Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak a fiammal?

Mit csináljak a fiammal?

Figyelt kérdés

A fiam 4. osztályos.Múlt héten egy nap 3 egyest hozott haza, mert nem volt kész a leckéje. Azóta kapott még egy eyest szintén emiatt. Én minden nap megnézem a leckéjét, de a füzetbe ami van, azt látom csak. Ami a tankönyvben van, azt nem tudom. ma is átlapoztam odáig a tankönyvét, ameddig bele van írva, és nem vettem észre én sem a bejelölt feladatot, mert össze-vissza haladnak és a könyv közepén volt a házi, nem pedig ott, ahol tartanak.

Tudom, hogy ez nem az én feladatom, de nem tudom már mit csináljak. Osztályelső, mert minden nap kikérdezem és tanulok vele. De ez már nekem is sok. Ma már beírást hozott, hogy újabban nem csinál házit.

A verés nem használ,a szép szó sem, a mesét már nem nézheti, már nem engedem sehova, és már számítógépezni sem engedem. Mit tegyek?

2010. febr. 3. 15:13
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Nem jó ez a sok szigorítás, így csak elmegy mindentől a kedve. Vezessen leckefüzetet és ne a tankönyvbe jelölje a házit. Így mindig tudni fogja, hogy hányas oldal, hányas feladat a házi. És te is fogod látni, hogy pl a könyv közepén van, de akkor is meg kell csinálni, mert felírta.
2010. febr. 3. 15:18
 2/7 anonim ***** válasza:
84%
Ha csak a könyvben jelöli, akkor persze, hogy nem emlékszik már rá. Lehet kapni jópofa leckefüzeteket, de egy sima füzet is jó erre acélra, és mindig mikor a tanár mondja a házit, akkor írja a füzetbe, hogy pl. matek 52/3.Így nem felejti el.Szidni, büntetni semmit se ér, ha nem mutatod meg neki, hogyan előzheti meg a felejtést.
2010. febr. 3. 17:33
 3/7 anonim ***** válasza:
16%
verd meg vizes ostorral ugy majd megtanulja a leckét!! üzenem neki: EZ FÁJNI FOG!!
2010. febr. 5. 14:42
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

"A verés nem használ,a szép szó sem"

A verésen túl vagyunk. Igaz nem vizes ostorral. Mégsem tanult a leckéből. Szóval már írtam is, hogy ez nem vált be...

2010. febr. 6. 09:42
 5/7 anonim ***** válasza:
47%

Hát, anya velem kb. 3. osztályig velem tanult, mikor negyedikes voltam, becsúszott egy 2-es, mert nem tanultam, pedig anya nyaggatott,hogy csináld , mert így lesz belőled valaki.Utána anya elhanyagolt, alig szólt hozzám,nem adta vissza azt a puszit, amit reggel én , ha elköszönök.Annyira megviselt lelkileg..nekem ez valahogy felnyitotta szememet, mai napig jól tanulok, és jó viszonyom van anyával.

Hátha így ti is elértek valamit.

2010. febr. 6. 23:16
 6/7 anonim ***** válasza:

"hazudni tanít, aki tiltással nevel" tudom, hogy ez erős, de tényleg.

Inkább próbáld meg ösztönözni valamivel, amit szeret, pl engem sütivel meg milka csokival tudtak a szüleim, de te ismered. Az sokkal hatékonyabb, így csak dacos lesz.

És nyugodtan, nem számonkérőn kérdezd meg, hogy miért nem csinálja. Lehet, hogy értelmetlennek érzi, szétszórt, elfelejtette, mert valami más foglalkoztatja.

Próbáld inkább az okot kideríteni, minthogy vernéd, gyötörnéd...

2010. febr. 13. 22:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Amúgy a leckefüzet tényleg hasznos, mert úgy nem felejti el. Az összes tárgyból írja be abba, hogy mi a házi és akkor nem lesz gond.
2010. febr. 13. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!