, ritkak bizony, mint a feher hollo.
Tisztaban vagyok vele, hogy nem fognak az emberek megvaltozni, a vilag nem lesz szebb es jobb. Ha be is kovetkezne ez a hatalmas es foldontuli csoda, biztos nem fogom megelni. Tobb szaz, ezer, ki tudja, hany eveig fog letezni az emberiseg, de nagyon remelem, egy nap majd ugy lesz minden, ahogyan lennie kellene.
Faj, hogy embertarsaimat ily melysegesen beszennyeztek. Beszennyeztek egymast, sajat magukat. Faj, hogy nem fogjak fel az elet ertelmet, nem ertekelik, sokan meg gyulolik is. Megertem, ha valakinek iszonyatos nehez elet jutott, de barmekkora kin se feledtesse el senkivel, hogy az elet mekkora ajandek.
Annyira szeretnem, ha mas lenne a vilag, s vele egyutt minden.
Regota almodozom a vilag korbeutazasarol. Sot, a tavoli ismeretlen is rendkivul vonzo. Az vilagur kutatasa. Felfoghatatlan elmeny lenne egy teljesen uj eletet egy idegen bolygon felfedezni. Kivancsi lennek, milyen lenne, s mennyire terne el a foldi elettol. Persze, ha egyaltalan van elet a foldon kivul. Szeretnem hinni, hogy igen.
O, lazadas... meghalljak-e szavaid...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!