Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Dohanyzas? Kezdjem az egeszet...

Dohanyzas? Kezdjem az egeszet ujra?

Figyelt kérdés

Ket gyerekem van,egy 20 eves fiu,es egy 15 eves lany.

A fiam 15 eves volt,amikor elkezdte feszegetni a hatarokat,koztuk a dohanyzast. Mindent megprobaltunk,idegileg tonkrementem,papoltam,orditoztam,probaltam szep szoval,es csunyaval,nem hasznalt. Egy egesz even keresztul ez ment,hiszen nem akartam,hogy tonkretegye magat. Most 20 eves,a mai napig dohanyzik,amitol meg most is robbanni tudnek.

De tegnap ert az igazi hidegzuhany.

Takaritottam a lanyom szobajaba,kihuztam az iroasztal fiokot,es megpillantottam egy doboz cigarettat,es egy ongyujtot. Azonnal elotortek bennem a regi erzelmek,sirtam egyet,de ez nem lenyeges. Mikor hazajott kerdore vontam,azt mondta,hogy szeptember ota dohanyzik. Az allam leesett konkretan,hogy hogyan nem johettem ra? En mosom a ruhait,en adok neki penzt,hogy lehettem ilyen ostoba? Azota ep gondolataim nincsenek nagyon,csak ezen jar az agyam. Szeretnek toletek segitseget kerni,mert en mar nem tudom mit csinaljak. En sem,es a ferjem sem dohanyoztunk sohasem,mindig is eliteltuk. Hogy lehet ket nem dohanyzo szulonek 2 dohanyos gyereke? Tolunk nem lathattak,hiszen eletunkben nem gyujtottunk ra. Kernem a segitsegetek,mit csinaljak? Mit lehet ilyenkor csinalni? 15 eves lanyrol van szo,konyorgom,hat pillanazok leforgasa alatt ratud dzokni az o fiatal szervezete. Mit tegyek? Nem szeretnem,ha a lanyom is dohanyozna. A fiamrol mar letettem,rajottem ot mar nem menthetem meg,o ezt valasztotta hat csinalja,tonkrementem. Viszont mi lesz a lanyommal? Hagyjam,hogy 40 evesen meghaljon tudorakban?

#Dohanyzas.cigi
2014. nov. 7. 20:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
68%

Esetleg szépen kérd meg, hogy napi 1 szálat szívjon, vagy a lehető legkisebb mennyiséget.

Én 30 fős osztályomból 27 gyerek cigarettázik, ezen kívül akiket ismerek (szintén 15-16 évesek) 95%-a szintén rágyújtott már.

Lehet nem egészséges, de már teljesen hétköznapi dologgá vált a fiatalok körében.

2014. nov. 8. 11:13
 12/15 anonim ***** válasza:
69%
Tudom, hogy ez majdnem kivitelezhetetlen egy ilyen lelkiállapotban, de mégis csak azt tudom mondani, hogy hagyd rájuk, ne törődj velük, mert szerintem valószínűleg csak ezért csinálják, mert akkor rájuk figyelsz, és ők vannak a középpontban, meg a hatalmas problémáik. Én is kipróbáltam ilyen idős koromban, anya megtudta, megrántotta a vállát, és azt mondta, ha olyan hülye vagyok, hogy fizetek, azért, hogy meghaljak, akkor ő mit törődjön ezzel? Ezután kb. két hétre rá, már pont nem érdekelt a dohányzás. A tinik már csak ilyenek :DD.
2014. nov. 8. 12:46
 13/15 anonim ***** válasza:
68%

Viszonylag normális családban élek, apám, anyám nem dohányzik, a családtagjaim többsége szintén nem. Én mégis dohányzom 14 éves korom óta.

Lebuktam már egyszer-kétszer, mindig kimagyaráztam. Illetve addig is eljutottam, hogy bevallom a szüleimnek, de egyszerűen nem voltak hajlandók elfogadni, a hozzáállásuk ugyanaz, mint a tiéd.

Erőszakkal megpróbálták megakadályozni, de komolyan még annyira se vezetett, mint a szép szó.

Semmiféle tanácsot adni nem tudok, a pénzzel még elszórakozhatsz, de hidd el megtalálja a módját ha tényleg függő, hogy szerezzen cigit magának.

Bár tudom, hogy a dohányzás ellen tüntetsz, azért mondom, hogy belőlem is teljesen normális, értelmes ember lett, nem csúsztam le tőle, vagy ilyesmik. Anyámékkal pedig azóta sem beszélek erről a dologról, ha nem lehet velük megértetni, akkor nem, nyilván nem gyújtok rá előttük.

2014. nov. 8. 20:32
 14/15 anonim ***** válasza:

Én 12-13 éves koromban (kb 2 éve) kétszer is lebuktam cigizés miatt. Mind a kétszer nagyon elvertek a szüleim bőr nadrágszíjjal - nagyon kemény volt, pedig szokva vagyok, mert kiskorom óta kapok szíjjal rendszeresen. Azóta nem cigiztem.

L 15

2014. nov. 12. 10:54
 15/15 anonim ***** válasza:
Először nyugodj le! közben elmesélem velem mi történt! 15 éves koromban probáltam ki a cigit, rá is sikerült szoktom elég hamar, 2 ÉVIG titkoltam, utána 17 évesen megtudták a szüleim, onnantól kezdve otthon is szívtam. amíg titkoltam, sokkal többet szívtam, mivel ha kiléptem a kapun, az volt az első, hogy végre rá tudok gyújtani. és amíg nem mentem haza, folyton cigiztem, mert tudtam hogy otthon nem fogok tudni. És a tanulás is sokkal jobban ment otthon, pihenésképpen elszívtam egy szállal, kijött belőlem a feszültség, és folytattam tovább. érettségi után elkezdtem dolgozn, 19 éves korom óta nem szívom, mert hülyeség arra költeni a pénzt. Szerencsére az én szüleim nem csináltak túl nagy balhét belőle, kár is lett volna, pár év cigi miatt. amúgy a nagyapám 12 éves korától szívja, és majdnem 80 éves.
2014. nov. 27. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!