Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy dolgozzam fel?

Hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés

Ma délután(olyan 1-2 óra fele)sétáltam a kutyámmal a városban,és visszafele,amikor a barik mellett mentünk el(nálunk minden évben vannak kint egy ólban,és meg lehet őket simogatni)negáltunk,mert a kutyim kicsit szerette volna megszaglászni őket(már ismerték egymást, szóval gondoltam miért ne,úgyse bántják egymást)Rajtunk kívül még egy anyuka volt ott,a 2-3 év körüli gyerekével.Nem volt semmi gond,a kicsi még nevetett is,hogy a bari meg a kutya összedugta az orrát,erre egy középkorú(nem éppen világos bőrű)ember elkezdett velem ordítozni(úgy,hogy az egész tér zengett tőle),hogy mit keresek én ott,ő megáldotta ezeket a birkákat,és takarodjak onnan,mert meg öl engem is meg a kutyámat is.Én gyakorlatilag sokkot is kaptam.Még talán az a szerencsém,hogy annyi volt bennem,hogy nem bénultam le,hanem elindultam szépen haza(ahogy visszanéztem még láttam,hogy az egyik bódé mögül figyel)és csak a lépcsőházban omlottam össze.

Azóta gyakorlatilag ki se merek menni az utcára,és még mindig remeg a kezem.Már előre félek a holnaptól,mert azt a részt nem nagyon tudom kikerülni,akár merre megyek.Mégis hogy lehet egy ilyen szituációt kezelni/feldolgozni?

A szüleimnek is elmeséltem,hogy mi volt,de ők csak annyit mondtak,hogy ilyen az élet..

17/l

2014. dec. 13. 21:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%

Biztos megijedtél, de legközelebb ilyen helyzetben őrizd meg a lélekjelenléted és szólj vissza valamit. Nem baj, ha egyelőre ez elképzelhetetlen, fogd fel kihívásnak! Azért nehogy már egy jöttment utasítgathasson, ahogyan csak akar!

Amúgy az mit jelent, hogy "megáldotta a birkákat" az ürge?

2014. dec. 13. 21:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom,ezt mondta,szerintem lehetett nála agyilag egy kis gond.Ezért is ijedtem meg annyira,mert látni lehetett a szemén.
2014. dec. 13. 21:49
 3/12 anonim ***** válasza:
44%
Jézusom, amikor elolvastam a címet, azt hittem, hogy itt valami hatalmas tragédiáról van szó, erre annyi a bajod, hogy valaki rádkiabált? Úristen! Nekem 13 éves az első kutyám, szinte minden nap beszól rá valaki amikor kiviszem, mert zavarja őket, hogy sétálok, de még mindig élek! Ha már ennyitől összeomlasz mi lesz veled a nagybetűs életben? Kit érdekel, hogy egy vadidegen ember akit nagy valószínűséggel sosem látsz többet, mit mond? Vagy ha látod is még, akkor mi van?
2014. dec. 13. 22:11
 4/12 A kérdező kommentje:

Sajnos arról nem tehetek,hogy a szívemre veszem a dolgokat.És nem azzal van a gond,hogy kiabált,hanem,hogy tőlem kevesebb mint fél méterre tette ezt és egyre közeledett és fenyegetőzött,hogy megöl.(úgy,hogy láthatóan el van borulva az agya),utána pedig az egyik bódé mögé bújva figyelte,hogy tényleg elmegyek-e.

Sajnos ehhez nem vagyok hozzászokva,és nehezen kezelem az ilyen szituációkat,ezért kértem itt tanácsot.

Gondolom felnőtt fejjel máshogy reagáltam volna,de egyenlőre egy tapasztalatlan,önbizalom hiányos tini vagyok...

2014. dec. 13. 22:31
 5/12 anonim ***** válasza:
Iskolapszichológus?
2014. dec. 13. 23:15
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Engem rengeteg atrocitás ért 16-17 évesen, valahogy vonzottam ezeket a szituációkat. Sokáig nem mertem egyedül hazamenni, ha már sötét volt. Szóval, megértelek. Én a szüleid helyében elkísérnélek oda, és tisztáznám a dolgot, vagy körülnéznék kicsit, hogy biztonságba tudjalak. De valószínűnek tartom, hogy csak az állatokat féltette a kutyádtól, szóval, ha nem mentek oda szaglászni, akkor nem lesz semmi gond.
2014. dec. 13. 23:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg bolond volt,majd idővel megnyugszol.Ha mégis látod csak sétálj el mellette.
2014. dec. 13. 23:22
 8/12 anonim ***** válasza:
70%

Én se voltam felnőtt amikor bántottak a kutyám miatt. Sőt egyszer egy másik kutya majdnem megölte az enyémet és senki nem volt ott helyettem, hogy megoldja. Egyszerűen el kell felejteni az ilyet. Tudatosítani kell magadban, hogy hiába agyalsz ezen, ez a dolog már megtörtént, elmúlt, és nem tudsz vele mit csinálni. Meg azt is, hogy a világ ilyen hely, veszélyes lehet.

Különben meg a kutyád sem fog tisztelni ha látja, hogy nem tudod megvédeni amikor megijed. Ha meg ő is meg akar védeni téged, akkor azért nem fog tisztelni, mert érzi, hogy nem tudod irányítani, és ő bátrabb nálad. A legtöbb embernek segít bátorrá válni a kutyatartás.

2014. dec. 14. 00:50
 9/12 A kérdező kommentje:

Igazad van kedves utolsó,és köszönöm az eddigi válaszokat:)

Sajnos én tipikusan ez a rágörcsölő típus vagyok,aki eleve úgy indul neki a dolgoknak,hogy nekem úgyse sikerül,és minden az én hibám,ami tudom,hogy a lehető legrosszabb hozzáállás,úgyhogy van még hova fejlődnöm:D

Amúgy a beaglim fel se vette,tipikusan az a fajta kutya,akit ha agyonütnek egy bottal akkor se harap vissza..

2014. dec. 14. 01:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nevetséges,hogy itt egy-két ember ezt nem képes problémaként kezelni. Nyilván fél ha megfenyegették,hogy megölik.

Kedves kérdező!Ha legközelebb is közeledik feléd/fenyeget,jelentsd fel és/vagy hívd ki a rendőrséget,mert a halálos fenyegetésekkel már kilehet.

Ami a lelkedet illeti,szerintem sok olyan ember van aki mindent magára vesz és egy apró dologtól is kiborul.Nem feltétlen kell orvoshoz menned ezzel,csak ha magadban nem tudod lerendezni.

Mindenesetre legyen nálad gázspray amit könnyen előtudsz rántani ha olyan helyzetbe kerülsz.

2014. dec. 14. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!