A babám most kezdett el mászni, járni. Padló tisztán tartásra a heti egyszeri porszívózás és felmosás sok vagy kevés, ha nincs cipővel bejárkálás?
A picur 8,5 hós. Házbővítésben, költözésben vagyunk és nagy a rumli + a kosz, így még nem tettem le a padlóra. 1-2 hét múlva csökken a jövés-menés és nagytakarítás után leteszem. De elegendő-e a heti 1x takarítás, ha nem lehet bejönni cipővel?
Anyósom szerint mindig is túlzásba vittem a higiéniát, neki már a cipő levételre (építkezés előtt is így volt) és a kézmosásra vonatkozó figyelmeztetés is sok. Ha rajtuk múlna érkezéskor előbb felvennék a gyereket és utána mosnának kezet, illetve vetnék le a cipőt. Egyébként vonaton utaznak és ott WC-znek is.
A Felcitas kismamacsomagos Dettol szórólap szerint nem takarítok példásan, bár amit abban felsorolnak az már Nekem is túl steril.
Szerintem nem viszed túlzásba, én igazán nem félek a baciktól (úgyis mindenütt rengeteg van), takarítani sem szeretek, de vonatozás utáni kézmosás és cipőlevétel még gyerektől függetlenül is elég természetes számomra...
Attól függ. Itt senki nem mászkál a padlón s van benti papucs, de mivel kertes ház, heti egy felmosás és porszívózás semmire se lenne elég. Tényleg nincs ragyogó tisztaság, de sokkal gyakrabban kell, fene tudja, bepiszkolódik a padló.
(Ah, építkezés, azt ismerem. Most vertek ki falakat és vették ki a kéményt, még napokig minden por lesz... Párszor már felmostunk, de mi az? A lábamat nem teszem le a padlóra papucs nélkül... :D)
A példás takarításról szerencsére mit sem tudok. Az biztos, hogy a vegyi anyagokat nem viszem túlzásba. Gyermekem még nincs is, de akkor pláne nem fogom. Nem hiszem, hogy jót tenne neki.
Porszívózni minden reggel szoktam mert van egy cicánk is és én így biztosabbnak éreztem/érzem. Felmosni viszont egyszer szoktam egy héten.
Azt pedig ugyis tapasztalod hogy milyen gyakran kell felmosni ill. porszívózni.
Szobákba heti egyszer porszívó + felmosás (én gőzölőssel lazán felmosom a lamináltat)
Nappaliba többet vagyunk és az udvarról a bejárati ajtó is ide nyílik közvetlen aztán gyerekek szaladgálnak így naponta legalább egyszer felsöpröm a követ,2 naponta kiporszívózom a szőnyeget és heti 2szer felmosok
lehetőleg legyen elszeparált mászkáló helye ott, ahol tudtok tisztaságot tartani. nem kell még az egész lakást bejárnia, gyakorlásnak elég a gyerekszoba is, meg a nappali. négykézlábasdinál még a gyakorlás és nem a maraton a lényeg, hidd el :)
majd ha jár... na de akkor meg már a talpacskák érintkeznek a földdel.
ja! egy nagyon-nagyon fontos dolog. FELEJTSD EL A VEGYSZEREKET. a mi kisfiunk átfordulósditól egészen 11-12 hós koráig folyton ekcémás volt, nem győztük kenegetni, Heim Pál bőrgyógyira vinni, mindig ijedeztek az emberek a kis pofiját látva. mint rájöttem, a felmosószertől.
mi csak azóta Frosch univerzális, pH semleges tisztítót használunk, hosszas kenegetés - és rádöbbenés, hogy a sudocreme jobb mint a gyógyszertári drága kutyulmány - múlt csak el az ekcéma.
szóval ne dettol, meg társai, csakis semleges felmosószer.
ui: nem kell nagy sterilitás. a babámat a homokozóba is letettem polifoam-ra, mikor még csak hasalt. tök egészséges kis vasgyúró a fiam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!