Csak nekem fura hogy 12 éves gyerekeknek állandó zsebpénzt adnak a szülei?
Szerintem jó dolog:)
Rászoktatják őket a gyűjtögetésre, a pénz beosztására
Szia!
Ugyanez volt nálam is, mint nálad, én iscsak akkor kaptam pénzt, ha valamire konkrétan kellett, nem volt fix heti/havi zsebpénzem sem nekem, sem a húgomnak. A férjemnél máshogy volt, ő minden hónapban kapott, és meg is tanulta kezelni. Nyilván nem kapott sokat, de így megtanulta, hogy félretegyen valamire, és megtanult várni. Így most csak azt veszi meg, amit tényleg már egy ideje szeretne, és nem hirtelen fellángolásból vásárol. Na ez a tudás nekem is jól jött volna.
Mivel felnőttként is havi szinten kapod a kereseted általában, nem pedig alkalmanként (feltéve, hogy pl. nem vállalkozó vagy), ezért szerintem nagyon hasznos, hogy erre is felkészítenek a szülők már gyerekkorban. Nekem a férjemtől kellett ezt megtanulni, és bár jobban megy, mint régen, azért még mindig van hova fejlődnöm. Pedig amikor dolgozni kezdtem, én is eltettem a pénzt arra, amire kellett, de hosszabb távon jóval többet költöttem, mint ami ténylegesen szükséges lett volna.
Ha gyerekem lesz, én is havonta fogok adni neki pénzt, persze arányaiban csak keveset, de szerintem nagyon hasznos, ha megtanulja felismerni, hogy mi az, amire vágyik, és mi az, amire ténylegesen szüksége van, ezt pedig segíti, ha nem rögtön kapja meg, ami kell neki, hanem ő maga félretehet rá.
A 6 éves gyerekem is kap zsebpénzt, hetente 1x, mert egy hónapot még nem lát be teljesen.
Így már megérti, miért nem futja heti többször fociskártyára, és nem megy el az iskolabüfébe, mint a többiek, mert gyűjti. Minden héten tesz félre belőle, és az összegyűjtött pénzével saját maga rendelkezik.
3,5 éves is kap már pénzt, bár csak aprót. De már most tnaulja, hogy vigyázni kell rá.
10-12 évesen teljesen normális, hogy rendszeresen kap a gyerek pénzt.
En kaptam zsebpenzt gyerekkoromban, es a lanyom is kap iskolas kora ota. Heti rendszeresseggel.
Pont igy lehet megtanulni a penz erteket, a sporolast, es azt hogy hogyan lehet nagyobb celokat elerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!