Mit tegyek a fiammal? Így meg fog halni.
Fiam 17 éves, közel 1 éve folyamatosan gyengült a vese működése,majd 2 napja teljesen leállt.Kiírták dialízisre,minden második nap kellene mennie,ám ő nemfog.Azt mondta ő erre nem hajlandó,és inkább hal meg úgy 17 évesen,hogy eddig teljes életet élt,minthogy ezzel kelljen élnie.
Mit tegyek vele?Ha nem jár el belehal?
Nem lehet gyógyítani?
Mond neki azt, hogy lehet, hogy most nem tudják gyógyítani, de pár év, vagy 5-10 év után, ki tudja, fejlődik az orvostudomány, és addig is járjon kezelésre, amíg nincs más megoldás.
Azt mondják a kezelés borzasztó megterhelő, fájdalmas dolog. Van megoldás a vese átültetés. De az egy hosszabb folyamat, és szintén nem egyszerű. Hiszen az átültetés után immunpresszánsokat kell szedni, ami rákot okoz.
Úgyhogy borzalmas sors jutott neki.
És egyébként nagyon sajnálom tényleg, de azt kell mondanom meg fog halni, ha nem jár kezelésre azért (hiszen a kezeléssel tisztítják a vérét a méreganyagoktól, amit egyébként a vesének kéne) ha kényszeríted hogy eljárjon, akkor a depresszió fogja elvinni, ahogy az egyik ismerősőmet, úgy emlékszem ő, miután dialízisre küldték, pár hónapot élt. És teljesen bezárkozótt, elment kezelésre, abból is elege volt, hogy mentő hordta, meg a kezelés, amiről olvastam, hogy rettenetes.
Egy jó pszichológus, pszichiáter kéne neki, aki kizökkenti a depresszióból. Mert azon a kezelés nem segít (ha kényszeríted a fiad) és ezeknek a betegségeknek az a legnagyobb mellékhatása.És bele lehet halni. Mint már írtam, nekem halt bele egy nagybátyám agyvérzés után, egy másik a dialízis kezelés után.
Viszont apósóm aki Parkinsonos volt, túllépett rajta olyannyira, hogy gyakorlatilag 10 év alatt semmit nem romlott az állapota.
Úgyhogy depressziót kezeltesd egy pszichiáterrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!