Milyen a jó szülő szerintetek? (Főleg kamaszok véleménye érdekel. )
Nagyon jó válaszokat olvastam itt felnőttként!
Kamaszként nekem is ez volt a legrosszabb, hogy anyám megbízhatatlan volt és felelőtlenül ígérgetett! Emellett meg hatalommániásnak éreztem, aki visszaél a szülői mivoltával. Szinte napi szinten az volt, hogy "amit szabad jupiternek..." Ettől a falra másztam, mert állandóan azt éreztette, hogy kevesebb vagyok nála.
Jobban esett volna, ha mindent megbeszélünk, kompromisszumot kötünk és kapok magyarázatot (értelmeset) a tiltásokra. Rengeteg fájdalmat, és rossz érzést spóroltunk volna meg. Apám, akinek nem volt annyira fontos a személyes hatalom, sokkal könnyebben elbírt velem. A beszédstílusom is tiszteletre méltóbb volt vele, mert nem oktatott ki percenként.
Felnőttként és most már szülőként úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy a szülőnek kellő önértékelése legyen és ne a gyereken akarja bevasalni azt, amit anno ő sem kapott meg a szüleitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!