Hogy számoljak el a lelkiismeretemmel? Szedjek gyógyszert?
17 éves lány vagyok és lefeküdtem a legjobb barátnőm testvérével, aki fiatalabb nálam, ráadásul nekem ő volt az első. Ja, és ezt úgy, hogy neki barátnője van (bár nem komoly).
Most pedig bűntudatom van, mert tudom, hogy nem kellett volna, de akkor egyszerűen képtelen voltam a következményekre gondolni. Szóval most azoknak, akik a legfontosabbak, hazudnom kellett és bűntudatom van, de közben sokat gondolok arra is, ami közöttünk történt.
Nem tudom, mit csináljak, hogy megnyugodjak.
Van egy elég erős nyugtató nálam, de sosem vettem belőle és nem tudom, hogy most megpróbáljam-e, hátha hat.
Csak úgy, orvosi előírás nélkül ne szedegess semmiféle nyugtatókat, mert később meg annak bánhatod a következményeit.
Próbáld ezt megbeszélni valakivel, ha pedig nincs senki, akkor fordulj pszichológushoz.
Szerintem gondold át: ha szednéd a nyugtatót, akkor elmúlna a probléma? Visszafordulna az idő, és nem történne meg, ami megtörtént?
Mivel mindkettőre "nem" a válasz, így felesleges bármit is szedni. Csak azért veszed ennyire a lelkedre, mert neked még ez volt az első. Ha nagyon nem tudsz túllépni rajta, meg kell beszélni valakivel, lehetőleg az érintettekkel.
Jó, azért nem kell úgy kezelni, mint a "legnagyobb kincsemet"...
Nem alkalmi fellángolásból történt, már előtte is történt közöttünk titokban egy, s más. Csak megbeszéltük, hogy ez így nem lenne oké és próbálunk továbblépni. Aztán lett egy barátnője és rájöttem, hogy ez a továbblépés nekem nem annyira megy és hát tegnap próbáltuk megbeszélni a dolgot, de eléggé más lett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!