Fiatal fiúk és lányok (12-22) mi az ami ma nektek nagyon fáj vagy ami ellen lázadtok? Miről álmodoztok? Milyen világot szeretnétek?
Minden ellen vagyok, minden felhúz... Minden ami korlátozza a jó dolgokat. (Például a fejlődést.)
Hogy konkretizáljam a dolgot, le szeretném fektetni, hogy a gimis korosztály alternatív szférájának nagyon jelentős építőeleme vagyok. Ez azt jelenti egyébként, hogy az értelmiségiekkel lógok.
Én arról álmodozok, hogy egyszer az ember is elkezd fejlődni, nem csak az eszközei, és meg tudunk oldani problémákat szimpla kommunikációval. (Ez nem megy: kicsiben a kocsmai késelésekre gondolok, nagyban a háborúkra, vagy lásd a párizsi mészárlás....)
Persze sok dolog ellen vagyok, mondhatjuk, hogy mottóm: Nem tetszik a rendszer.
Én például amellett vagyok, hogy legalizálják a marihuánát, ugyanis előállítása olcsó, nagy adóval is alul lehetne szárnyalni a 'feketepiaci' árakat, cserében így is jobb körülmények közül jobb minőségű anyag jutna az emberekhez a vadkender olyan fajtáiból, amik kevésbé károsak, illetve nem kezelnék át a füvet minden szarral, nem lenne annyi drogos bekészülve hogy bogarak vannak rajta, vagy próbálna meg repülni, esetleg mészárlásba fogna. Visszaszorítaná a dizájnerdrogok piacát.
Hogy hozzak még példát, az internetadós tüntetéseken ott voltam, és most az údtíj is eléggé rosszul érint... Van kocsim, amikor elhagyom az országot a reptér fele megtaláljátok felgyújtva! Nem értem, hogy a mai világban hogy lehet, hogy a gazdaság olyan alapköveit, mint a kommunikáció, és a közlekedés HOGY LEHET HÁTRÁLTATNI? Ahelyett, hogy arra törekednénk, hogy fellendüljön a gazdaság... Abból úgy is több pénzt lehetne kivenni...
Szóval én tipikus lázadó kamasz vagyok, minden zavar:D Van egy srác, akivel úgy lettünk haverok, hogy órákig tudtunk olyan dolgokról beszélni, ami mindkettőnket azonos módon idegesít a világban...:D
17/F
#11:
Nem gondolod e, hogy változatattni kéne nem pedig elhagyni az országot? (amellett, hogy teljesen megértem amit mondasz de ha mind elmegyünk itt marad a sok eszetlen és akkor aztán jöhet az aki hülye haljon meg elv)
Kedves kilences válaszoló!
Azt írod az egyik kiposztolt bejegyzésre, hogy embereket ölni nem sajnál valaki de az állatkínzás zavarja.
Szerinted ki ártott többet a földnek és kivel van több konfrontáció az emberekkel vagy az állatokkal? Az állat az ember legjobb barátja. Milyen jó egy túlhajszolt nap után egy házi kedvenc társaságában lenni. Az emberek mit tettek a földdel és miért gyilkolják egymást halomra? Békésebbek az állatok, így persze, hogy megszületnek bennünk gondolatok az egész emberiség kiirtására. Ugyan fényév távolságra vagyok már a kamaszkortól, mégis át tudom érezni, miért szakadnak ki emberekből ilyesfajta gondolatok. Belülről mentálisan ízekre vagyunk szedve, a mai társadalom kelepcéjébe szorítva ami mentális és pszichológiai leépülési folyamatokat eredményez.
sok pénz + igaz szerelem = boldogság
Meg persze lelki béke, de ezek szerintem már hoznák magukkal azt is.
Néhányan nagyon jókat írtok! Engem is úgy az egész világ zavar, inkább nem fejteném ki ezt olyan részletesen, meg már kedvem sincs ilyen későn úgyhogy mondok egy példát ami egyik legjobban zavar és ami ellen az egyik leginkább vagyok: fogyasztói társadalom.
Mert, szétbarmolja az emberek értékrendjét, hamis, sötét értékrendünk lesz általa.
