Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy számoljak el a lelkiismer...

Hogy számoljak el a lelkiismeretemmel? Szedjek gyógyszert?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok és lefeküdtem a legjobb barátnőm testvérével, aki fiatalabb nálam, ráadásul nekem ő volt az első. Ja, és ezt úgy, hogy neki barátnője van (bár nem komoly).

Most pedig bűntudatom van, mert tudom, hogy nem kellett volna, de akkor egyszerűen képtelen voltam a következményekre gondolni. Szóval most azoknak, akik a legfontosabbak, hazudnom kellett és bűntudatom van, de közben sokat gondolok arra is, ami közöttünk történt.

Nem tudom, mit csináljak, hogy megnyugodjak.

Van egy elég erős nyugtató nálam, de sosem vettem belőle és nem tudom, hogy most megpróbáljam-e, hátha hat.

2014. szept. 17. 22:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Csak úgy, orvosi előírás nélkül ne szedegess semmiféle nyugtatókat, mert később meg annak bánhatod a következményeit.

Próbáld ezt megbeszélni valakivel, ha pedig nincs senki, akkor fordulj pszichológushoz.

2014. szept. 17. 23:02
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem gondold át: ha szednéd a nyugtatót, akkor elmúlna a probléma? Visszafordulna az idő, és nem történne meg, ami megtörtént?

Mivel mindkettőre "nem" a válasz, így felesleges bármit is szedni. Csak azért veszed ennyire a lelkedre, mert neked még ez volt az első. Ha nagyon nem tudsz túllépni rajta, meg kell beszélni valakivel, lehetőleg az érintettekkel.

2014. szept. 17. 23:08
 3/12 anonim ***** válasza:
48%
Ebben most mi az az elviselhetetlen probléma?Mi okoz lelkiismeret furdalást?Az hogy elveszítetted a szüzességed,vagy hogy a barátnőd testvére,vagy mert hogy a srácnak van barátnője de nem komoly?Semmi különös dolog nincs ebben,max hogy olyannak adtad a szüzességed,a legnagyobb kincsed aki mégcsak nem is a pasid volt csak egy alkalmi fellángolás.Ezen meg már változtatni nem lehet.Tedd túl magad a dolgokon,az életben ennél sokkal komolyabb dolgokkal is meg kell majd bírkóznod..A gyógyszert be ne vedd!Meg kell tanulnod magad feldolgozni az élet kihívásait nyugtatók ,altatók nélkül.
2014. szept. 18. 07:25
 4/12 anonim ***** válasza:
8%
De miért hazudsz mindenkinek? Ha simán lefeküdtél valakivel (akinek egyébként párkapcsolata van, még ha nem is komoly... kívánom, hogy egyszer téged is így csaljanak meg), akkor a következményekhez hogyhogy már nem vagy olyan bátor? 17 évesen ideje felelősséget vállalni a tetteidért, főleg ha ilyen súlyuk van! Nem kell titkolózni és mindenkinek hazudni, igazán valld be, mit tettél! Különben a lelkiismereteddel sem fogsz tudni soha rendbe jönni...
2014. szept. 18. 09:21
 5/12 A kérdező kommentje:

Jó, azért nem kell úgy kezelni, mint a "legnagyobb kincsemet"...

Nem alkalmi fellángolásból történt, már előtte is történt közöttünk titokban egy, s más. Csak megbeszéltük, hogy ez így nem lenne oké és próbálunk továbblépni. Aztán lett egy barátnője és rájöttem, hogy ez a továbblépés nekem nem annyira megy és hát tegnap próbáltuk megbeszélni a dolgot, de eléggé más lett belőle.

2014. szept. 18. 09:57
 6/12 anonim ***** válasza:
58%
Miért csak a lányt bántjátok?:) A fiú valószínüleg nem kapja meg amire szüksége van a barátnőjétől és ezért csalja meg. Nem a szerető feltétlen CSAK a hibás. Hanem a megcsaló férfi is.
2014. szept. 18. 15:59
 7/12 A kérdező kommentje:
Már szakított a barátnőjével.
2014. szept. 18. 16:01
 8/12 anonim ***** válasza:
36%
Azért a lányt bántjuk drága, mert a lány tette fel a kérdést. Az ő szempontjából tök mindegy, mekkora szar alak a srác.
2014. szept. 18. 16:10
 9/12 A kérdező kommentje:
De egyáltalán, miért kell bántanotok?
2014. szept. 18. 16:15
 10/12 anonim ***** válasza:
58%
Mert idióták!Ne foglalkozzál senkivel.Ha neked jó volt és nem bántad meg akkor nincs baj.Főleg hogy szakítottak le van rendezve.
2014. szept. 18. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!