Kamaszfiúk és kamaszlányok ti hogyan látjátok ma a tanítást, illetve mi az, amiben változtatni kellene szerintetek az oktatási rendszeren? Mi a tanárok legfőbb hibája?
kevés a tapasztalás, gyakorlati ismeretnyújtás
valamint nincs felkészítés arra, hova tovább, milyen helyekre milyen követelmények vannak, nem véletlen hogy szülő választ pályát, nem a gyerek..
- Én kitolnám + 1, vagy 2 évre az iskola kezdését.
- Általános iskolában hagynám a rajz - ének - és hasonló órákat, 9.ik osztálytól viszont eltörölném ezeket! Vannak külön dráma, illetve rajz iskolák.
- Egy órával később kezdetném meg az órákat.
- Mindennap, az első óra egy laza testnevelés lenne, értékelés nélkül!
- Eltörölném a 4-ig bent maradunk, közmunkát végzünk törvényt.
- Sokkal nagyobb figyelmét fordítanék az érettségi tárgyakra, a fölöslegeseket eltörölném. / Ha szakiskolákról van szó, erősíteném az érettségi tárgyak mellett, a szaktárgyakat.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe.
Az iskolában tanultak 99%-át a büdös életben nem fogjuk használni. Inkább tanulnánk pénzügyi alapismereteket (rengeteg ember van sz.rban azért mert 0 lövése van a banki és közgazdasági dolgokról...), alap pszichológiát (problémakezelés, konfliktuskezelést, nem lenne ennyi depressziós, sikertelen fiatal), hogy hogy kell megjavítani otthon a mosógépet, stb. A szexuális oktatás is lehetne több, meg még sok minden...
Ehelyett tanuljuk József Attila életét, a pápaság-császárság harcát a XI. században, azt, hogy milyen érceket bányásznak Hokkaido-ban, meg a párhuzamos szelők tételét.
Biztos rengetegszer fogom használni az életemben mind a négyet!
19/F
Utolsó, azért túlzás, amit írtál. Szerintem rengeteg dolgot lehet hasznosítani az iskolában megtanultakból. A matek például remekül fejleszti a logikát. Magyarból szövegértést tanulsz, emelett vannak csomó versek, szövegek, amelyeknek köszönheően megtapasztalhatunk, átélhetünk olyan dolgokat, amiket amúgy lehet, hogy nem. A töri álatal megismerheted, hogy miért is ilyen a jelenünk, hogy hogyan is juthattunk el idáig, a jelenlegi állapotig. Természetesen fontos a jó tanár, aki ezeket megtanítja és megérteti.
Szeritem az már nagyon lebutítaná az oktatást, ha csak olyasmiket tanítanának, amiket az előttem szóló írt, a többi tantárgyat pedig lesz*rnák.:D
A jelenlegi oktatás is hagy némi kívánni valót maga után. Szerintem ki kéne venni a heti 5 tesi órát. Növelni kéne a természettudományos órák számát. Nehezíteni kéne a középszintű érettségiket. A szakközépiskolákban szigorítani a szaktárgyak tanítását. De ezekhez szükséges a megfelelő tudással rendelkező, jól képzett tanárok is.
Nagyjából hasonló dolgokat vezetnék be, mint amiket a második válaszoló írt:
- fél8-8 helyett 9kor lenne a kezdés
- a készségtantárgyakból nem lenne osztályzás
- felesleges tantárgyakat eltörölném, vagy minimális óraszám lenne belőlük
- több választható tárgy lenne
- a mindennapos első órás értékelés nélküli tesi is jó ötlet, de nem megoldható, hogy 10-20 osztály egyszerre tesizzen
-a tesi csak általánosig lenne ilyen nagyon általános szintű, középsuliban pedig mindenki választhatna, hogy mivel szeretne foglalkozni egész évre vonatkozóan; mivel nem mindenki jó minden sportban; aki pedig semelyikben sem jó, az választhatna valami olyan sportot, ami csak lazításra, kis megmozgatásra való
19 éves vagyok.
Az emberek 100 éve, 200 éve, sőt 500 éve is tudtak teljes értékű emberek lenni.
Ma az számít menőnek, és sikeresnek ha valakinak van 2-3 diplomája, és jó munkaheye.
Régen mi számított menőnek?
jaaa, hogy régen nem akartak az emberek, menőzni, tényleg :)
előző vagyok. nulla százalékát használom az iskolában tanultaknak.
Nehezíteni az érettségiket? te nem tudom hol élsz :D
sokkal inkább kellene felkészíteni a diákokat arra, hogy az életben mi következik.
milyen egy normális család, egy normális párkapcsolat, hogy legyünk lelkileg is kiegyensúlyozottak.
az a baj hogy akkor én nem leszek jó munkaerő ha a lelki egyensúlyomra koncentrálok.
oktatás?
azt se tudom miről beszéltek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!