Mert, egészségtelen életmódot hordoz magával, ami a haszonközpontúságból következtethető, mivel így filléres vackokat állítanak elő, minél gyorsabban minél nagyobb mennyiségben, utána meg eladják nekünk jó drágán, de ennyire már ne menjünk bele!
Mert mértéktelenné válnak tőle az emberek, elhitetik velük a reklámok hogy a boldogság a fogyasztással egyenlő, pedig ez a modern társadalmunk egyik legnagyobb hazugsága.
ÉS A LEGNAGYOBB MERT, kihasználják az emberek frusztráltságát, azt a diszharmóniát, amibe ők sodornak bennünket. Mert a fogyasztói társadalomban érdekük ezeknek a cégeknek hogy a fogyasztó SOHA ne legyen elégedett, ne legyen harmóniába önmagával, a testével, a lelkével, ne legyen boldog. És ezt a mérhetetlen frusztráltságot amit generálnak bennünk és amivel emberi életeket tönkre tesznek, ezt váltják fel aprópénzre.
Nekem a buta, sötét, sorozatgyártott emberek fájnak és ellenük lázadok. Minden ellen, ami arra szolgál, hogy nekem is be kelljen állnom a sorba és olyan legyek, mint a mai felnőttek 99%-a.
Meg egyébként a diszkrimináció, a hátrányos jogi megkülönböztetések és az állatokkal való kegyetlen bánásmód ellen is.
Nincsenek nagy ideáim, amiről álmodozok. Ha kigondolok valamit, általában teszek a cél érdekében.
Olyan világot szeretnék, mint mondjuk 40-50 évvel ezelőtt. Nem a kommunizmus, meg ilyenek miatt, hanem mert akkor még nem volt ekkora az egyértelműen rossz irányba tartó fejlődés. Hülyék mindig is voltak és lesznek, különben nem lehetnének okosak sem. Tehát ebben nem várok változást. Viszont a természet és emberek pusztítása igazán megszűnhetne.
Jó lenne, ha az emberek nem ítélnék el egymást. Ha valaki szegény, ezért nem tud magára adni, azért ítélik el. Ha valaki gazdag, és ad magára, több dolgot is megengedhet magának, azért ítélik el. És még rengeteg más dologért is. Jó lenne, ha az irigyek nem b..ziznák le, meg ribiznék le a többieket. És anna is örülnék, ha pl az arab országokban (meg más hasonló helyeken) nem lennének ennyire elnyomva a nők.
Egyéni céljaim, álmaim közé tartozik körbeutazni a világot, találkozni a 2 kedvenc focistámmal, és kiköltözni Rarotongára. (Cook- szigetek, Új-Zéland környékén)
16/L
# 12
Már rég elmehettem volna, többször is volt rá lehetőségem ösztöndíjas külföldi tanulásra... Még is itt vagyok. Vajon miért? Mert bíztam benne, hogy talán lesz értelme, és javul(hat) a helyzet.
De egy olyan országban ahol kibsznak a diáksággal, ami nem szavazhat mert nincs 18 nem akarok élni...
Álmodoztam arról, hogy majd én leszek a megváltó... De mégis mit tehetnék? Én nem lennék jobb vezető senkinél. Nem tudom meggyőzni a tömegeket. Szívesen változtatnék, de nem vagyok rá képes.
Kedves 16-os válaszoló!
A válaszod teljes mértékben lefedi az én gondolkodásmódomat. Bár szüleim, nagyszüleim rengeteg nehézségen mentek át abban az időben, szegénység volt, mégis azt hiszem valami visszajöhetne abból a korból. Hihetetlen az a morális válság, ami ma van és ezzel nem vagyok hajlandó törődni vagy ahogyan te is írod "beállni a sorba", tartani a csorda néppel. Ha kitaszított vagyok, leszek mit sem számít legalább a saját magam útját járhatom, ami jóllehet nem a kitaposott ösvény, mégis szebbet, jobbat, többet ad. Zeneileg, kulturálisan is át kellene menteni értékeket abból a korból. Az életforma és az akkori monotonitásnak is van egyfajta bája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!