Szülők! Ti elolvasnátok a 16 éves lányotok naplóját,
ha takarítás közben a kezetekbe kerülne?
Figyelt kérdés
Valamelyik nap anyum pakolászott a szobámban, és a naplómat át tette egy másik helyre, de nem tudom, hogy beleolvasott-e. Ti mit tettetek volna a helyében?
Nem, a mi családunkban ez nem szokás. Még eldugni sem kell semmit. Ha nyitva van bárki asztalán valami, a másik akkor sem olvassa el. Így volt ez az én gyerekkoromban is, és így van a mai napig.
2014. szept. 23. 21:17
12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
Egyébként szerintem anyum nem olvasta el... vagy csak nagyon jól titkolja.
2014. szept. 23. 22:41
13/17 anonim válasza:
Én nem olvasnám el. szégyenletes, ahogy itt néhány szülő nyilatkozik. A férjem íméljeibe sem nézek bele soha, sem a pénztárcájába, telefonjába, pedig megtehetném. A lányom naplójába sem tenném soha, mert semmi közöm hozzá. Én sem örülnék neki, ha az összes családtagom árgus szemekkel lesné, mikor hagyok elöl valamit, amire le lehet csapni, sztem ez undorító és megöli a bizalmat. Azoknak az anyukáknak mondom, akik csak úgy beleolvasgatnak, (csak pár mondatocskát persze) a gyerek naplójába, na hát készüljenek fel, ha a gyerek megsejti, (nem is kell, h bizonyíték legyen rá, a sejtés is elég) mindent rejtegetni fog onnantól és esze ágában sem lesz semmit papírra írni többé. Jelszóval védett internetes naplót fog vezetni és leshetitek, h mikor fog beszámolni az első csókról, mert nem fog. A barátnő anyja hamarabb fog róla tudni, mint ti. De hát ti tudjátok...
2014. szept. 24. 08:52
14/17 Gyémántlány válasza:
Nem vagyok szülő, de semmiképpen sem tennék ilyet senkivel, a gyerekemmel/családtagjaimmal meg főleg.
Ha aggódsz emiatt, kérd meg, hogy bármikor is megtalálja, sose olvasson bele. Egyrészt, a reakciójából ki tudod olvasni, megtette-e, másrészt, ha egyszer is eszébe jutna ezek után, talán bűntudata lesz, és mégsem teszi meg.
2014. szept. 24. 15:46
15/17 anonim válasza:
Nekem anyukám elolvasta, amikor néhány éve megtalálta. Hát azóta se írok naplót... Emiatt megszakadt a kapcsolatom a legjobb barátnőmmel, és történt még néhány dolog. Pedig soha nem csináltam semmi durvát, csak osztályban történt pletykákról írtam, meg hasonló dolgokról. Ő meg mindjárt intézkedett és hivogatta az anyukáját. Nem mondok semmi konkrétat, de elég kínos volt. Anyukám mániája hogy mindenbe beleavatkozzon.
Szóval én már megfogadtam hogy a gyerekeket békén fogom hagyni, nem olvasom el semmijét.
17/L
2014. szept. 24. 16:02
16/17 anonim válasza:
Én átlapoznám. Persze olyan nagyon sok meglepetés nem lehet benne. Tegnap masztiztam, utálom a szüleimet, a buliban rácuppantam Józsira. Ezekkel minden szülő tisztában van, szóval nem egy nagy meglepetés. Engem inkább az olyan jellegű dolgok érdekelnének, hogy nincsenek-e depresszív vagy divatvagdosós hajlamai, mert azt bizony kezelni kell.
2014. szept. 25. 18:05
17/17 anonim válasza:
Soha nem olvasnám el. Ami benne van, az nem rám tartozik és ha lesz gyerekem, akkor bízom benne, hogy lesz olyan kapcsolat köztünk, hogy úgysem titkolja el előlem a fontos dolgokat. Én is írok naplót és tudom, hogy nyugodtan elől hagyhatom, mert az szüleim és a tesóm tiszteletben tartják a magánszférám. 19/l
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!